BAŞKAN TUNA: “SAĞLIKLI YAŞAM, SAĞLIKLI ÇEVRE İLE OLUR” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
BAŞKAN TUNA: “SAĞLIKLI YAŞAM, SAĞLIKLI ÇEVRE İLE OLUR”

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma amacında olduklarını söyledi.

Çevre konusunda hayata geçirdikleri çalışma ve projelerle adından sıkça söz ettiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak ilçe genelinde hazırladıkları her yeni projede çevre faktörünü ön planda tuttuklarını belirterek; “Dünya üzerindeki hiçbir zenginlik asla sağlıklı bir nefes ve sıhhatten daha önemli değildir. Sağlıklı yaşamın sürdürülebilmesi de ancak sağlıklı çevre ile mümkün olur. Bu nedenle dünyamızın kaynaklarını ölçülü kullanmalı, çevreyi ve doğayı korumalıyız” dedi.

Toroslar Belediyesi olarak, kentin yeşillikler içerisinde bir kimliğe kavuşması için imar planlarında yeşil alan olarak belirlenen tüm alanların bu kapsamda değerlendirilerek oyun alanı, dinlenme ve yeşil alan haline getirildiğini kaydeden Başkan Tuna: “Yaptığımız planlı çalışmalarla ilçemizdeki yeşil alan miktarını  bir milyon 200 bin metrekareye, park sayısını da 56’dan 174’e çıkardık. Bu alanlarımız dinlenmenin yanı sıra yürüyüş yolu ve fitness gruplarıyla da adeta sporun merkezi haline geldi. İlçemizde yaptığımız birçok parkımız, belediyemiz teknik kadrosunca projelendirilerek yine belediye işçilerimizin gayretleriyle inşa edilmektedir. Gelecek nesillere yeşil dokusu fazla, yeşil alanları korunmuş bir çevre bırakmak için çalışıyoruz. Çocuklarımıza ve halkımızın çevreye olan duyarlılığını arttırmak için ilçemizdeki okullarda okuyan öğrencilerimizle birlikte her yıl ‘Sokağı Temiz Tut’ kampanyası düzenlemekteyiz. Ayrıca çocuklarımızla ve gençlerimizle ilçemizde fidan dikim etkinleri de gerçekleştiriyoruz. Amacımız, çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamak, yeşile özendirmek, geleceğe iyi bir Mersin ve İyi bir Dünya bırakmaktır” dedi.

Geleceğe ve ekonomiye büyük katkıda bulundukları geri dönüşüme yönelik çalışmalarını da anlatan Başkan Tuna, kentin ekolojik dengesine uzun vadede yarar sağlayacak projelerin altına imza attıklarını vurgulayarak; “Katı Atıkta Geri Dönüşüm modelini hayata geçirerek, geliri sokak çocukları yararına kullanılmak kaydıyla yılda 500 ton katı atık toplayarak milli ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Geri dönüşüm çalışmalarımız kapsamında; pet şişelerden ve kullanılmış araç lastiklerinden hayvan figürü verilmiş saksılar yaparak ilçemizdeki kavşaklara yerleştirdik. Bunun yanı sıra doğaya zararlı bir diğer malzeme olan atık pillerin toplanması amacıyla İlçe sınırlarımız içerisindeki okullar, siteler ile cadde ve bulvar boylarına atık pil, israfı önlemek ve insanlarımızı ekmek tüketimi konusunda bilinçlendirmek amacıyla da bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdik. Toroslar Belediyesi olarak böylelikle hem çevreye verilen zararı en asgariye indirmeye hem de insanları geri dönüşümün önemi konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirmek için 60 dönümlük bir araziyi Greenway şirketine güneş enerji santrali kurulmak üzere tahsis ettiklerine hatırlatan Başkan Tuna, “Yenilenebilir enerji konusundaki bu girişimlerimizle, dünyada yoğunlaştırılmış güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten dördüncü merkez Türkiye’de ilk olarak Toroslar’da kurulmuştur. Aynı zamanda traktör römorkunun üzerine yerleştirdiğimiz güneş enerjisi panelleriyle; yeşil alan, park, bahçe ve yürüme yollarının sulamasını da gerçekleştiriyoruz. Nükleerin tartışıldığı ilimizde çevreye ve doğaya hiçbir olumsuz etki sunmayan güneş enerjisini bu şekilde değerlendirmemiz bizim için mutluluk vericidir. Ayrıca yeni uyguladığımız bir çalışmayla da çöplerin 1970-80’li yıllarda vahşi depolama sistemi ile depolandığı dönemden kalan organik atıkların yerini tespit ederek, yeşil alan ve parklarımızda kullanmak üzere gübre üretiyoruz” dedi.

“8 Asırlık Zeytin Ağacımıza Yeniden Can Verdik”
 
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, çevreye ve yeşile olan duyarlılıklarının bir örneğinin de iki yıl önce hızardan aldıkları ve yeniden toprakla buluşturarak yaşama kavuşturdukları 8 asırlık zeytin ağacı olduğuna dikkat çekti.

Mersin tarihinden daha eski olan zeytin ağacını odun olarak kesilmek üzereyken kaderine terk etmek yerine toprakla buluşturduklarını ve yeniden hayat bulup zeytin vermesinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Tuna: “Yaklaşık 4 ton ağırlığındaki öz suyunu kaybetmemiş ve yeni kesilmiş zeytin kökünü, Akbelen Bulvarı üzerinde inşa ettiğimiz Alparslan Türkeş Parkımıza diktik. 20 ay içerisinde yaptığımız sulama ve kök güçlendirme çalışmalarıyla ağacımız meyve verdi.800 yıllık manevi hatırası olan, belki padişahların ve atalarımızın zeytin yediği bu ağaçtan şu an insanlarımız zeytin yeme şansı buluyorlar. Bu duygu ve düşüncelerle, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutlar, tüm halkımıza güzel ve temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim” dedi



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA