Şahin Mengü yazdı; KARŞI DEVRİMEHAYIR DE! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Şahin Mengü yazdı; KARŞI DEVRİMEHAYIR DE!

 

Binali bey  “Vesayet rejimini yıkıyoruz” diyor. Dürüst olalım, eğri oturup doğru konuşalım.
Siz, bir kültür devrimi, bir çağ atlama ve  uygarlık değişimi olan Cumhuriyet yıkarak; Ülkemi Orta çağa taşımak istiyorsunuz.  
Siz eğer gerçekten  askeri vesayeti ortadan kaldırmayı düşünseydiniz, 1982 Anayasasında askeri cuntanın lideri Kenan Evren’e göre düzenlenmiş,  Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini parlamenter rejimlerde olması gereken noktaya çekerdiniz.
Hiç ağzınıza bunu aldınız mı? Ne gezer. Tabii bu sadece sizin günahınız değil, muhalefet partileri de bunu hiç dile getirmediler.
Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa bunu sadece başından beri herhangi bir partiyle  organik bağı olmamış Sayın Ahmet Necdet Sezer, Anayasa Mahkemesi başkanı iken dile getirmişti.
Siz Türkiye Büyük Millet Meclisini ayak bağı, bir engel, bir pranga gibi görüp, anayasa değişikliği ile onu etkisizleştirmeye çalışıyorsunuz.
Ulusal bağımsızlık savaşı veren, Cumhuriyeti kuran Türkiye Büyük Millet Meclisini, kanun bile yapamaz hale getirmeye çalışıyorsunuz.
Cumhurbaşkanı’na tanınan Kanun Hükmünde Kararname çıkartma yetkisiyle, Gazi Meclisin yasama alanını daraltılıyorsunuz.
Siz yıkılmış Osmanlı’nın küllerinden laik bir Cumhuriyet kuran Gazi Meclisten öç almaya çalışıyorsunuz.
Niye laikliği getirdi diye. Niye bu ülkenin çocuklarını kul, ümmet  olmaktan kurtardı, özgür birey,  vatandaş yaptı diye.
Onun için biz vesayet rejimini yıkıyoruz diye aklımızla alay etmeyin.
Sizin derdiniz, çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı, hukuk devletinin, kişi güvenliğinin ve özgürlüğünün güvencesi olan yargı bağımsızlığıyla.
Siz “Hakim bize gelmez biz hakimin ayağına gideriz” diyenlerden değilsiniz, tam aksine yargıç ayağıma gelsin isteyenlerdensiniz.
Sizin istediğiniz yargıç,  sizin tarafınızdan yüksek yargıya atandıktan sonra, üniversite öğretim üyesi iken söylediklerini yutup  sizin istediğiniz gibi oy kullanan yargıçtır.
Sizin istediğiniz yargıç, Yargıtay’dan geçerek olmadığı kesin hüküm haline gelmiş bir olay hakkında, Cumhurbaşkanı öyle söyledi diye, o kesin hükmü yok sayabilecek yargıçtır. 
Siz yargının bağımsızlığından yana değilsiniz. Yargı “bağımsız ve tarafsızdır” derken yani “tarafsızı” oraya eklerken, gerçek düşüncenizi saklıyorsunuz. Yargıç, laik, demokratik, hukuk devletinden yana taraftır, siz bu konudaki taraflılığını ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz.
Siz FETO ile el ele aynı menzile yürürken, Türk Silahlı Kuvvetlerine indirdiğiniz darbeleri yeterli bulmadınız, şimdi de Anayasaya aykırı Kanun Hükmünde Kararnamelerle orduyu iyice iğdiş etmeye çalışıyorsunuz.
Vatan evladı bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için canın verirken sizler sadece nutuk atıyorsunuz, “Allah şehit olmayı nasip etmiş” diyorsunuz ama bu arada bir bedelli askerlik yasası hazırlığı içindeymişsiniz, askerlik çağına gelen çocuklarınız mı var?
Korkmayın canım siz onların askerlik hizmetini vali amcalarının dizlerinin dibinde yaptırırsınız.
Binali Bey doğru söylüyor, bu bir rejim değişikliğidir diyor. Doğrudur, ama bu rejim değişikliği Türkiye’yi ortaçağ karanlığına götürme, kul olma, ümmet olma, şeyh-ül İslam’ın fetvasından medet ummanın özlemidir.
Bu Mecliste görev yapan AKP’li MHP’li  milletvekillerinin  Tayyip Erdoğan veya Devlet Bahçeli’nin emir erleri olmadığına inanıyorum. Bu meclisin saygın milletvekilleri, birilerinin ihtiras çığlıklarına aldırmadan 1 Mart 2003’ tezkerenin  reddedilmesine nasıl öncülük etmişlerse, bugünde, ülkeyi ortaçağ karanlığına götürecek bu karşı devrime hayır diyeceklerine inanıyorum.  


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA