“ÇERNOBİL FACİASI” FOTOĞRAFLARDA! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
“ÇERNOBİL FACİASI” FOTOĞRAFLARDA!

 

Nükleer Karşıtı Platform üyeleri

Nükleer Karşıtı Platform üyeleri tarafından Çernobil’de yaşanan nükleer patlamanın 31’nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda çevreciler, patlamanın Çernobil’de  yol açtığı facianın fotoğraflarını taşıyarak,  Mersin’de yapılmak istenen nükleer santrale tepki gösterdi.

Serkan AVCI

Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, Ukrayna’nın Çernobil şehrinde konuşlu olan Çernobil Nükleer Santrali'nde yapılan bir deney esnasında meydana gelen nükleer kaza felaketinin 31 yılı nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Tabip Odası’nda düzenlenen toplantıda, platform üyelerinin yanı sıra, bir grup çevreci yer aldı.

 ‘Nükleere inat, yaşasın hayat’  yazılı önlükler giyen çevreciler, toplantıda nükleer santrallerin yol açtığı zararları anlatan fotoğrafları ellerinde taşıdı.

“KABUS, COĞRAFYADAN ÜLKEMİZE GİRDİ”

1986 yılında Çernobil’de gerçekleşen reaktör kazasının 20’nci yüzyılın gerçekleşmiş en büyük nükleer kazası olarak tarihe geçtiğini belirten Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Erkan Demir, “Kazadan bir hafta sonra, felaketin kaynağı yüksek radyoaktif madde içeren nükleer atıklar komşu coğrafyadan bulutlar yoluyla ülkemize giriş yaptı.  Bu atık yüklü bulutlar yoğun yağış bırakarak önce Doğu Karadeniz de ardından tüm Karadeniz kıyılarında ve Trakya da bir kâbusun başlangıcı oldu” dedi.

“FELAKET KAPIMIZI ÖLÜMLERLE ÇALDI”

Çernobil kazasının yaşandığı dönemde insan sağlığının hiçe sayılarak, dış ticaret, turizm ve ekonomide sermaye düşmemesi için yaşananların saklandığı öne süren Demir, “Radyasyondan korunmak için önlem alınması gerekirken, Çay ve fındık ihracatına zarar gelmemesi adına gerçekler saklandı. Devletimizin hiçbir resmi kurumu köylerde konu ile ilgili bilgilendirme yapmadı. İnsanlarımız yüzyılın nükleer felaketini kulaktan dolma bilgilerle bir şeyler yapmaya çabalayarak atlatmak istediler, ancak felaket geçen zaman içinde ölümlerle kapıları çalmaya başladı” diye konuştu.

“İNSAN SAĞLIĞI HİÇE SAYILDI”

Üniversitelerin konu ile ilgili araştırma ve ölçüm raporlarını yayınlaması yasaklandığını ve Karadeniz'deki radyasyonu belgeleyen raporların gizlendiğini iddia eden Demir, şöyle konuştu:  “Ekonomi her şey den önemli olsa gerek, alınan karar gereği; sözde düşük radyasyon içeren çaylar TAEK  uzmanlarınca temiz çaylarla harmanlanarak insan yaşamını ve sağlığını hiçe sayarak imha edilmek yerine insanlara içirildi. Felaketten yıllar sonra yapılan birçok araştırma ile kanser ölüm oranındaki artışlar belgelenmesine rağmen devletin inkar politikaları hala sürmektedir”.

“NÜKLEERE İNAT, YAŞASIN HAYAT”

Çernobil Kazası’nın çevreye vermiş olduğu zarardan dolayı günümüze kadar milyonlarca insanın etkilendiğini kaydeden Demir, “Kanserden bir yakınını kaybetmeyen kalmadı aramızda, felaket etkilerini acımasızca artarak gösteriyor.  Canlılığın ortak değeri su, toprak ve hava kirlendi. Hala Çernobil kaza alanının yaklaşık 230 km çevresinde yüksek radyasyon nedeniyle tarım yapılamıyor. Ölüme karşı yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Nükleere inat, yaşasın hayat”  şeklinde konuştu.    



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA