CHP’nin hekim milletvekili Hüseyin Çamak, karanlıkta okula gitmek zorunda kalan çocukların durumunu meclise taşıdı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP’nin hekim milletvekili Hüseyin Çamak, karanlıkta okula gitmek zorunda kalan çocukların durumunu meclise taşıdı

 

‘YAZ SAATİ UYGULAMASINA ÖNCE SAĞLIK BAKANI KARŞI ÇIKMALIYDI’

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, “Yaz saati uygulamasına en başta Sağlık Bakanlığı’nın itiraz etmesi gerekirdi. Çünkü karanlıkta kalkan öğrencilerde depresyon, kaygı bozukluğu gibi sorunlar artabilir. Var olan psikiyatrik hastalıklar alevlenebilir. Büyüme – gelişme olumsuz etkilenir. Çocuklar, okula gitmek istemiyor. Yetişkinler ise mutsuz uyanma, yorgunluk, kaygı, gün içinde konsantrasyon sorunu yaşayabilir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  TBMM’de 2017 bütçe görüşmelerinde partisi adına söz alarak Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bütçelerini değerlendirdi.

Obezite birimi var ama 15 milyon insan obez

2011 yılında kurulan Halk Sağlığı Kurumu’na, temel sağlık hizmetleri dâhil birçok önemli birimin bağlı olduğunu, daire başkanlıkları dâhil toplamda 38 birimin bu kuruma bağlı olarak çalıştığını kaydeden Çamak, “Fakat bu birimlerin çoğu sadece kâğıt üzerinde duruyor. Obezite biriminin işlevsizliğini her geçen gün artan obezite vakalarından biliyoruz. Şu an Türkiye’de 15 milyon obez, 17 milyon da fazla kilolu insan var. Yani her 3 kişiden biri bu durumdan rahatsız. Yine bu kurumun sorumluluk alanlarından olan, çalışma sağlığı ve güvenliği konusu ise Türkiye’nin halen kanayan yaralarındandır. İş cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Sadece kasım ayı içerisinde 190 işçimizi bu iş cinayetlerine kurban verdik”  dedi.

Karanlıkta uyanan çocuk da, yetişkin de mutsuz

Çamak,  halk sağlığı hizmetinin anne karnında başlayıp mezara kadar devam eden bir süreç olduğunu belirterek, “Dolayısıyla sağlığı ön plana alan bir devlet, vatandaşları için birçok ayrıntıyı da göz önünde bulundurarak kararlar alır. Örneğin yaz saati uygulamasına en başta Sağlık Bakanlığının itiraz etmesi gerekirdi. Çünkü karanlıkta kalkan öğrencilerde depresyon, kaygı bozukluğu gibi sorunlar artabilir. Var olan psikiyatrik hastalıklar alevlenebilir. Büyüme – gelişme olumsuz etkilenir. Duyumlarımıza göre çocuklar, okula gitmek istemiyor. Yetişkinler ise mutsuz uyanma, yorgunluk, kaygı, gün içinde konsantrasyon sorunu yaşayabilir. Yaz saati inadı, ihracatçıyı da vurdu. Türkiye’nin ihracattaki kaybının 13 milyar olabileceği ve cari açık üzerinde olumsuz etkileri olacağı vurgulanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Tatlılardaki nişasta bazlı şurup sağlığı tehdit ediyor

Türkiye’de uzun yıllar boyunca, GDO’lu mısır nişastasının yaklaşık yüzde 20’sinden glukoz, yüzde 80’den ise izoglukoz üretilip pazarlandığını, bu durumun Avrupa Birliği’nde Türkiye’dekinin tersine yüzde 20 izoglukoz, yüzde 80 glukoz şeklinde olduğunu kaydeden Çamak, şunları söyledi:

“İnsan sağlığı açısından sakıncalı olan izoglukozun en fazla tercih edildiği ülkelerden birisi durumdayız. Rastgele tatlıcılara girdim. Sorduğumda, çoğu nişasta bazlı şurup kullandıklarını belirttiler. Bu durumun halk sağlığı açısından doğuracağı riskler ortadayken gerekli düzenlemelerin yapılmaması kaygı vericidir.”

İşsiz evlat vergisi garabeti sürüyor

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, hükümetin sosyal güvenlik politikalarını da eleştirerek şöyle konuştu: “İşsiz evlat vergisi olarak tanımladığımız Genel Sağlık Sigortası (GSS) mağdurlarının zorunlu borçlandırılıp, bu milyarlara varan borçlandırmalara rağmen herhangi bir sağlık hizmetinden faydalanamaması garabeti devam etmektedir. Ayrıca, çok övünülen sağlık düzenlemelerine rağmen, herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşların hastanelerde nasıl perişan olduğunu görüyoruz. Vatandaşlara sağlık hizmetinin sunulmasındaki sıkıntılar açısından devlet yeni mağdurlar yaratmadan, çok daha hassas davranmalıdır.  Bu iktidarın sağlık açısından ülkeye yaptığı en büyük iyilik tütünle mücadele anlamında sigaraya kullanıma karşı tavrıydı. Ölümlerin 3. sırasında yer alan KOAH hastalığının en büyük nedeni sigaradır. Fakat son zamanlarda bununla ilgili de ciddi bir gevşeme olduğunu görüyoruz. Yasal zemini hazırlanan tütünle mücadele konusunun pratikte yansımaları yeterli değil. Sağlık alanındaki sorunların, işlevselliği sağlanamayan halk sağlığı kurumları veya sağlık enstitüleri kurularak çözülemediği açıktır. Bunun için her şeyden önce sağlık alanında yapısal bir değişime ve sağlıkla ilgili bir vizyon geliştirmeye ciddi anlamda ihtiyaç vardır.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA