CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger: Hayır, CHP’nin başarısı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger: Hayır, CHP’nin başarısı

 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKSÜNGER’DEN İLGİNÇ ÇIKIŞ

Mersin’de partisinin düzenlediği toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ilginç bir çıkış yaptı. Aksünger, 16 Nisan’da yapılan referandumda CHP’nin dışında birçok STK ve siyasi partinin desteklediği ‘hayır’ oyu için çıkan yüzde 49’luk oranı, CHP’nin başarısı olarak değerlendirdi.  

Serkan AVCI 

“HAYIR, CHP’NİN BAŞARISIDIR” 

CHP Mersin İl Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.  ‘Hayır Daha Bitmedi’ konu başlığı altında düzenlenen toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger konuk oldu. Geçtiğimiz aylarda parti içi muhalif seslerin yükseldiği CHP’de, Parti Meclisi'nin kararıyla 'kesin çıkarma' cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkine karar verilip ardından 'kınama cezası' ile cezalandırılmasına oy birliğiyle ve kesin olarak karar verilen Milletvekili Fikri Sağlar da toplantıya katıldı. CHP Mersin Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu, Aytuğ Atıcı ve CHP İl Örgütü’nün de yer aldığı toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

“AK PARTİ, ANKARA’YI HİLE İLE KAZANDI” 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Ankara’yı AK Partili Melih Gökçek’e kaybetmelerinin sebebinin hile ve şike yöntemleriyle oy çalınmak olduğunu öne sürerek, “16 Nisan’dan önce 2 seçim geçirdik. Hile, şike, oy çalma tüm usulsüzlükler gözler önüne serildi. Ama belgelerle kanıtlayamadık bunları. Belediye seçimlerinde Ankara’da kaybetmemizin sebebi sandıklara yapılan operasyonlar. AKP’nin seçim bütçesi 800 milyon dolar, bizimki ise bunun altmışta biri” dedi. 

“HAYIR’IN LOKOMOFİ VE DİNAMİĞİ, CHP’DİR” 

Referandum yüzde 49 ile sonuçlanan ‘hayır’ oyu oranının CHP’nin başarısı olduğunu savunan Aksünger, “Seçimlerde sandık hakimiyeti kurmak gerekiyordu. 500-600 bin kişinin yapacağı işi, 3-4 bin STK görevlisi yapamaz. Bu kişilerin hepsi parti içerisinde yer alabilirler ama sandıklara bakamazlar. Sistematik işleri CHP olmadan yapamazsınız. Hiç kimse CHP dışında seçim yönetecek kapasiteye sahip değil, AKP’nin dışında. Onlarda başka şekilde yönetiyorlar. ‘Hayır sizin başarınız değil’ diyenler var. Herkes iyi bir seçim propagandası yaptığımızı söylüyor. CHP bu işin lokomotifi ve dinamiğidir. ‘Hayır’, CHP’nin başarısıdır” diye konuştu. 

“2 DEFA ATILDIM, PARTİME ASLA KÜSMEDİM” 

Toplantının devamında yaptığı konuşmada parti içerisinde yaşanan sorunlara değinen  Aksünger, şöyle konuştu: “Partime hiç küsmedim. 2 defa atıldım, parti içerisinde dışarısında sorunlar yaşadım. Kemal Bey ile çok sevişmeyiz. Aramız çokta iyi değildir. Ama parti içerisinde birbirimize saygılı olmak zorundayız. Hiçbir zaman parti içerisine bu tip durumları taşımadım. Ailem ve çocuklarım defalarca tehdit edildi, bir takı sorunlara karşı mücadele etmek zorunda kaldım ama partime asla sırt dönmedim” .



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA