AZERBAYCAN BÜYÜKELÇİSİ “TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
AZERBAYCAN BÜYÜKELÇİSİ “TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ”

 

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov, Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in doğum günü dolayısıyla Tarsus’ta düzenlenen etkinliklere katılmak üzere geldiği Mersin’de Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

Büyükelçi, Azerbaycan’ın her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini söyledi.

Bir dizi temasta bulunmak ve etkinliklere katılmak üzere Mersin’e gelen Azerbaycan Büyükelçisi Baghirov’a, Vali Çakacak’ı ziyaretinde Hatai Valisi Razim Mamadov, Milletvekili Hüseyinbala Miralamov, Hatai Belediye Başkanı Aliyar Aliyev ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can eşlik etti.

ÇAKACAK: “TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN, İKİ DEVLET AMA TEK BİR YÜREKTİR ”

Sahil Valilik makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Çakacak, kardeş ülke Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Baghirov ve beraberindeki heyeti Mersin’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Çakacak, “Türkiye ve Azerbaycan’ı, çok kuvvetli dostluk ve kardeşlik ilişkileri olan iki devlet ama tek bir yürek olarak görüyorum ve bundan da gurur duyuyorum. Azerbaycan’ın bağımsızlığını ilk kabul eden devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Azerbaycan Cumhuriyeti de Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi büyük ve güçlü bir devlettir. İki devlet arasında var olan güzel ilişkilerin bu gücü daha da arttıracağına inanıyorum” dedi.

Azerbaycan halkını üzecek bir hareket olduğu zaman Türk milletinin bunu yüreğinde hissettiğini belirten Çakacak, Türk halkını üzecek herhangi bir durum olduğunda kardeş Azerbaycan halkının da aynı şekilde bunu yüreğinde hissettiğine inandığını vurguladı. Bunun en büyük örneğinin 15 Temmuz hain darbe girişiminde açıkça görüldüğünü kaydeden Çakacak, bu elim olay sonrasında Azerbaycan’ın Türkiye’nin yanında olmasının ülkeye büyük güç kattığını dile getirdi.

İki ülke arasında var olan bu dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin, iki ülke cumhurbaşkanları nezdinde üst düzeyde ikili ilişkilerle devam ettirildiğine işaret eden Çakacak, iş insanlarının yaptığı karşılıklı yatırımlarla bu işbirliğinin ekonomik olarak da ileri seviyelere taşındığını söyledi. Çakacak, iki dost ve kardeş ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel, askeri, siyasi alanlarda var olan dostluk ve kardeşlik ilişkilerini her alanda güçlendireceğine olan inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

BAGHİROV: “HER ZAMAN TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ”

Büyükelçi Baghirov ise Mersin’de bir kez daha bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Tarsus ile Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’nün alt belediyelerinden olan Hatai’nin kardeş şehirler olduğunu anımsattı. Bu kardeşliğin aynı zamanda iki ülke arasında var olan birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin daha da pekişmesine vesile olduğunu belirten Baghirov, Azerbaycan olarak her zaman Türkiye’nin yanında olduklarının ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Tarsus Belediye Başkanı Can da Tarsus’ta bulunan Haydar Aliyev Köprüsü ile Haydar Aliyev Parkı ve Anıtı hakkında Vali Çakacak’a bilgi verdi. Can, her yıl geleneksel olarak Haydar Aliyev’in doğum gününde Tarsus’ta birçok kutlama etkinliği düzenlendiğini ifade etti.(BÜLTEN)



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA