CHP İl Başkanı Özyiğit: Eğitimde dibe vurduk | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAŞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOĞAZI ÇEVRE FESTİVALİ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMİZİ KURTARMAK İSTİYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE GEÇİŞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ŞEHITOĞLU, KıZ KARDEŞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı 
CHP İl Başkanı Özyiğit: Eğitimde dibe vurduk

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Özyiğit, eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine başlayan öğrencilere başarı temennisinde bulundu. Eğitim sistemindeki müfredat ile ilgili oynanan kirli oyunların devam ettiğini söyleyen Özyiğit, “Yeni müfredatta, Atatürk’e ve Cumhuriyetin temel niteliklerine yapılan vurgu azaltılarak, Atamızın izleri silinmeye çalışılmaktadır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Özyiğit, eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine başlayan öğrencilere başarı temennisinde bulundu. Bu dönemde öğrencileri çok zorlu bir sınav maratonunun beklediğini söyleyen Özyiğit, “Ortaokul ve lise öğrencileri için ikinci dönem sınav maratonu demek. Liseye geçiş sınavı TEOG, 26 ve 27 Nisan'da yapılacak. Üniversite adayları ise 12 Mart'ta YGS'ye girecekler. Lise son sınıflar için sınav telaşı devam edecek. Ben bu süreçte tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

AK Parti Hükümeti döneminde adeta oyuncak tahtasına dönen eğitim sisteminin 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren daha ciddi sıkıntıları beraberinde getireceğini de söyleyen Başkan Özyiğit, “Eğitim müfredatı hazırlanırken öncelikle bilimsel, demokratik, laik, bireyin yanı sıra toplumsal faydayı da gözeten, insan hak ve özgürlüklerine dayalı, eşitlikçi eğitim programlarının oluşturulmalı. Ancak AKP zihniyeti malesef bu müfredatın dışına çıkarak Atatürk'e ve Cumhuriyetin temel niteliklerine yapılan vurgu azaltılmaya çalışılmıştır. Yani Mustafa Kemal Atatürk’ün izleri yavaş yavaş bu şekilde silinmek istenmektedir. Oysa Atatürk ve Cumhuriyet Türkiyesi'nin bir simgesidir” dedi.

EĞİTİME CEMAAT VE TARİKAT AYARI VERİLMEK İSTENİYOR

53 farklı dersin taslak programının bakanlık internet sitesinde askıya çıkarıldığını dahatırlatan Başkan Özyiğit, “ Söz konusu müfredat değişikliği ile ilgili olarak ciddi bir zihniyet baskınlığı ortaya çıkmıştır. AKP’nin laik Cumhuriyet ve Atatürk’e karşı olan düşmanlığı eğitim sistemine de yansımıştır. Bu şekilde bir eğitim sisteminde evlatlarımızın eğitim görmesi mümkün değildir. Açık olarak tarikatlar, cemaatler usulü bir sistem hayata geçirilmek istenmektedir.  15 Temmuz kalkışma hareketinden sonra, milli birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Atatürk ilke ve devrimlerini müfredat kitaplarından çıkartmak yerine daha doğru ve etkin anlatılmak yolu tercih edilmelidir” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMDE DİBE VURDUK

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) "Tek Bakışta Eğitim" adlı yıllık raporunda, Türkiye’nin, 38 OECD üyesi ülke arasında 35. sırada yer aldığına da değinen Başkan Özyiğit, “Malesef eğitimde dibe vurmuş bir ülkeyiz. Söz konusu raporda sondan dördüncü sırada yer alan Türkiye'yi Güney Afrika, Brezilya, Meksika takip etti. Bu liste bile eğitimde ne durumda olduğumuzun apaçık göstergesidir. Yıllardır oyuncak haline getirilen, adeta yap boz misali her sene sistemi değiştirilen bir Eğitim Sistemi malesef öğrencilerimizin geleceğini tehdit altna almaktadır. Buradaki asıl amaç laik yaşama meydan okumadır. Milletimiz AKP’nin zihniyetini görmeli, tek adamlılık rejimine karşı gerekeni yapmalıdır” şeklinde konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA