Şerife ARICI YILDIZ: REFERANDUM | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Şerife ARICI YILDIZ: REFERANDUM

 

Türk Milleti olarak 16 Nisan 2017 de bir demokrasi sınavı verdik.

Bu sınavda , milletimiz, iradesinin sakatlanmasına, yönlendirilmesine yönelik her türlü, baskı, tehdit ve yaftalama rağmen % 85,46 gibi yüksek bir katılımla demokrasiye, oy hakkına ve Cumhuriyete sahip çıkmıştır.

Kentimiz, gerek oy hakkına, gerek demokrasiye, gerekse millet egemenliğine sahip çıkarak% 64 oranında hayır tercihi yaparak TEK ADAM REJİMİNE HAYIR DEMİŞTİR.
Bununla gurur duyuyoruz.
Türkiye genelinde ise YSK tarafından açıklanan sonuç …Evet % 51,4 Hayır % 48,6 dır.
Bu sonuç şaibeli bir sonuç olduğundan tarafımızca kabul görmemiş, hukuku ve halkın vicdanını ağır biçimde yaralamıştır.
Neden mi?
Çünkü seçim esnasında ve sonrasında ortaya çıkan usulsüzlükler, 16 Nisan referandumu ve sonuçlarını şaibeli kılmıştır.

Şöyle ki:

MÜHÜRSÜZ PUSULA VE ZARFLAR: En yaygın ihlal, mühürsüz zarf ve oy pusulaları kullanılması oldu.
'EVET' YAZAN KAŞELER: Bazı sandıklarda ‘Tercih’ yerine ‘Evet’ yazan kaşeler kullanıldı.
EKSİK OY PUSULALARI: Tespitlerinden birisi sandıklara gönderilen torbalardan oy pusulalarının eksik çıktığına yönelik. Normalde oy pusulalarının yedekleriyle birlikte fazla çıkması gerekmekteydi.
MÜŞAHİTLERE DERDEST: Doğu ve Güneydoğu’da bazı sandıklarda müşahitler güvenlik güçlerince derdest edildi, sandıklar başıboş bırakıldı.
AÇIK SAYIM İHLALİ: Sandıklar kapatıldıktan sonra kolluk güçleri sayımın yapıldığı yerlerde kapıları tutarak vatandaşın geçmesine izin vermedi. Açık sayıma müdahale edildi.
KAMU GÖREVLİLERİ VE YEREL YÖNETİM MÜDAHALESİ: Muhtarlar, belediye başkanları, kolluk güçleri, kaymakamlar ‘hayır’ oyu çıkmaması için baskı kurdu.
TUTANAK USULSÜZLÜKLERİ: Bazı tutanaklarda çetelenin altında evet ve hayır oyları yer değiştirildi. Bir tutanakta 72 evet işareti bulunan çetelenin altında 248 evet, 248 hayır işareti bulunan çetelenin altına da ‘72 hayır’ yazıldı. Şimdilik 10 binin üzerinde tutanak hatası tespit edildi.
BAŞKALARININ YERİNE OY: Başka illerde çalışan işçilerin yerine oy kullanıldı.
AÇIK OY KULLANANLAR: Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da kolluk gücünün baskısıyla vatandaşa açık oy kullandırıldı.
TULUM ÇIKAN SANDIKLAR: Çoğu Doğu ve Güneydoğu’da 960 sandıkta sadece ‘evet’ çıktı. Muhalif müşahitlerin sandıklara yaklaştırılmadığı yerlerde bu sonuçlara rastlandı.

SEÇMEN SAYISINDAN FAZLA ÇIKAN OYLAR: 2 bin 645 sandıkta seçmen sayısından fazla oy kullanıldığı, 669 sandıkta bu rakamın çok yüksek olduğu tespit edildi.

Bunlarla birlikte ;

YSK nın, seçimin devam ettiği esnada, 298 sayılı Seçim Kanunu hükümleri, ilgili genelgeler ve önceki kararları kendisini bağladığı halde bunları yok sayarak, Anayasa’ya ve yasalara aykırı olarak yayınladığı genelge tam kanunsuzluk oluşturmuş olup, bu kanunsuzlukla, mühür taşımayan ve tercih mührü yerine evet mührü basılmış olan oy pusulalarının geçerli sayılması, referandumun ve sonucun geçersiz sayılması için tek başına yeter sebeptir.
 YSK nın seçim hile ve usulsüzlükleri nedeniyle referandumun iptali başvuruda bulunmuş olan siyasi partilerin talebini reddetmiş olması nedeniyle Anayasa, kanun ve genelgeye açıkça aykırı olarak genelge çıkaran YSK ‘nın hukuksuzluğu hukuk haline getirmesi anlamına geldiği gibi, hukuk ve adalete olan güvenimizi zedelemiştir.
Kararları bir üst mahkeme denetimine tabi olmayan YSK nın bu işlemi ve kararı  demokrasi ve hukuk tarihine  bir hukuksuzluk abidesi olarak geçecektir,
Tarafsız kaynakların açıklamalarına göre referandumun gerçek sonucu % 52 hayır, % 48 evet şeklindedir.
Gerçek muteber sonuç budur.
Gerçek olan, her türlü baskı ve sınırlamaya rağmen çoğunluğu oluşturan farklı kimlik ve politik görüşte yurttaşların 16 Nisan Kardeşliği ile HAYIR’ da birleşmesidir.
Gerçek olan Türkiye’nin % 54 çoğunlukla “TEK ADAM REJİMİNE HAYIR!” demesidir.
YSK tarafından açıklanan referandum soncu yurttaşın nazarında muteber değildir.
Anayasanın ihlal edildiği, kanunların yok sayıldığı bir ülkede demokrasiden, insan haklarından, serbest ve güvenilir seçimlerden ve en nihayetinde Hukuk Devletinden söz edebilmek mümkün değildir.

BU SONUCU KABUL ETMİYOR VE DİYORUZ Kİ:
HAYIR BİZ KAZANDIK!
HAYIRIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ !

Tüm yurttaşlarımızı, hep birlikte verdiğimiz ‘Tek adam rejimine hayır’ kararına ve milletin gerçek iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.
İlk  Yurttaştan Yurttaşa Çağrımızda söylediğimiz gibi 150 yıllık demokrasi yolculuğumuzdan vazgeçmeyeceğiz !
Ülkemizi ve geleceğimizi tek adamın iradesine teslim etmeyeceğiz !
Demokrasiyi ve hukuku savunmaya devam edeceğiz!
Son sözü halkın divanı söyleyecektir!

EGEMENLİK MİLLETİNDİR

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Meclisimizin açılış günü olan Ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucularını başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygı ve rahmetle anıyoruz.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA