TÜİK varsa gam-tasa yok! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
TÜİK varsa gam-tasa yok!

 

Ufuk Söylemez / Aydınlık Gazetesi

İktidarın son dönemlerde yaptığı en hayırlı iş TÜİK’e yeni tayin ettiği başkan olmalı herhalde.

Önceki TÜİK Başkanının, bir gece ansızın, görev süresi dolmadan ve hem de 40’lı yaşlarındayken görevini bırakması, bir nevi “17/25 Aralık miladı” gibi oldu AKP iktidarı için.
Artık Allah’ın bir hikmeti mi, tesadüf mü, beceri mi bilemiyoruz.
Ama yeni TÜİK Başkanı ile birlikte “kara bulutlar” dağılıverdi sanki ekonomimizin üstünden. Ardı ardına pembe hatta “pespembe” veriler, göstergeler yayınlanmaya başlandı. Adeta sihirli bir el değmişçesine büyüme rakamlarından, enflasyona, işsizlikten yurttaş memnuniyetine kadar neredeyse tüm ekonomik veriler, istatistik göstergeler, negatiften pozitife, pozitiften daha da pozitife dönmeye başladı.
AVM’lerden-Kapalıçarşı’ya, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nden, Ankara Kızılay’a kadar dükkânlar kepenk indirirken, her 4 gençten birisi işsiz gezerken, turizmde büyük bir gelir kaybı ve çöküş yaşanırken, doğrudan yabancı sermaye yatırımları yarı yarıya azalırken, jeopolitik riskler varken, Türkiye amacından saptırılan OHAL altında hukuk devletinden giderek uzaklaşırken, sanayi üretimi azalırken, sapı-samanı bile ithal ederken, dünyanın en pahalı benzinini kullanırken ve en pahalı etini yerken, TÜİK’in içimizi ferahlatan, yandaş havuz medyasına ise, “uçtuk-coştuk” manşetlerini attıran muhteşem revizyonları-yenilemeleri, hesaplama ve yöntem değişiklikleri adeta ilaç gibi geldi hepimize.

İYİ Kİ TÜİK VAR
Artık yoksulluktan, hayat pahalılığından, işsizlikten, yüksek faizlerden, icralardan, iflaslardan bunalsak bile iyi ki TÜİK var diyoruz, diyebiliyoruz. Ne mutlu bizlere.
TÜİK’in “şapkadan tavşan çıkaran” milli gelir hesap ve istatistiklerinde yaptığı “revizyonlar” sayesinde artık muhalif ve münafıkların yapabileceği bir şey de, söyleyebileceği bir söz de kalmıyor. Bakmayın siz onların, “TÜİK’in yayınladığı verilere ve hesaplama, yöntemlerine ilişkin kuşkularımız var” dediklerine.
Bakmayın siz, ülkenin önde gelen saygın akademisyenlerinden, ekonomistlerden ve yorumcularından oluşan geniş bir uzman çevrenin her zaman “beklenti ve anketlerin” ötesinde açıklanan verilere ve istatistiklere şüpheyle ve ihtiyatla yaklaşmasına. Yine bakmayın siz, yakın geçmişte Yunanistan İstatistik Kurumu’nun milli gelir hesapları ve istatistikleri üzerinde yaptığı manüplasyon ve çarpıtmaların sonucunda, bugün Yunanistan’ın içine sürüklendiği vahim ve derin ekonomik ve sosyal kaosa.
Biz TÜİK’imize güveniyoruz.
Yeni TÜİK Başkanının “hayırlara vesile” olduğuna inanıyoruz.
Ne olmuş yani 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyürken son yılların en yüksek işsizlik oranına ulaşmışsak?

 ESNAF KAN AĞLARKEN
Ya da esnaf, ticaret erbabı ve turizm kan ağlarken “hizmet” sektöründe büyük katma değer artışı ilan edilmişse ne olmuş yani? Sanayi üretim endeksi yüzde 2’lerdeyken birinci çeyrekteki sanayi sektörünün katma değer artışının yüzde 5.3 olarak açıklanmasında ne var?
Ya da ekonomimizin yaklaşık üçte birini oluşturan yatırım harcamaları yüzde 2’lere gerilemişse bize ne yani?
Bu muhteşem büyüme rakamlarını çekemeyenler, hiç sıkılmadan neler-neler diyorlar; yok efendim bu büyüme rakamlarına ihtiyatla ve şüpheyle bakıyorlarmış, yok efendim bütçenin ilk çeyrekte 14.9 milyar TL açık vermesi pahasına bu büyüme gerçekleşmiş, yok bu bir “pirüs” büyümesiymiş, yok faizler-enflasyon ve işsizlik çift haneli olduğu için bu ekonomiye “çiftetelli” ekonomisi diyorlarmış, sonbaharda bu görüntü tersine dönecekmiş çünkü sürdürülebilir değilmiş, ülkede yatırım iklimi yokmuş, hukuk devletinden giderek uzaklaşılıyormuş falan, filan.
Bunların hepsi, lafügüzaf bence.

Son sözümüz, TÜİK varsa gam da yok, tasa da yok demektir.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA