‘MERSİN, KIYI ALANLARI YÖNETİM PLANINA NEDEN DÂHİL EDİLMİYOR?’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
‘MERSİN, KIYI ALANLARI YÖNETİM PLANINA NEDEN DÂHİL EDİLMİYOR?’

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bakanlığın yürüttüğü ‘Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi Planları’na Mersin’in neden dâhil edilmediğini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde ‘Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi Planları’ çalışmaları yürütüldüğünü kaydeden Çamak, bakanlığın açıklamalarına göre, bu planlarla ‘koruma-kullanma dengesi gözetilerek kıyıların kullanımının sağlanmasının hedeflendiğini’ vurguladı.

Çamak, “Bu hedef doğrultusunda, bu sorunların çözümüne yönelik olarak bakanlığınız kıyı, dolgu alanları, sahil şeridi ve bu alanlarda yer alan kullanımların devamı ve tamamlayıcısı olan geri sahaların korunmasına, kullanılmasına ve yapılaşmasına dair her tür ve ölçekteki alternatifli plan çalışmaları yürütmektedir. Kıyı şeritlerindeki mekânsal planları yönlendiren ve yerel planlara yol gösterme niteliğindeki ‘Bütünleşik Kıyı Alanları Planları’ kapsamına Türkiye'de en fazla kıyı şeridine sahip olan illerden biri olan Mersin yıllardır dâhil edilmemektedir.  Halkın önemli bir kısmının kıyı şeritlerinde yaşadığı Mersin’de şehir planlaması açısından bu durum ciddi bir haksızlığa neden olmaktadır. Şehrimizdeki Kent Konseyi başta olmak üzere yerel inisiyatifler tarafından Mersin’in ‘Bütünleşik Kıyı Alanları Planlarına’ dâhil olması için yoğun bir talep söz konusudur” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi.
-Mersin ilimiz Türkiye’nin en büyük kıyı şeritlerinden birine sahip olmasına ve kıyı şeritlerindeki yerleşimin en yoğun olduğu illerden birisi olmasına rağmen neden halen ‘Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi Planlarına’ dahil edilmemiştir? 

-Bir şehrin bu plan kapsamına dâhil olması için bakanlığın göz önünde bulundurduğu öncelikler nelerdir?
-Mersin’in yerel inisiyatiflerinin ve Mersinlilerin taleplerini göz önüne alarak Mersin’in de bu plan kapsamına dâhil olması için herhangi bir çalışmanız veya öngörünüz mevcut mudur? 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA