"Milliyetçilik" mi dediniz? | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
"Milliyetçilik" mi dediniz?

 

Soner Polat’ın Kaleminden

 09 Ağustos 2017

Gözcü Gazetesi’nde 29 Mart 2005 günü Hüseyin Avuç kaleme almış… Makalenin başlığı, “Bu, Paşa’nın değil ulusun uyarısıdır!” Sayın Avuç, Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı’nın sözlerini yorumluyor. Kundakçı Paşa şunu söylemiş: “Bayrak bir milleti temsil eder. Biz, rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızın arkasından gider, onun altında savaşır ve ölürüz. Ona uzanan elleri kırar, dilleri keser kopartırız. Bunu da TSK değil, Türk halkı yapar. Kıbrıs’ta bayrağımızı indirmeye kalkanı nasıl aşağı indirmişsek, burada da (bayrağı) indirmek isteyenleri, indiririz.”

BAYRAK İNMEZ!

Sayın Avuç devam ediyor: “Kundakçı Paşa, bu uyarıyla günlerdir ellerinde Türk bayrakları ile (Mersin’de) sokaklara dökülen 7’den 70’e Türk vatandaşlarının hislerine tercüman oluyordu. Tepkisi çığ gibi büyüyen Türk halkının, içindeki hainlere vermek istediği mesajı veriyordu. Kundakçı Paşa’nın bu sözleri Türk ulusunun uyarısı olarak kabul edilmeli!”

MİLLİYETÇİLİK TÜRK İÇİN FEDAİ OLMAKTIR

Kıbrıs’ta uluslararası toplum adı verilen, iliklerine kadar Rum/Yunan yanlısı emperyalist eşkıyaların karşısına dikilmektedir milliyetçilik! Milliyetçilik, Doğu Akdeniz’de gelecek nesillerin de hakkı olan petrol ve doğal gaz yataklarının kavgasını vermektir. Milliyetçilik Ege’yi Yunan gölü haline getirmek isteyen Avrupa Birliği (AB) ile göğüs göğüse mücadele etmektir. Milliyetçilik, işgal edilen adalarımızı kirleten Yunan bayrağını söküp atmaktır.

Milliyetçilik, Irak ve Suriye’yi kan gölüne çeviren zalimlere korkmadan meydan okumaktır. Güney sınırlarımıza terör devletçiği yapıştırmak isteyenlerin boğazına sarılmaktır milliyetçilik! “Sentez mentez” deyip daha sonra 6 milyon Müslümanın vahşice öldürülmesini seyredenleri, buna uygun ortam hazırlayanları lanetlemektir milliyetçilik! Kerkük’e, Musul’a, Telafer’e, Dağlık Karabağ’a sahip çıkmaktır milliyetçilik! Bu toprakların şimdiye kadar görmediği en aşağılık hainleri kullanarak 15 Temmuz’da ülkemizi işgal etmeye kalkan ABD ve şürekâsına yılışmak yerine, “Başka kapıya!” diyebilmektir milliyetçilik!

THE TÜRKLER

“The Marmara” otelinin önünden geçerken, Türkçe’nin ırzına geçildiği için utancından önüne bakmaktır milliyetçilik! Türk milletinin egemenlik haklarını ve bağımsızlığını AB’ye devredenlere, “Dur bakalım; siz kim oluyorsunuz da kimin hakkını kime devrediyorsunuz?” diyebilmektir milliyetçilik!

Milliyetçilik, “Ermeni Soykırım Yalanı”nı emperyalist gayelerle piyasaya sürenlere karşı, masanın altına saklanmak yerine, onların topraklarında süngü hücumu yapabilmektir.Türk’ü borç batağında namerde muhtaç eden, ülkemizi ekonomik şantajlara açık hale getiren ve sadece küresel efendilerin çıkarına hizmet eden bu ekonomik düzene karşı çıkmaktır milliyetçilik! Milliyetçilik, en kestirme tanımı ile milli sınırlar içindeki pazara sahip çıkma, milli bir ekonomi talep etmektir.

Tarihte ilk kez adı “Türkiye” olan bir ülkeyi Türk milletine armağan eden, gelmiş geçmiş en büyük Türk milliyetçisi Atatürk’e sahip çıkmaktır milliyetçilik! Türk milletini refah ve mutluluk ile buluşturacak en kısa yol olan bilim ve teknikten, ne pahasına olursa olsun ödün vermemektir milliyetçilik! Milliyetçilik, savaşta, diplomaside, ekonomide, eğitimde ve her alanda herkesle rekabet edebilecek bir ruh zenginliğinde olmak demektir. Milliyetçilik bu toprakları, bu milleti, eğrisi ile doğrusu ile ölümüne sevmek demektir. Milliyetçilik, bu asil duygunun tarihsel köklerini teorileştiren ve halkla buluşturan Ziya Gökalp’leri, Yusuf Akçura’ları, Mahmut Esat Bozkurt’ları, Hüseyin Nihâl Atsız’ları ve daha nicelerini anlayabilmek demektir.

MİLLİYETÇİ DAMAR

Kimse kusura bakmasın! Eğer boş laf savaşlarını, klişeleri, şablonculuğu bir kenara bırakır ve milliyetçiliğin içini sosyal ve bilimsel verilerle doldurursak, yalın gerçek karşımıza çıkar. Milliyetçiliği bu yazıdaki gibi anlıyorsanız, ülkedeki tek milliyetçi siyasi örgütlenme Vatan Partisi’dir! İşte bu nedenle, başkaları gibi söz savaşı ustası olmayan ama bayrağı indirmeye çalışanları tereddüt etmeden indiren anıtmilliyetçi Kundakçı Paşa Vatan Partisi saflarındadır.

Amiral Soner Polat
ulusal.com.tr



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA