HÜKÜMET HEKİMLERİN HAYATLARINI RİSKE ATIYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
HÜKÜMET HEKİMLERİN HAYATLARINI RİSKE ATIYOR

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Çamak, üniversite hastanelerinin borçlarının 5 milyara ulaştığına dikkat çekti

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Sait Berilgen’in makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, “Bir borç krizinin patlaması olarak karşımıza çıkan bu cinayet, başhekim nezdinde devlete yapılan bir saldırıdır. Hükümet, borçların muhatabı olarak kabul edilen hastane yetkililerinin hayatlarını ve itibarlarını riske atmaktadır” sözleriyle değerlendirdi.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Sait Berilgen’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınadı ve cinayetin arkasındaki ihmaller zincirine dikkat çekti.

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan Çamak, “Üniversite hastaneleri, maalesef, yaklaşık 5 milyar civarı devasa bir borç batağındadır. Aslında bir borç krizinin patlaması olarak karşımıza çıkan bu cinayet, başhekim nezdinde devlete yapılan bir saldırıdır. Hükümet, yıllardır bir çözüm bulamadığı bu borçların muhatabı olarak kabul edilen hastane yetkililerinin hayatlarını ve itibarlarını riske atmaktadır. Bu borç batağından sorumlu olan iktidar çözüm bulmazsa tekrarlanabilecek tüm olası şiddet eğilimlerinin vebalini üstlenmek durumundadır” dedi.

Çamak, daha sonra TBMM Sağlık Komisyonu Üyeleri Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara ve İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker’le birlikte basın toplantısı düzenleyerek cinayeti kınadı ve hükümete uyarılarda bulundu.

Üç doktor milletvekilinin ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 
“Üniversite Hastanelerinin borçları artık bir hekimin, bir hastane yöneticisinin hayatına kast edecek kadar can yakıcı bir konu haline gelmiştir. İktidar partisi ise hem sağlıkta şiddet hem de üniversite hastanelerinin borçlarına kayıtsız kalarak bu cinayetlere zemin hazırlamıştır.  Üzülerek söylememiz gerekirse Türkiye’de sağlıkla ilgili yapılması gereken atılımları, bilimsel çalışmaları yapmak yerine sağlığı bir AVM mantığına dönüştürerek sadece şehir hastanelerine odaklanarak yönetmeye çalışmakta ısrar edilirse maalesef ülkemizde hekimlerimiz iş yapamaz, çalışamaz, yöneticilik yapamaz hale gelecektir. Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımıza hayat sunmaya çalışırken daha çok can güvenliği kaygıları ile baş başa kalacaktır.” 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA