TSK’ya kama, Mehmetçik’e zehir! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
TSK’ya kama, Mehmetçik’e zehir!

 

Mehmet Akkaya’nın Kaleminden

Aydınlık Gazetesi, 22.6.2017

 
BİRİNCİ OLAY!

23 Mayıs-Manisa. 1. Piyade Eğitim Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası. 1046 asker zehirleniyor. Er Hüsnü Özel şehit oluyor. Sağlık ve Milli Savunma Bakanlıkları kıpırdamıyor. Ölen öldüğüyle, zehirlenen zehirlendiği ile kalıyor. Şirketin sözleşmesi iptal edilmiyor, yemek vermeye devam ediyor.

İKİNCİ OLAY!

Daha üç gün geçmiş. 27 Mayıs-Yine Manisa. Bu kez Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alayı. 70 asker zehirleniyor. Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıkları yine kılı kıpırdamıyor. Yine ihale iptal edilmiyor. Şirket yemek vermeye devam eder.

ÜÇÜNCÜ OLAY!

CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, 30 Mayıs ve 13 Haziran’da Meclis soruşturması talebinde bulunuyor. Önergeler AKP ve MHP oylarıyla reddediliyor.

DÖRDÜNCÜ OLAY!

16 Haziran-Üçüncü kez Manisa... Yer, General Seyfettin Çalbatur Kışlası, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı. 69 zehirlenme. Bir ayda Manisa’da üçüncü zehirlenme. Aynı şirket.

VEHAMET!
 
Zehirlenmeler acemi birliklerinde, askerin henüz eğitimini tamamlamadığı, dolayısıyla tertiplerle orduyu karalamak, küçük düşürmek isteyen, hatta iç isyan vs. düşünenlere karşı daha sıkı önlem alınması gereken yerler. Zehirlenmeler, Ordumuz dünyanın en büyük mafyası ile Amerikan emperyalizmine ve onun çeteleri ile, PKK, IŞİD ve FETÖ ile çarpıştığı zamanda olmaktadır. Daha ilk andan sadece o şirketle ve Manisa’da değil, orduya yemek veren bütün şirketlerle derhal ilişiğin kesilmesi şarttır. Oysa 3 zehirlenmeye rağmen dördüncü zehri engelleyecek önlem alınmamış, dahası muhalefetin “soruşturalım” teklifi de reddedilmiş.

BEŞİNCİ OLAY!

17 Haziran-Dördüncü kez Manisa. Dördüncü kez aynı şirket… 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı. Bu kez zehirlenme daha büyük. 731 asker. Manisa Milletvekili Biçer, “Sayı 3.000’in üzerinde” diyor. Nihayet sözleşme iptal ediliyor. Ama sadece son zehirlenmenin olduğu yer için.

Ya önceki zehirlenmeler? Ya şirketin yemek vermeye devam ettiği diğer 11 askeri birlik?

ŞİRKET?

Türk Ordusunun güvenliğinden, şehit edilen Er Hüsnü Özel’den, zehirlenen binlerce Mehmetçik’ten daha çok sahiplenilen bu şirket neyin nesidir? 2013’te Diyarbakır'da kuruluyor. 4 ay sonra merkezi Ankara’ya alınıyor. 100 bin lira olan sermaye 7 milyon liraya çıkarılıyor. Ne hikmetse 4 yılda 4 kez adı değişiyor. Yine ne hikmetse, 4 yıllık şirket, çok sayıda Bakanlıktan büyük ihaleler alıyor. Maliye, Milli Eğitim, Milli Savunma, Sağlık vs. Manisa bölgesinde 12 Askeri kışla, Şişli Eftal, Ankara Zeki Tahir Burak Kadın Sağlığı, Ankara Eğitim Araştırma, Elmadağ Devlet, Ulucanlar Göz, 75. Yıl Ağız ve Diş ve Mamak Diş Hastaneleri, ihalelerin bazıları.

BAŞKA ZEHİRLENMELER DE VAR

Daha da ilginci hükümet, şirketin başka vakalarından haberdardı. Hem de asker zehirlenmelerinden çok önce. Maliye Bakanlığı personeli 5 Ekim 2016'da bu şirketin yemeğinden zehirlenmişti. Bakanlık 27 Ekim 2016'da şirketle sözleşmeyi feshetmişti. Dahası var: 21 Nisan 2015’te İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Sağlık Bakanına cevaplaması için soru önergesi veriyor; Rota yemekçiliğin “Dicle Üniversitesi’inden et çaldığı, her sabah hastane mutfağında siyah torbalara doldurulan etlerin Çamlıca Et Mamulleri Kasabına götürüldüğü, haftalık 1.600-1.800 kg et kullanılması gerekirken 600-800 kg kullanıldığı, yaklaşık 1 ton etin çalındığı iddia edilmektedir. Yemek kazanında tartılan etlerin altına halter diskleri konulduğu, pişen etlerin geri çıkartılıp kıyma makinesinden geçirilip sucuk yapıldığı, yoğurt, salatalık, pirinç, patates, kahvaltılık malzeme, yağ kaçırıldığı, hastane yemeğinin başka yerlere satıldığı iddiaları doğru mudur? 40 ton pirince kurt düştüğü, 2 hafta boyunca buğday pazarında işçilerin pirinçleri elekten geçirdiği ve hastane yemeklerinde kullanıldığı, fritözlerdeki yağların boneyle, süzgeçle süzülerek tekrar yemeklerde kullanıldığı iddiaları doğru mudur?” (18 Haziran / Evrensel)

***
İhalecilik, devlet kasasından şirketlere köşe döndürmek, işçiye çifte sömürü, Türk Ordusuna ve devlete kama, Mehmetçik’e zehirdir. Devletten ve Ordu’dan temizlenmesi şart olmuştur.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA