CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak; ‘OKULLARA SOSYAL HİZMET UZMANI ATAMASI NEDEN YAPILMIYOR?’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak; ‘OKULLARA SOSYAL HİZMET UZMANI ATAMASI NEDEN YAPILMIYOR?’

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, binlerce sosyal hizmet uzmanın işsiz olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda sosyal hizmet birimlerini faaliyete geçirmediğini, bakanlığın sosyal hizmet uzmanı kadrolarına atama yapmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, okullarda kurulması öngörülen sosyal hizmet birimlerinin geciktirilmesini ve atama bekleyen sosyal hizmet uzmanlarının sorunlarını gündeme getirdi.

Sosyal hizmet mesleğinin, gelişmiş ülkelerin aksine ülkemizde gerekli değeri görmediğini kaydeden Çamak, “Başta ABD olmak üzere sosyal hizmet mesleği felsefesine uygun bir şekilde icra edebildiği ülkelerde sosyal çalışmacılar eğitim sistemlerinin önemli bir parçası halindedir. ABD’de 1906 yılından beri uygulanan ve ardından birçok batılı ülkede uygulamaya başlanan ‘Okul Sosyal Hizmeti’ birimiyle şiddete, suça, uyuşturucuya meyilli çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatlarını mahveden birçok olumsuz duruma karşı daha iyi önlem alınıp gerekli müdahaleler zamanında yapılmakta ve hayat kurtarılmaktadır” dedi.

Çamak, hassas bireylerle ve aileleriyle ilgili çalışmalar yürüten rehberlik araştırma merkezlerinde ve özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde sosyal hizmet uzmanlarının bulundurulmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

 Çamak, 1983’te 5. Beş Yıllık Kalkınma Planı raporunda “Okul Sosyal Hizmeti” adı altında ekipler kurulmasının öngörüldüğünü, 2001 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği’nde rehberlik araştırma merkezlerinde sosyal hizmet uzmanlarının görev almaları ile ilgili bir düzenleme yapıldığını hatırlattı.

“Okul sosyal hizmeti ile ilgili projeler mevcut iktidar tarafından da devam etmesine karşın bir türlü uygulamaya geçilemediği için kadro bekleyen binlerce sosyal hizmet uzmanı adeta zorunlu işsizliğe terk edilmiştir” diyen Dr. Hüseyin Çamak önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan "Ulusal Çocuk Hakları Stratejisi ve Eylem Planı”na göre 2016 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, “sosyal hizmet birimleri” kurulması planlanan birimlerin akıbeti nedir?”

“Kasım 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 2016 yılına kadar açılması planlanan “Okul Sosyal Hizmeti” neden halen ülkemizde faaliyete geçmiş durumda değildir?”

“Milli Eğitim Bakanlığı’nda ne kadar sosyal hizmet uzmanı (sosyal çalışmacı) kadrosu mevcuttur ve bunların ne kadarı çalışmaktadır?”

“Halen kadro bekleyen binlerce sosyal hizmet uzmanı işsizken neden okul sosyal hizmeti için öngörülen kadrolara alım yapılmamaktadır?”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA