YARGIDA KARMAŞA DÖNEMİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
YARGIDA KARMAŞA DÖNEMİ

 

Ender Erdemil’in Kaleminden

Okurlar hatırlayacaktır. “Halkoylaması sonuçlarını değerlendirelim” başlıklı yazımızda: “Hakim karşısına çıktığınızda; hakimin, karşı tarafın siyasi ilişkilerine göre karar verip vermeyeceğinden emin olamazsınız. Kararını temyiz etmek için başvuracağınız yüksek yargıda da durum farklı değildir.” demiştik.

Geçtiğimiz hafta CHP milletvekili Barış Yarkadaş açıkladı: "26 Aralık 2016 tarihinde, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavı yapıldı. İktidar, yargıda kadrolaşabilmek için, yazılıda gereken 70 puanlık baraj şartını kaldırarak âdeta AKP il ve ilçe başkanlıklarından gelebilecek tüm avukatların hâkim olabilmesinin önünü açtı. Ve iş öyle bir noktaya geldi ki; beş soru yapan bile yazılıyı kazandı. Sıra mülakata gelince, beş kişi bir odaya alınarak mülakat yapıldı. Ve bu kişilere, toplam kırkbeş saniye süren mülakatta, ana adı, baba adı soruldu. 4500 hakim adayının 1341'i kırkbeş saniyelik mülakatı kazanarak hakim oldu.'' (Cumhuriyet)

Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında da 'AKP'li hakimlerin adlarını yayınlayan Memurlar.net sitesinin ilgili haberine erişim yasağı getirildiğini söyledi.

Yarkadaş’ın açıklamaları üzerine Hakimlik sınavına girmekten vazgeçen bir avukat da şunları söyledi: “AKP ile ilişkisi olmayan pek çok arkadaşım atanamadı. Siyasi iktidar kazananların veya kazanamayanların gerekçelerini açıklamalı. Bu durum hâkim ve savcı olmak isteyen herkesi partiye üye olmaya zorlayacak. Bu da ülke ve hukuk açısından bitiş olur” dedi. (Cumhuriyet)

Adalet sistemimiz yavaş yavaş biçimleniyor. Hukukun yerini karmaşa alıyor. Artık hakimlerden bile hukuka ve kanunlara uymasını bekleyemez hale geleceğiz.

Yüksek Seçim Kurulu kanuna açıkça aykırı bir karar verdi. “Tam kanunsuzluk koşulları oluşmamıştır” dedi geçiştirdi.

YSK Kararına karşı Danıştay’a giden CHP’nin başvurusu jet hızıyla reddedildi. Başvuruyu reddeden Danıştay Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısından cübbesinin önünü iliklemek için cübbede ilik düğme aradı. (Böyle durumlarda cübbelerine çıtçıt diktirmelerini önermiştik.) Bununla da kalmadı; Yüksek yargı üyelerini seçme yetkisini Cumhurbaşkanına ve iktidar partisine devreden anayasa değişikliklerinin yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirdiğini söyledi.

“Yüksek” nitelemesi kaldırılan Hakimler ve Savcılar kurulu, yandaş ve partili hakimlerden oluşturulacak. Keza Yargıtay ve Anayasa mahkemesi de…

Anayasanın 10. Maddesinde vücut bulan “eşitlik ilkesi” rafa kalkmıştır. Uygulamada hakim olma koşullarının başına “partili olmak” geçirilerek, önce hakimler için eşitlik ilkesi ortadan kaldırılmıştır.

Bundan sonra ne olacak?

Bundan sonra olacakları önce olacaklara bakarak söyleyebiliriz.

Yüksek seçim kurulu Seçim Kanununun 98. Ve 101. Maddelerine aykırı bir karar aldı. “Tam kanunsuzluk koşulları oluşmamıştır” diyerek yaptığını itiraf da etti. Kararın düzeltilmesi için hukuk yolları açık olmasına rağmen, bu yollar yapılan atamalarla fiilen kapatıldığından kanuna aykırı karar seçim sonuçlarını belirledi.

Mahkemelerde tarafların siyasi yakınlıklarına göre hukuksuz ve kanuna aykırı kararlar çıkabilir. Zarar gören tarafların bunu düzeltmek için başvuracakları yollar tıkanmıştır. Hukuk ve adalet sistemimiz tam bir karmaşa içine sokulmuştur.

Artık kanun karşısında eşit değiliz. Hukuksuzluğa ve kanunsuzluğa karşı neler yapabileceğimiz kime ne kadar yakın olduğumuza bağlı olacak.

Mahkemelerde çözemediklerimizi çözmek için hukuk dışı başka yollar aramak zorunda kalacağız. Belki hakkımızı elde edebilmek için karşımıza bambaşka örgütlenmeler çıkacak…

Alın size “evet” demenin sonuçlarından sadece biri. Hem de toplum barışını bozacak bir sonuç…



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA