Perinçek’ten Baykal’a Abdullah Gül tepkisi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Perinçek’ten Baykal’a Abdullah Gül tepkisi

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Deniz Baykal’ın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönündeki açıklamalarını eleştirdi.

'Baykal yine Gülen’in en yakın dostu olan Lord Abdullah Gül’e sarılıyor' diyen Perinçek 'Bu cepheden hayır gelmez. Bu cephe vatana millete hizmet eden cephe değildir. O yüzden Baykal’ın yapacağı siyasetten ayrılmaktır' dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında geride bıraktığımız 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarını değerlendirdi. Perinçek, HPP ile ortak kutlamalara tepki göstererek 'Türk Ordusu ve polisimiz, sınır ötesinde ve Güneydoğu illerimizde PKK’yı hendeklere gömerken, aynı PKK’nın 1 Mayıs meydanlarına alınmasını görmezden gelemeyiz.' dedi.

Perinçek: Hayır Cephesi adı altında PKK/HDP ile işbirliği yapanları uyarıyoruz

CHP İNGİLİZ LORDUNUN PEŞİNE Mİ DÜŞTÜ?

Vatan Partisi lideri Perinçek açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın önceki gün katıldığı bir televizyon programında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2019’da yapılacak olan genel seçimlerde cumhurbaşkanlığına tekrar aday olması durumunun değerlendirilebileceği yanıtını vermesinin hatırlatılması üzerine Perinçek, “Abdullah Gül AKP’nin basın organlarında bile İngiliz Lordu olarak ifade ediliyor. Türkiye’de Cumhurbaşkanı sıfatı taşırken kraliçenin ayağına kadar gidip ondan madalya, nişan alan Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olabilir mi? CHP İngiliz Lord’larının peşine mi düştü?

'CHP'Yİ BIRAKIP GİDEN CUMHURBAŞKANI OLAMAZ'

Deniz Baykal’ın da Cumhurbaşkanlığı hevesi olduğu görülüyor. Fetullah hoca bir tehdit gösterdi diye CHP başkanlığını bırakıp kaçtı. CHP başkanlığını bırakıp kaçan bir şahıs Cumhurbaşkanlığını nasıl yapacak? Deniz Baykal CHP’yi yönetemedi hükümeti mi yönetecek? FETÖ’nün karşısında duramayan bir şahıs ABD namlularının karşısında nasıl duracak? Fetullah Gülen’in tehdidinden korkan Baykal yine Gülen’in en yakın dostu olan Lord Abdullah Gül’e sarılıyor. Bakın bir cephe oluşturuluyor. Bir elleri PKK-HDP de bir elleri FETÖ de Abdullah Gül de. Bu cepheden hayır gelmez. Bu cephe vatana millete hizmet eden cephe değildir. O yüzden Baykal’ın yapacağı siyasetten ayrılmaktır” yanıtını verdi.
 
‘ERDOĞAN HANGİ PROGRAMI UYGULAYACAK?’

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün AKP’ye yeniden üye oluyor? Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu Perinçek şöyle yanıtladı: “Hangi programı uygulayacak? AKP’nin programı mı yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin programını mı? İki tane külahla olur mu? AKP üyesiyseniz partinin programı sizi bağlar. Ancak Cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasasını ve programını uygulamaktır. İkisi aynı şey değil. AKP eşittir Türkiye devleti değildir. Ya Türkiye devletinin programına bağlısın ya da AKP’nin programına. İkisi birden olmaz.”

'MHP'NİN AKP İLE KOALİSYONU İNTİHAR OLUR'
“AKP-MHP arasında koalisyon yapılacağı yönünde iddialar vardı. Devlet Bahçeli grup toplantısında ortaya atılan bu iddiaları yalanladı? Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusunu Perinçek, “MHP’nin kalkıp AKP ile koalisyona gitmesi bir intihar olur. Zaten MHP dağılıyor. Milliyetçi taban yönetime karşı öfkeli. Bu koşullarda gidip Erdoğan’la bir hükümet ortaklığı kurması kendisi ve partisi açısından daha vahim gelişmelerin yolunu açardı” diyerek yanıtladı.

‘RUSYA’NIN HATASINI BAĞIŞLAMIYORUM’

Perinçek, “ABD’li askerlerin Suriye sınırımızda PKK-PYD’lilerle fotoğrafları kamuoyuna yansımıştı. Şimdi bir de Rus askerleri ile PKK-PYD’li terörsitlerin görüntüleri ortaya çıktı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ‘İçimize sindiremiyoruz’ dedi. Siz neler söylemek istersiniz?” sorusuna da şu yanıtı verdi: “Rus askeri, ABD askeri hangi asker olursa olsun PKK ve PYD’yle fotoğraf çektirmek Türkiye’nin güvenini bozar. Bu büyük bir siyasal gaftır. Rus devleti açısından da akılsızlıktır. Bir büyük devlet kısırca işler yapmamalıdır. Biz Türkiye hükümeti olsak o fotoğraflar çekilmez. Hiçbir şekilde Rusya’nın yaptığı bu hatayı hoş karşılamıyorum ve bağışlamıyorum. Ancak Tayyip Erdoğan’ın yanlış Suriye politikasına Rusya’da başka bir yanlışla cevap veriyor. Suriye ile el ele vermemiz lazım.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA