MESKİ, TÜRKAK denetiminden başarıyla çıktı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
MESKİ, TÜRKAK denetiminden başarıyla çıktı

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu’nun (TÜRKAK) denetiminden başarıyla çıktı.

MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, toplam 19 çalışanı ile İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, MESKİ Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği, Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği, Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Ve Şartları Hakkında Yönetmelik ve ilgili diğer yönetmeliklere tabi olarak içme ve kullanma suyu, havuz suyu,  deniz suyu, yüzeysel sular, atıksu gibi 5 farklı matrikste 97 adet parametre/metotda ulusal/uluslararası metodlarla çalışan Laboratuvarımız, taşınması dolayısıyla 16-17 Mayıs 2017 tarihinde  Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından  akredite olunan toplam 52 parametre /metodun 46 tanesinden Askıdan İndirme Denetimi’ne, Gözetim Denetimi’ne ve Kapsam Genişletme Denetimi’ne  tabi olmuştur.

MESKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre,  “TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar Standardı’na uygun olarak TÜRKAK tarafından gerçekleştirilen denetimde başarı gösteren laboratuvarımız, 46 parametre/metodunun tamamını askıdan indirmiş ve 2 parametre/metodun daha kapsamına eklenmesi için gerekli şartları sağladığını teknik gözetimde göstermiştir. TÜRKAK tarafından görevlendirilen denetim ekibinden Baş Denetçi Yasemin Gürel ve Teknik Denetçi Pınar Çekirdek kapanış toplantısında Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nın çevre ve fiziki şartlarının çok iyi olduğuna işaret ederek, Akreditasyon devamlılığında gerekli olan ekip çalışmasının ve personelin teknik bilgi ve beceri açısından çok iyi olduklarını, tüm çalışanların üzerine düşen görevi yerine getirdiklerini  belirtmişlerdir. Ayrıca MESKİ Üst yönetiminin çalışanlarının yanında olarak, kalite yönetim sisteminin uygulanmasında gerekli desteği sağladıklarının net bir şekilde görüldüğünü, bununda başarıdaki en önemli etkenlerinden biri olduğunu ve birçok özel laboratuvardan daha iyi bir laboratuvarla karşılaştıklarını dile getiren TÜRKAK yetkilileri  başarılarının devamını dilemiş ve teşekkür etmişlerdir. ” denildi.

Açıklamada; ayrıca “Merkez Su Analiz Laboratuvarımız uluslararası geçerliliğe sahip akredite bir laboratuvar olarak bölgede örnek gösterilmektedir. Mersin halkının gerek içtiği suyun kalitesinin takibi gerekse denizin korunması amacı ile atık suların kontrol altına alınması faaliyetlerinin kaliteli yürütülebilmesi için çalışmalarımız devam edecektir. ” ifadelerine yer verildi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA