Rakka’da ne oluyor farkında mıyız? | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Rakka’da ne oluyor farkında mıyız?

 

Bülent Esinoğlu

22 Haziran 2017

Önce, altı yıldır söylenen, iki galatı meşhur yalanı hatırlatarak başlamak isterim.

Birincisi; Suriye devleti, PKK/YPG ile Türkiye karşı ittifak yapıyor.

İkinci büyük yalan ise; İran PKK/YPG ile anlaşarak, Suriye’nin kuzeyinden Doğu Akdeniz’e koridor açmak istiyor. (Ne hikmetse, ABD değil de İran.)

Bu söylediğim iki husus yandaş medyanın akıl yürütürken ve Türk halkını Suriye ve Esad düşmanlığı ile teçhiz etmeye çalışırken, kullandığı iki temel iddia idi.

Bu iki yalan da çöktü. Nasıl çöktü anlatayım.

Rakka’da Amerika ile işbirliği yapan, YPG silahlı gurubunu, Suriye uçakları vurunca, Amerika Suriye uçağını düşürdü.

 Bunun ötesin de de, Suriye ordusu, zaten kendi bölgesindeki YPG ve diğer terör unsurlarıyla, öteden beri savaşıyordu.

Türkiye, uzun süre, Suriye’de, ABD ile beraber hareket etti. Ta ki, terör, Türkiye’ye sirayet etti, Fırat Kalkanı savunması başlatıldı. Ancak, Esad, Katil Esad olarak, ifade edilmeye devam edildi.

Suriye ordusu ve halkı vatanını ısmarlama teröristlere karşı savundu. Altı yıldır savunmaya devem etti.

Arada bir, Suriye ordusunu ABD vurunca, başta Erdoğan olmak üzere, iktidar mensupları, ABD’yi alkışladı. Katil Esad söylemi devam etti.

Bir yandan da yandaş zevat anti emperyalist bir söylem tutturdu. Ama ABD Suriye devletini ne zaman vursa, sevinç çığlıkları attı.

Şimdi, Amerika YPG ile birlikte, Suriye’nin güneyinden, petrol havzasını da içine alacak şekilde, bir Güney Kürt Koridoru açmaya çalışıyor.

Rakka, Tabka, Tanf’da bu olaylar gelişirken, Amerikan özel kuvvetleri, güneyde, yeni bir tampon bölgesi inşa ediyor.
Siyasi iktidardan tık ses yok.

Öte yandan Suudi Arabistan ve onunla birlikte hareket eden Körfez ülkeleri toplantılar yapıyor. Suriye’deki Kürtleri, İran’a karşı silahlanması için kararlar alıyor. Yani Amerika’nın bölgeyi silahlandırması yetmiyor muş gibi, bir de Suudiler silahlandıracak!

Bizden gene tık ses yok.

Haksızlık yapmayalım. Amerika bize PKK’ya verdiği silahların listesini verdi diye seviniyoruz. PKK, DAEŞ’ı temizledikten sonra silahları geri ABD’ye verecekmiş!

Gene tık ses yok.

Hatta memnuniyet var. Gördünüz mü, ABD bizi hesaba katıyor gibisinden roller kesiyoruz.

Yandaş medyanın iddialarından biri de, İran PKK/YPG ve diğer Kürt guruplara destek veriyor yalanı vardı ya o da çöktü.

İran’ın dün yaptığı resmi açıklamada, Kürt guruplarının, ABD tarafından kullanılmasına karşı aldığı tedbirleri açıkladı.

Amerika DAEŞ’i bahane ederek, Rakka’da da Kobani gibi bir kanton kurmak istiyor. Olur mu? Kobani’de halkın çoğunluğu Arap olmasına rağmen yaptılar. Amerika’nın emriyle de  biz, Peşmergeleri Türkiye üzerinden Kobani’ye geçirmiştik.

Rakka ve Tabka’da kıyamet kopuyor. Arapları çıkarıp YPG silahlı guruplarını Tabka’ya yerleştirdiler. Suriye uçağını vurdular.

Türkiye’den ses yok. Sanki Suriye bölünürse, Türkiye’ye bir şey olmaz sanıyorlar.

Rusya Amerika’yı uyardı. Koalisyon uçakları Fırat’ın batısına geçerse vururum dedi.

Suriye’nin toprak bütünlüğü Türkiye’nin toprak bütünlüğü demektir.

Çözüm Katil Esad sözcüğünü bir tarafa bırakıp. İran, Türkiye ve Rusya’nın daha ileri işbirliği yapması gerekiyor.

Siyasi iktidar bundan ne kadar kaçarsa kaçsın, sorun gelip gene Türkiye’yi vuracaktır.

Bülent Esinoğlu
bulentesinoglu@gmail.com 
ulusalkanal.com.tr



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA