FRANSA SEÇİMLERİNDEN NE ANLAMALI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
FRANSA SEÇİMLERİNDEN NE ANLAMALI

 

Ender Erdemil’in Kaleminden

7 Mayıs’ta Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu var. İkindi Tura, birinci turda en çok oy alan iki aday katılacak. Bu adaylardan bir Emanuel Macron. Diğeri de Ulusal Birlik Partisi Başkanı Marine Le Pen…

Fransız seçimlerinde daha önce ülkeyi yönetmişlerin yenilgisiyle sonuçlandı. İlk iki sıraya gelenlerden Macron, önceden Fransa’yı yöneten bir siyaset kurumunun temsilcisi gibi görünmese de dünyayı yöneten küresel liberallerin temsilcisi olduğunu aldığı destekten anlıyoruz.

Emanuel Macron, Rorhschild Bankalarının Ceo’larından biri. AB’nin devamından yana. İşsizliği azaltma ve diğer sosyal politikaları ve AB’li siyasilerin büyük çoğunluğunun desteği onu seçimde birinci yaptı.

Marine Le Pen, ırkçı, Faşist diye bildiğimiz Jean Marie Le Pen’in kızı. Irkçı tutumu nedeniyle babasını Ulusal Birlik Partisinden ihraç etti. Partisinin politikalarını “Ulus Milliyetçiliği” temeline oturttu.

ABD seçimlerinde de Trump, küresel liberal politikalara karşı çıkarak seçimi kazanmıştı. Küresel liberal politikalardan kopmasının pek olanaklı görülmediğini Başkan olduğu günden bu yana görüyoruz.

Her iki seçim sonuçlarından anlaşılması gereken, Küresel liberalizmin ana vatanı sayabileceğimiz ülkelerde halkın küresel liberal politikalardan bunalmış olduğudur.

Fransa, İşsizliğin ve enflasyonun AB ‘nin diğer güçlü ülkeleriyle kıyasladığımızda daha yüksek olduğu bir ülke. Göçmeni de diğer ülkelere göre daha fazla. Fransızlar bu gelişmenin, dünyayı yöneten küresel liberal politikaların bir sonucu olduğunun bilincinde. Bu politikaların perişan ettiği yoksul ülke insanının göçüyle yaşa standardını paylaşmak zorunda kaldığını düşünüyor. Bu nedenle “Ülkeyi daha önce yönetmişlere” oy vermedi. Marine Le Pen’in “ulus milliyetçisi” politikalarını kurtarıcı gördü.

Marine Le Pen, “ulus milliyetçisi” politikalarıyla küresel liberalizmin savunucularının korkulu rüyası oldu. Ekonomide “korumacı” politikalar, AB’den olmasa da en azında Euro’da Fransız Frank’ına dönme düşüncesi AB ülkeleri siyasetçilerinin karabasanı oldu. Bu yüzden de haber bültenlerinde adını anarken adının önüne “ırkçı” sıfatını koyuyorlar. Gönlünden geçip geçmediğini bilemeyiz. Seçim çalışmaları boyunca ırkçı olmadığını gösterdi. Fransa’nın eşcinsellerinin de desteğini aldı.

Önce ABD seçimlerinin sonuçları, şimdi de Fransa seçimleri halkın dünyayı kan gölüne çeviren küresel liberal politikalardan usandığını, batıda çağın yükselen değerinin “ulus milliyetçiliği” olduğunu gösteriyor.

Küresel liberalizm, tüm üretenleri parayı yönetenlerin egemenliği altına sokunca, denizi bitirdi. Dün Batı ülkesi halkının yüksek yaşam standardını sağlayan b politikalar artık onlara da zarar verir hale geldi.

Her ülke kendi gemisini kurtarmanın yolunu arıyor…



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA