HAMİT TUNA FARKI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
HAMİT TUNA FARKI

 

Bektaş Adıgüzel’in Kaleminden

Kentimizin dört merkez ilçesinden nüfusuyla da en kalabalık olanı bildiğiniz üzere Toroslar İlçesi, yayları ile de eşsiz bir konumu sahip güzelim şirin ilçe de doğup büyüyen bir kardeşiniz olarak müsadenizle şöyle bir kısa değerlendirme de bulunmak istiyorum.

Dünün köyü Toroslar, şimdi kentin yükselen değeri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Lise yıllarıma kadar Toroslar İlçe sınırlarında bulunan ALSANCAK Mahallesinde ikamet ettim.Halen de baba yadigarı evimiz bölge de durmaktadır. Zaman zaman komşularımızı ziyaret eder çocukluk anılarımızı tazeleriz,en mutlu olduğum şey de ailemizden habersiz kaçamaklarla gidip yüzdüğümüz Efrenk deresinin önünde koyu muhabbetlerin eşsiz tadına doyum olmaz. Yaşım itibari ile bölge de seçim kazanan üç belediye başkanını iyi bilirim.
 
O dönem Anavatan Partisinden seçilen Abdurrahman Aytekin, akabinde MHP’den seçilen aynı zamanda hemşerimde olan Mustafa Demirci gerçi bu iki aday sonra AKP DE SİYASET yapmaya başlamış olsa da bu kişilerin döneminde hizmet alamayan ilçe köy konumundan kurtulamamıştı belki şimdi gittikleri yerde daha verimlidirler kendilerine yeni yuvalarında başarılar dilerim,son olarak bölge de Sayın HAMİT TUNA belediye başkanlığına seçilmişti. Toroslar’ın o köy konumundan kurtulması için ilçenin çehresini değiştirecek,belediye başkanı sonunda bulunmuştu.

Bir kentin gelişiminde Belediye Başkanının vizyonu ŞÜPHESİZ çok önemli, GÖÇLER SONUCU farklı düşünceleri,farklı inanç da olan insanları içinde barındıran bu ilçe de herkese eşit mesafede olmak ve bu insanların sorunları ile ilgilenmek , belediyenin kısıtlı bütçesini etkin kullanmak, seçmenine hesap verme sorumluluğu bilincinde olmak çok ama çok önemli.Toroslar halkı bu konuda çok şanslı.

Üç dönemdir üst üste Toroslar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sayın Hamit Tuna belediyecilik işinin derinliğini bu kentte yaptıkları ile ZAMAN İLERLEYİNCE tescillemiş oldu.Bu yüzden toplumun her kesiminden kendisine yakınlık duyulmak da MHP’li bir Belediye Başkanı olmasına rağmen her türlü siyasi partiye destek veren vatandaştan oy almaktadır.Bu memlekette yaşayan ve işletmeci bir kardeşiniz olarak gecenin ilerleyen saatlerine kadar vatandaşlarla iletişim içerisindeyim herkesin şahsıma söylediği durum şu Hamit Tuna’yı seviyoruz.Düğünde,cenaze de,hastalık da ,sağlık da,kısacası her türlü ortamlarda aranılan yüz haline geldi bu durum şüphesiz fıtratından ama halk böylesi profille deki idarecileri seviyor.Şahsen bölge de yaşanan bir sorun olduğunda bizzat arayıp kendisine sorunu söylüyor ve sorunun çözüme kavuşturulduğuna yüzlerce kez şahidim.

Ulaşılabilirlik anlamında Türkiye de en kolay ulaşılacak idareci olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir Yasası ile sorumluluk alanı olağanüstü genişleyen Toroslar Belediyesi’nin en önemli sorunu, yetkilerinin kısıtlanarak Büyükşehir Belediyesine verilmesi,işin vahim tarafı yetkiler budandı bir de kapanan belde belediyeler ilçe sınırlarında olanlar tabi ki Torosların hizmet ağına girdi.Haliyle ulaşım, içme suyu, yol, altyapı ve imar düzenlemesi gibi uygulamalarda yetki tamamen Büyükşehir Belediyesinde,şimdi bunu okuyan okuyucular diyecek ki ikisi de aynı partinin belediye başkanları sorunlar varsa çözsünler şüphesiz yapıyorlar bunu ama ben şahsen Büyükşehir yasasını beğenmeyen biriyim ilçenin sorunlarını ilçenin belediyesine bırakılmasından yanayım mevcut Büyükşehir başkanlarının diğer ilçelerle birlikde bu sorunlara tamamen hakim olamayacağını düşünüyorum.

Sınırlı bütçelerinin önemli kısmını memur ve işçi maaşları, çöplerin toplanması, park ve çevre bakımı, sokakların düzenlenmesi hizmetlerine ayıran ilçe belediyeleri, kalan para ile de diğer hizmetleri yapmaya çalışıyorlar. Toroslar Belediyesi az parayla çok iş yapan Türkiye!deki ender belediyelerden birisi. Kültür Merkezi, Amfi Tiyatro, AB Projeleri, yüzme havuzu, amatör spora destek ve spor sahaları, engellilere hizmet, geri dönüşüm çalışmaları, parklar, açık hava müzesi ve semt pazarı gibi projeleri gerçekleştiren bir belediye. Toroslar da kamu yatırımlarının çoğalması, bölgenin gelişimine katkı sunacaktır. Başta, Şehir Hastanesi olmak üzere birçok sağlık kuruluşunun Toroslar’a yapılması Toroslar Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılarak desteklenmiştir.

Bu tahsis etme işlerinde işi yokuşa sürmek değil girişimcilere her zaman destek olunmuştur. Halkı için elinden gelen her imkanı doğru kullanmıştır Sayın başkan. Belediyeler, kent halkının ortak gereksinimlerini karşılamak, ekonomik ve kültürel zenginliğe ve refahına ilişkin yerel hizmetleri görmek üzere faaliyette bulunurken; işleyişinde açıklığı, şeffaflığı, insan haklarını, çoğulcu ve katılımcı demokrasi ilkelerini yaşama geçirmeyi mutlaka hedeflemelidirler.

Bunu da tam anlamı ile yapan adamın adıdır HAMİT TUNA!!! Hep derler Aleviler MHP’ye ve onun belediye başkanına oy vermez diye işte bu durumu ortadan kaldıran adamın adıdır HAMİT TUNA!!! Bölge de yaşayan dini,dili,ırkı,mezhebi ne olursa olsun aynı mesafede duran adamın adıdır HAMİT TUNA!!! Belki de onu bu yüzden çok seviyoruz. Seni seviyoruz babacan adam.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA