Spor camiası iftarda bir araya geldi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Spor camiası iftarda bir araya geldi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğinde Mersin spor camiası bir araya geldi.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda düzenlenen iftar yemeğine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Karataş, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Mersin Şubesi Başkanı Mesut Bilir, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Mersin Şube Başkanı Abuzer Bilen, Mersin İdmanyurdu (MİY) Kulüp Başkanı Mahmut Karak, Tarsus İdmanyurdu (TİY) Kulüp Başkanı Önder Ege, Mersin İdmanyurduOnursalBaşkanı ve Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Hamit İzol, Mersin İdmanyurdu eski Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan, Mersin İdmanyurdu Eski Teknik Direktörleri Levent Arıkdoğan ile Nasır Belci, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü As Başkanı Hikmet Avşar, tüm amatör spor kulüplerinin başkanları ve branşların il temsilcileri ile spor camiasının aileleri katıldı. 

Oruçların açılmasının ardından konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Öncelikle bu güzel akşamda, feyiz ortamında, iftar sofrasında bizlerle beraber olduğunuz için ve bu mekanı bizimle paylaşıp bu havayı bizimle soluduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
“Spor bir kentte ortak payda yaratır”
Sporun kentin birliği ve beraberliği açısından önemine değinen Başkan Kocamaz, “Spor heyecan yaratıyor, insanları bir araya getiriyor, gönüllerini birleştiriyor, aidiyet duygusunu geliştiriyor ve bir kentte ortak payda yaratıyor. Mersin için de bu böyle, Türkiye Cumhuriyeti için de bu böyle, tüm dünya devletleri için de bu böyle. Birbirini tanımayan insanlar spor etrafında, bir kulüp etrafında birleşebiliyor, sporla ilgili o heyecanı bir şekilde zevke dönüştürüyor. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yıllardır Tarsus’ta olduğu gibi Mersin’e göreve geldiğimiz andan itibaren de aynı heyecanla, kentteki bütün spor kulüplerine karınca kararınca destek vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 
Gençlerin sağlıklı yetişmesi gerektiğini ve bunun da en önemlilerinden bir tanesinin spor kulüpleri olduğunu dile getiren Başkan Kocamaz, bütün ilçelerde organize edilen iftar programları spor camiasıyla da iftar yapmak istediklerini ve Mersin’in spor mabedi olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda buluştuklarını sözlerine ekledi.
“Stat yine Mersinlileri bir araya getirecek bir mekana dönüşmeli”
Başkan Kocamaz, yaptığı konuşmada, “Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Mersin’in geçmişinde ve sporunda çok önemli bir mekan olmuş, insanları buluşturmuş, birleştirmiş ve Mersinlilik ruhunun gelişmesine çok büyük katkılar sağlamış. Ama şimdi bu tesisin artık tarih sahnesinden silinmesiyle ilgili bir çalışma var. Biz de bu yerin, yine bu bölgenin insanlarını bir araya getirebilecek bir mekana dönüştürülmesini arzu ediyoruz. Burasının Mersin’in bir meydanı olarak değerlendirilmesi, Mersin’in kalbinin yine burada atması için projeler hazırlıyoruz. Bu bölgenin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesine yönelik TOKİ ile de çalışmalar yapıyoruz” diye belirtti.
“İnsanlarımız Mersin İdmanyurdu’na sahip çıkmalı”
Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her dalına destek konusunda gençlerin hizmetinde olduklarını belirtti ve “Bundan sonra da böyle olacak. Üzüntümüz Mersinimizin bir markası olan Mersin İdmanyurdumuzun içerisine düştüğü durum. Tabi bu şekilde daha fazla kötüye gitmemesi gerekir. İnsanların birleşmesi gerekir, insanların hem kentine hem de kentin ortak değeri olan Mersin İdmanyurdu’na sahip çıkması gerekir. Bizde laf üreten çok ama icraata gelinince ortaya çıkan da maalesef yok” dedi.
“Kulübün yükünü kaldırabilecek yöneticilere ihtiyaç var”
Mersin İdmanyurdu Kulübü’ne gerçekten destek verebilecek ve kulübün yükünü hep birlikte ayağa kaldırabilecek ve yükü paylaşacak insanlara ihtiyaç olduğunu yaptığı konuşmada dile getiren Başkan Kocamaz, “Kulüp biz göreve geldiğimizde son hamlelerle o günün yönetimiyle birlikte Süper Lig’e yeniden dönmüştü. Ama arkasından gelen yönetimler bu kulübün geldiği noktada durmasıyla ilgili yeterli çabayı, gayreti gösteremediler ve maalesef geldiği yerin de altına yeniden döndü. Şu anda birleşmeye, bütünleşmeye ihtiyacımız var. Şu anda bu kulübün yükünü kaldırabilecek yöneticilere ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
Mersin İdmanyurdu Kulübü’nün yaşadığı sıkıntıları ve kulüpte yapılması gerekenleri kaydeden Başkan Kocamaz, “Sadece yönetimde isim olsun düşüncesiyle insanların orada yer alması yetmez. Mutlaka bu kulübü yeniden diriltecek, yeniden ayağa kaldıracak yöneticilere ihtiyaç var. Burada herkes işin kolayına sarılıyor. Yönetime gelen kim olursa olsun bütün ümidini Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıyor. Şu anda Mersin İdmanyurdu’nun sadece kaldığı tesislere borcu 8 milyonun üzerinde. Bunun yanında sahalardan dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne 5 buçuk milyon gibi bir borcu olduğu söyleniyor. Bunları da üst üste getirdiğiniz zaman gerçekten bu kulübü bu hale getirenlerin bu vebali kaldırması gerektiğini bir kez daha yinelemek istiyorum. Yani ben kulüp yöneticisi olacağım ama herkes getirsin bana parayı versin, ben yöneteyim diye bir şey yok. Hiç kimse böyle bir taşın altına elini koyamaz. Oysa bizim bu taşın altına gövdesini koyacak insanlara ihtiyacımız var” diye konuştu.
“Bu kulübü hep birlikte ayağa kaldıralım”
Mersin İdmanyurdu’nu hep birlikte ayağa kaldırabilmek için gerekli mercilere seslenen Başkan Kocamaz, “Onun için ben buradan tüm Mersin’e sesleniyorum, iş adamlarımıza sesleniyorum, siyasetçilerimize sesleniyorum, bu kente gönül veren sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum ve diyorum ki; gelin el ele verelim, bu kulübü hep birlikte ayağa kaldıralım. Gerçekten liyakatli, gerçekten bu kulübe maddi kaynak sağlayabilecek yöneticileri getirelim ve bu kulüp tekrar hak ettiği yere gelsin. Bütün amatör futbol kulüplerimize de bu konuda görev düşüyor. Yıllardır Mersin’in yerlisi, Mersin’de büyüyen, gönlü Mersin için çarpan sporcular, futbolcular maalesef Mersin İdmanyurdu’nda çok fazla yer bulamadı. Takımın yarıdan fazlasının Mersin kökenli, Mersin doğumlu ya da ekmeğini buradan kazanan insanlardan, onların evlatlarından oluşmasıyla ancak bu kulüp daha fazla heyecan bulur. İnsanlar çok daha fazla sahiplenir ve Mersin’i en iyi şekilde de temsil etme imkânını yakalar” ifadelerini kullandı.  



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA