DÜNYA BAKLİYAT KONSEYİ BAŞKANI BİZDEN, MERCİMEK KANADA’DAN | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
DÜNYA BAKLİYAT KONSEYİ BAŞKANI BİZDEN, MERCİMEK KANADA’DAN

 

Dünya Bakliyat Günü Mersin’de kutlandı. Mersin Ticaret Borsası öncülüğünde gerçekleşen toplantıya Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kanada Büyükelçisi Chris Cooter, Akdeniz Bölge ve Garnizon komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Dünya Bakliyat Konseyi Başkanı Hüseyin Aslan ve yüzlerce işadamı katıldı.

            Açılış konuşmasını Yapan Mersin Ticaret Borsası başkanı Abdullah Özdemir, bakliyatın insan yaşamındaki önemini anlattıktan sonra acı gerçeği açıkladı: “Son on yılda bakliyat üretimi dünyada yüzde 40 artmış, ama ne yazık ki ülkemizde ise yüzde 40 azalmış” dedi. Dünya Bakliyat Konseyi Başkanı Hüseyin Aslan ise “ Bakliyat günü bugün dünyanın 60 ülkesinde, 187 ayrı merkezde kutlanıyor. Bu bizim önerimizle oldu. İnsanlığa bakliyatın önemini kavratmak için her yıl Ocak ayının 3. Çarşambasında bu günü kutlayacağız” diyen Aslan ilginç bir istatistik bir örnek de verdi. “ İnsanlığın son on bin yılda ürettiği bakliyat miktarını önümüzdeki 40 yıl içinde üretmemiz gerekiyor” dedi. Vali Çakacak ise “ Mersin deyince akla Turizm değil, Nakliyat ve Bakliyat geliyor. Dünya Bakliyat Konseyi başkanının Mersinli olması bile Mersinimizi bu konuda önemli kılıyor” dedi.

            Etkinliğin son konuşmasını Kanada’nın Türkiye büyükelçisi Chris Cooter yaptı. Niye başka ülke değil de Kanada diye aklımızdan geçirirken konuşmanın sonunda “Bu toplantıya Büyükelçi değil, Kanada Başbakanı katılmalıydı” diye düşündüm. Cooter “Türkiye ile ticaretimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi dünyadaki bakliyat üretiminin üçte biri Kanada’da üretiliyor. Özellikle Mercimek üretimimiz yüzde 70” dedi. Peki bu mercimekten Türkiye’nin payına ne düşüyor acaba? Sıkı durun: Yüzde 20. Yani Kanada Mercimeğinin yüzde 20’sini biz alıyormuşuz. Ne diyelim, mercimek stoklarımızın fazla olduğu yıllarda TRT’den bize değişik mercimek yemeği tarifleri veren Prof. Dr. Ayşe Baysal iyi ki bu konuşmayı duymadı.

KATILIMCILARA BAKLİYAT ÜRÜNLERİNDEN HAZIRLANAN YİYECEKLER ikram edildi

            -Bakla ezmesi-Ege usulü Fava-Hummus-Maş Piyazı-Yeşil Mercimek salatası

            -Barbunya pilaki-Tahinli ve Bıldırcın yumurtalı Fasulye piyazı-Baharatlı nohut cips

-Ev yapımı sucuklu beyaz fasulye çorbası-Baklava yufkasından köri soslu yeşil mercimekli börek- Süzme yoğurtlu Fesleğenli nohut salatası- Yörük sütlacı

            -Tane biberli, dana kemiği soslu Barbunya püresi üzerinde dana rosto
 

Yusuf Çelik-Mersin



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA