Mandacılık veya Milletlerin Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Mandacılık veya Milletlerin Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı

 

Bülent Esinoğlu

Amerika bölgemize gelmiş, bölge ülkelerine ben sizi böleceğim diye bas bas bağırıyor.

“Siz ister, kendi rızanızla, binimle (ABD) iş birliği halinde bunu gerçekleştirin, istemezseniz de, ben bunu zorla gerçekleştiririm” diyor.

Bir zorba ile karşı karşıya olduğumuza göre, bu zorbaya karşı ne yapmalıyız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD ziyaretinden sonra gerek görsel basında gerekse Amerika’dan gelen haberler, Amerika’nın hiçbir şekilde, bölgeyi bölme planlarından geri adım atmayacağını göstermektedir.

Amerika’da, iktidarda bulunan Cumhuriyetçi Partinin ileri gelenlerinden ve Amerikan derin devletinin adamlarından biri olan Mc Cain, “Türkiye’nin Büyükelçisini Amerika’dan gönderelim” diyor.

Bunun anlamı; Türkiye ile Amerika’nın çıkarları çatışıyor. Türkiye’yi istediğimiz gibi artık yönetemiyoruz. İlişkilerimizi en alt düzeye indirmek için elçiyi gönderelim.

Eğer bağımsızlığımızı ve toprak bütünlüğümüzü savunacaksak, yani milletimizin kaderini gene milletimizin kendisi belirleyecekse, yapacaklarımız bellidir.

Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal’in izlediği yolu izlemeye mecburuz. Ya bedel ödeyerek bağımsızlığımızı ve toprak bütünlüğümüzü savunacağız. Ya da Amerikancılığımız ve teslimiyetçiliğimizi öne çıkararak, Amerikan vesayeti altında onursuz yaşamaya rıza göstereceğiz.

Salih Müslim neden bir başka Barzani olmasın diyenler; bağımsızlığımızı Amerikan vesayetine (manda) teslim etmeye hazır olanlardır.

Herhangi bir terör örgütünü maymuncuk gibi kullanarak, ülkemizin bölünmesine, Batı değerleri adına, göz mü yumacağız?

Böyle durumlarda milletlerin ihtiyacı olan ne silahtır ne teknolojidir, tek ihtiyacımız direnme iradesidir.

Bu iradeyi gösterirken en ufak bir ikirciklilik; oluşmakta olan direnme iradesini yerle yeksan eder.

Biz ülkemizi “küresel mutabakatlar gereğince” değil, milletin istiklalinin gereği olarak savunmak durumundayızdır.

Sn. Cumhurbaşkanın “küresel mutabakatlar gereğince” dediği anda, biz kendi irademizle değil de, küresel iradenin isteği doğrultusunda anlamı çıkar ki, Amerikan bağımlılığına işaret eder.

YPG’ye verilen silahların Türkiye ve İran başta olmak üzere, bölge ülkelerine karşı kullanılacağını bilmemiz gerekir.

Amerika’nın bölgedeki asıl düşmanı Suriye değil Türkiye ve İran’dır. Suriye, bu iki ülkeyi bölünmeye hazırlama basamağıdır.

Amerika’nın Ankara Eski Büyükelçisi Ross Wilson,  ”Türk Silahlı Kuvvetleriyle Amerika arasında sonun başlangıcı Bir Mart 2003 Teskeresidir diyor. Dorudan Türkiye’yi savunan güçleri hedef gösteriyor. Balyoz Ergenekon Davalarını nasıl tezgahlandığını da kabullenmiş oluyor.

Erdoğan’ın Trump görüşmesinde 15 Temmuz’un hiç görüşülmemiş olması da büyük bir eksikliktir. Sizin canınıza kast etmiş kişilerle bir görüşme yapıyorsunuz ve temel sorunu Gülen sorunu içine hapsederek geçiştiriyorsunuz.

İlişkinin kopmasından korkanlar, Amerikan vesayeti altında yaşamaya alışmış olanlardır.

İlişki koparsa elbet bir bedeli olacaktır. Ancak bu bedeli tüm Türk milleti öderken, elbette işbirlikçilerde kendi payına düşeni ödeyeceklerdir.

Bağımsızlığın elbette bir bedeli var. Elbette ödülü de var. Ya eskiden olduğu gibi mandacılığı sürdüreceğiz, ya da bedel ödeyeceğiz.

Emperyalizme karşı bölge ülkelerinin birliği, ihtiyari olmaktan çıktı. Zaruret haline geldi.

Mevcut siyasi iktidarın, artık, Esad inadından vaz geçmesi zorunludur.

Rusya, İran, Suriye, Irak, Türkiye iş birliği peynir ekmek kadar zaruridir.

Bülent Esinoğlu
bulentesinoglu@gmail.com



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA