TLB’den Atatürk’ü silmeye çalışan MEB yönetmeliğine protesto | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
TLB’den Atatürk’ü silmeye çalışan MEB yönetmeliğine protesto

 

Türkiye Liseliler Birliği(TLB), Milli Eğitim Bakanlığı‘nın yürürlüğe giren yeni ’Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ni protesto ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı‘nın yürürlüğe giren yeni “Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği”, talebeleri ayağa kaldırdı. Türkiye Liseliler Birliği(TLB), Atatürk’e ilişkin ifadelerin yönetmelik genelinde çıkartılması üzerine 12 Haziran Pazartesi Günü saat 14.30’da Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

YENİ YÖNETMELİKTE ATATÜRK'E SANSÜR

Milli Eğitim Bakanlığı‘nın yürürlüğe giren yeni “Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği” ile sosyal etkinliklerin amaçları arasından “Öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar olarak yetişmeleri” ifadelerinin çıkarılması ve ‘’Törenlerde; Atatürk ve Türk büyükleri ile eğitim şehitleri için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesinden sonra günün anlam ve önemine uygun şekilde hazırlanan programa göre hareket edilir” ifadelerinin de bulunduğu hiçbir maddenin yer almaması üzerine TLB Genel Merkezi resmi internet sitesinden ( talebe.org ) yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada “Yeni yönetmelikte Atatürk İlke ve İnkılapları cümlesi yerine getirilen “millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazandırma” cümlesi neyi ifade etmektedir? 

Bizim milli değerlerimizin en başında Kurtuluş Savaşımızın önderi Mustafa Kemal Atatürk bulunmaktadır. Atatürk’ün olmadığı yerde milli değerden, vatandan, kurtuluştan söz etmek abesle iştigaldir.

Yapılan bu yeni yönetmeliğe sadece iki kesim sevinebilir ve alkış tutar. Birisi henüz 22 yaşındaki Aybüke öğretmenimizi katleden PKK diğeri de 15 Temmuz’da ordumuzu ve ülkemizi ele geçirmeye kalkışan FETÖ. Bu bağlamda MEB’i uyarıyoruz ! Derhal bu hatadan dönünüz. Esas göreviniz olan Milli değerlerine ve ülkesine bağlı nesiller yetiştirme gayesinden sapmayınız. Aksi takdirde Türk gençliği kendi doğru yolunu kendisi belirler ve orada yürümekten de imtina etmez.” İfadeleri yer aldı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA