Perinçek’ten CHP’ye uyarı: Türkiye’den kopan dış müdahale ister! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Perinçek’ten CHP’ye uyarı: Türkiye’den kopan dış müdahale ister!

 

Perinçek, bazı CHP’lilerin HDP’liler için de yürüyoruz sözlerine tepki gösterdi. CHP’yi uyaran Perinçek, AKP’ye karşı dış güçlerden medet umulmasını eleştirdi.

Perinçek'ten CHP'ye uyarı: Türkiye'den kopan dış müdahale ister!

16.6.2017

Perinçek, bazı CHP'lilerin HDP'liler için de yürüyoruz sözlerine tepki gösterdi. CHP'yi uyaran Perinçek, AKP'ye karşı dış güçlerden medet umulmasını eleştirdi.
 
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ve sorasında yaşananlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Perinçek: İç cephede bölünmelere hayır! Berberoğlu bırakılsın!

Perinçek, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının Anayasanın ve yasaların açık hükümlerine aykırı olduğunu ve iç cepheyi zayıflattığını söyledi. Berberoğlu'nun serbest bırakılması çağrısı yapan Perinçek, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı, CHP'ye uyarılarda bulundu. 

'HDP İLE ADALET GELİR Mİ?'

Perinçek, “CHP’li milletvekilleri de yürüyüşün sadece Enis Berberoğlu için değil cezaevindeki HDP’liler için de olduğunu söyledi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Bu açıklama marjinal dedikleri, etkisiz parti olma kararı olacak diye yorumlanır. HDP/PKK’dır. Siz Türkiye’nin hangi sorununu HDP-PKK ile çözeceksiniz? Demokrasi mi getireceksiniz? Buradan CHP’ye soruyoruz; HDP ile adalet gelir mi? Demirtaş’ı ve HDP’lileri hapishanelerden çıkarma çabaları ile hangi demokrasiyi getireceksiniz? Bölücü terör örgütünün olduğu yerde huzur, insan hakları, hukuk devleti olur mu? PKK’nın yasal uzantısı ile neyin mücadelesini vereceksiniz? Vatan Partisi, PKK’nın olduğu hiçbir mücadelede yoktur. Bu açıklamalar yürüyüşün hangi büyük sakıncalar taşıdığını da gösteriyor. Bu sorunlar hükümeti ortak ederek çözülemez. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Hükümeti PKK ile birlikte mi kuracaksınız? Türk milleti buna asla izin vermez. Hakkarili, Urfalı insan da bunu diyor. Türkiye’yi PKK ile mi yöneteceksiniz? Bunlar CHP açısından umut kıran ve Türk milletini CHP’den koparan tavırlar.

'TÜRKİYE'YE MÜDAHALE ÇAĞRISI ÇOK YANLIŞ'

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşe başlamadan hemen önce söylediği "Tüm dünyaya sesleniyorum Türkiye bir dikta rejimiyle yönetiliyor sözleri" de Perinçek'e soruldu. Perinçek o açıklamaya tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvelili Engin Altay'ın açıklamalarını hatırlatan Perinçek, "Tayyip Erdoğan’ı uluslararası ceza divanında yargılatacağız açıklaması vahim bir açıklama... Seçimlerden koptuğumuz zaman elimizi açıp dünyadan Türkiye’ye müdahale olması için dua etmek kalıyor. Bunlar çok yanlış" dedi. 

İşte Perinçek'in açıklamaları:

'15 TEMMUZ'DA ABD GLADYOSUYLA SAVAŞTIK'

Dünya  Orta Doğu’ya ve Türkiye’ye abanmış durumda. Türkiye Ankara’sında İstanbul’unda İncirlik’inde  Amerika’nın Gladyosuyla bir gece savaştı. Dünya dediklerinin Türkiye’de ele geçirdiği silahlı unsurlarla Türkiye 15 Temmuz gecesi bir savaş verdi. Dünyayı Türkiye’nin sorunlarının içine çağırdığınız zaman hangi dünya? , Çağrılan dünya sonuç itibariyle emperyalist bir dünya.

'TÜRKİYE'DE HERŞEYİ GAYRIMEŞRU SAYINCA...'
İkincisi CHP yetkililerinin grup başkanvekili Türkiye’nin bugün Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Tayyip Erdoğan’ı 'uluslararası ceza divanında yargılatacağız' açıklaması vahim bir açıklama. Türkiye’nin egemenliğini, Türkiye’nin yargısını her şeyi yönetebilir. Ama CHP’nin 'gayrımeşrudur' tespitiyle uyumlu oldu. Türkiye’de şuan görev yapan bütün kurumlar gayrımeşru olunca, bu kurumların yaptığı işler gayrımeşru olunca Türkiye’de ne mahkeme kalıyor, Türkiye’de ne asker kalıyor, ne polis kalıyor, ne hükümet kalıyor, hepsi gayrımeşru. O zaman meşru olan ne? 'Gelsin dünya Türkiye’nin sorunlarını çözsün', 'Gelsin dünya Kürdistan’ı kursun', 'Gelsin dünya Türkiye’deki suçluları yargılasın.' Türk adaletini tamamen demokrasi düşmanı insan hakları düşmanı hukuk düşmanı bir konuma yerleştirince baş sokulacak merci anladığım kadarıyla dünya kamoyu kalıyor CHP açısından.

'KÜRDİSTAN' REFERANDUMUNA KARŞI EL ELE VERMELİYİZ'

Bu bakımdan Başkanlık Kurulumuzun kararında da belirttiğimiz gibi Türkiye’nin bütün partilerinin kurumlarını devletini Türkiye’nin birliği bütünlüğü ve yaklaşan önümüzdeki 'Kürdistan’a bağımsızlık referandumuna karşı el ele vermek mecburiyeti var. Bu olay protestolarla diplomatik yollarla çözülebilecek bir olay değil. Bölgede bütün askeri güçler var. Rusya’sı var Amerika’sı var İran var Suriye’nin kendisi zaten vatanını savunuyor. Irak’ın kendisi vatanının bölünmesi problemiyle karşı karşıya ve herkesin askeri alarm halinde. Onun için bu konuda söyleyeceğimiz her sözün o tablo içinde anlam kazandığını bilmemiz lazım. CHP’nin de bunu değerlendirmesini ümit ediyoruz, bekliyoruz. Bu gayrimeşru açıklaması ümit ediyoruz ki sözlüğe bakılmadan veya hukuki açıdan değerlendirmeden söylenmiş bir sözdür. Bunun düzeltilmesini bekliyoruz. Dünyanın hiçbir gücünü Türkiye’nin meselelerine davet etmek CHP’ye de yakışmaz CHP’nin geleneklerine de yakışmaz Biz bugün tam tersine Türkiye ile ilgili bütün kararları Türkiye’nin kurumları olarak almak durumundayız. Burada çözecek makam mevki Türk milletidir.

'AKP KAYBEDECEK MİLLİ HÜKÜMET KURULACAK'

Eğer Türkiye’nin bu gidişinden şikayetiniz varsa ki Vatan Partisi AKP hükümetinin indirilmesi bunun yerine milli bir hükümetin kurulması kararlılığında ve önümüzde göreceğiz. Türkiye’de sayın Tayyip Erdoğan  bir daha cumhurbaşkanı seçilemeyecektir. TBMM’de çoğunluğu AKP alamayacaktır. Buraya yoğunlaşmamız lazım. Çözüm olarak seçimleri koymamız lazım ve bir Milli Hükümet seçeneği yaratmamız lazım. Buradan koptuğumuz zaman neler oluyor? Elimizi açıp dünyadan Türkiye’ye müdahale olması için dua etmek kalıyor. Bunlar çok yanlış.

'HİÇBİR HÜKÜMET KÜRDİSTAN'IN BAĞIMSIZLIĞINA KAYITSIZ KALAMAZ'

Bir gazetecinin, “KDP Dış ilişkiler sorumlusu Türkiye’de temsilcilik açacaklarını belirtti. Bunun Irak’ta yapılacak referanduma karşı çıkan kesimlere de yanıt olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da karara karşı herhangi bir yaptırım olmayacağını açıklamıştı. Bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu Perinçek, “Türkiye’de hiçbir hükümet Kürdistan’ın bağımsızlığına karşı kayıtsız kalamaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım bunu protesto etti. Biz onların yaptıkları açıklamaları geçerli görüyoruz. Türkiye bölgeyi bölmeye yönelik hiçbir girişimi kabul etmez. Irak zaten kabul etmeyecek. Ancak bu açıklamalara karşı Türkiye’nin bir yaptırım uygulaması olabilir. Türkiye 1 hafta süre verebilir. Eğer bu girişimlerinizden vazgeçmezseniz kapıları kapatıyoruz denmeli. İleride askeri güç kullanmamak için bunları bir takım yaptırımlar uygulayarak çözmek gerekir. Sadece diplomatik değil yaptırımlar olmalıdır. Türkiye vatan bütünlüğümüz için bu duruma sessiz kalamaz” diyerek yanıtladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA