Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı Açıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı Açıldı

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kendi atıklarını Çevre Kanunu’na uygun ve doğaya zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek amacıyla ‘Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı’nı hizmete açtı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal sahası içerisinde bulunan  ‘Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı’ açılışına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde yapmış olduğumuz faaliyetlerimiz sonucunda oluşan tehlikeli atıkların yönetimi amacıyla Çevre Mevzuatına uygun olacak şekilde lisanslandırılmış bir tesis inşa etmiş bulunmaktayız. Belediyemiz, yaptığı tüm çalışmalarda çevreye karşı hassasiyet göstererek, önce kendi bünyesinde önlemler almakta ve sonrasında ilimizin her yerinde oluşan atıkların çevreye ve canlı yaşama olumsuz etkilerini önlemek amacıyla faaliyetler göstermektedir” dedi.

Tehlikeli atıklar kaynağında ayrıştırılıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz sözlerine, “Tüm faaliyetlerimizin çevre dostu olmasını sağlamak için çevreye olan olumsuz etkileri en aza indirmek amacıyla Belediye olarak ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemini kurmak için kalite hedefi belirleyerek, çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Çevre politikamıza uygun çalışmak amacıyla Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından, oluşan ve oluşacak her türlü tehlikeli atıkları kaynağında ayırma çalışmaları yapılmaktadır” şeklinde devam etti.

Yaptığı çalışmalar çerçevesinde Makine İkmal Sahası içerisinde ‘Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı’nı hizmete sunduklarını belirten Başkan Kocamaz, “Hizmete açtığımız Geçici Depolama Alanı’nda; kontamine olmuş atıklar, atık kablolar, ömrünü tamamlamış lastikler (ÖTL), atık piller ve akümülatörler, atık floresan lambalar,  atık elektrikli ve elektronik eşyalar, atık yağlar, üretildiği yerlerde ayrıştırılarak, tüm birimlerimize verdiğimiz özel tasarımlı atık toplama kutularında biriktirilmekte ve bertarafa gönderilmek üzere depolama alanına getirilerek, yetkili personelce kontrolü ve kabulü yapılmaktadır. Tesis içi atık etiketleri düzenlenerek her atığa birer kimlik verilmekte ve Ulusal Atık Taşıma Formu (UATF) ile bertaraf edileceği lisanslı tesise gönderilmektedir. Atık Yönetimi Yönetmeliğine göre tanımlanan bu atıklar Çevre Kanunu ve ilgili yönetmelikleri çerçevesinde izinli ve lisanslı araçlarla taşınmakta ve lisanslı tesislerde bu atıkların çevreye olan etkileri minimize edilerek, alıcı ortamlara doğrudan verilmesinin önüne geçilmektedir” diye konuştu.

Bugüne kadar alınan araç sayısı bini aştı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son 3 yıl içerisinde büyük atılımlar içerisine girdiklerini belirterek, “Mersin’i bir bütün olarak ele aldık ve bütün ilçelerimizin problemlerini birlikte çözmek amacıyla yoğun bir şeklide hareket ediyoruz. 3 yıl içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesine kazandırılan araç sayısı bini aşmıştır. Daha önce de belirttiğim gibi Mersin Büyükşehir Belediyesi bu son 3 yıl içerisinde büyük bir atılım içerisine girmiş ve geçmişte kiralama yöntemiyle yapılan hizmet artık belediyemizin kendi araçlarıyla yürütülmektedir. Zaman zaman biz bu hizmetleri yürütürken hizmetlerin gelişmesini engellemeye çalışma gayretleri de olmuştur. Ama 23 yıllık belediyecilik tecrübemizle önümüze konulan taşları ve yapılmak istenen engelleri bir bir yok ederek, yolumuza sonuna kadar devam edeceğiz. Vatandaşlara verdiğimiz sözleri bir bir yerine getireceğiz. Tesisimizin Mersinimiz, belediyemiz ve insanlık için hayırlı, uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Daha güzel ve büyük hizmetler ve açılışlarla sizlerle beraber olmayı diliyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri sonucu oluşan tehlikeli atıklardan bugüne kadar, 7 bin 500 litre atık yağ, 920 kg. kontamine atık, 11 bin 200 kg. atık elektrikli ve elektronik eşya, 123 bin 360 kg. ömrünü tamamlamış lastik bertaraf edildi.

Ayrıca, 2017 yılında Anamur, Bozyazı/Aydıncık, Mut, Silifke, Tarsus/Çamlıyayla, Erdemli ve Gülnar Koordinasyon Şube Müdürlüklerinde de “Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı” yapım çalışmalarının Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılarak, bu tesislerin yıl içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanıyor.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA