Evinin çatısı çöken aileye Silifke Belediyesi sahip çıktı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Evinin çatısı çöken aileye Silifke Belediyesi sahip çıktı

 

Silifke’de şiddetli yağmur nedeniyle evlerinin çatısı çöken Emine Çoban (42), çocukları Hümeyra Kolsak (12) ve Hasan Kör (8)’e Silifke Belediyesi sahip çıktı.

Mukaddem Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Numara 53'te ikamet eden Emine Çoban maddi imkânsızlıklar nedeniyle evin çatısını yaptıramıyor. İki kere evlenip ayrılan ve her iki evliliğinden iki çocuğu olan Emine Çoban’ın yardımına Silifke Belediyesi yetişti.

Annesinden kalma taş duvarlı ve toprak çatılı olan eski bir evde yaşam mücadelesi veren aile, zor şartlarda yaşam mücadelesi verirken, Silifke Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü gerekli imkânlarını seferber ederek, evde incelemelerini yaptı.

“SİLİFKE BELEDİYEMİZE VE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Yağan yağmur sonucunda evlerinin çatısının yıkıldığını belirten Emine Çoban, "Aşırı derecede yağmur yağdı. Yağan yağmurla birlikte annemden kalma verasetli eski taştan yapılı ve çatısı topraktan olan evimiz başımıza yıkıldı. İki çocuğumla yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veriyoruz. Ben gündelik işlere giderek geçimimizi sağlıyorum. Silifke Belediyesi sağ olsun imdadımıza yetişti ve yardımımıza koştu. Allah başkanımıza ve belediyemize kolaylık versin. 
7. sınıfta okuyan ve kros yarışmalarından Mersin ve Silifke il birincisi olan Hümeyra Kolsak ise, "Derslerimde çok başarılıyım. İki yıldır Mersin'de düzenlenen okullar arası kros yarışmasında hem Mersin hem de Silifke birinciliğim ile madalyalarım var. Ancak hiç sağlıklı bir koşulda yaşayamıyoruz. Belediyemizin ve başkanımızın bizlere sahip çıkması çok mutlu etti” dedi.

BAŞKAN TURGUT, “NE GEREKİYORSA YAPILACAKTIR”
İmkânlar ölçüsünde her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Ailemizin talebi olan çatı onarımı ve evle ilgili ihtiyaçları neyse bunları yerine getireceğiz. Çocuklarımızın eğitimleri için nakdi yardım başlatıp, giysi, kıyafet ve gıda yardımı gibi temel ihtiyaçlarını hemen karşılayacağız. Çocuklar bizimde çocuklarımız. Sağlıklı koşullarda yaşamaları için ne gerekiyorsa yapılacaktır” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA