Eğitimde Asya başarısı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Eğitimde Asya başarısı

 

PISA sonuçları dünya üzerindeki en başarılı öğrencilerin Asya ülkelerinden çıktığını ortaya koyuyor.

Asya ülkelerinin eğitimdeki başarısının en büyük sırrı önceliği eğitimin niteliğine vermelerinde yatıyor. Eduprofill Eğitim Danışmanlık CEO’su Sezai Eyüpoğlu Asya ülkelerinin başarı sırlarını anlattı.

İlki 2000 yılında yapılan ve OECD tarafından her üç yılda bir düzenlenen PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) sonuçları dünyanın en başarılı öğrencilerinin Asya ülkelerinden çıktığını gösteriyor. Asya ülkelerinin ortak noktası, PISA’da en üst düzeyde performans göstermelerinin yanında, ülke genelindeki öğrencilerin benzer ve üst seviyede başarı yakalayabilmeleri. Peki, nasıl? Eduprofill Eğitim Danışmanlık CEO’su Sezai Eyüpoğlu Asya ülkelerinin eğitim alanındaki politika ve reformlarını rakamsal hedeflerden ziyade eğitimde niteliği artırmaya yönelik inşa etmeleriyle açıklıyor ve devam ediyor; “Elbette öğrencilerin başarısında, bulundukları coğrafyanın kültürü veya çeşitli sosyolojik faktörler de etkili. Ancak Asya ülkelerinde özellikle öğretmen kalitesi ve okul öncesi eğitime önem veriliyor.”

ÖĞRETMENLER TEŞVİK EDİLİYOR

Hong Kong-Çin, Şangay-Çin, Güney Kore ve Singapur gibi ülkeler eğitim politikalarında öğretmen kalitesini artırmaya yönelik uygulamalara odaklılar. Özellikle Şangay-Çin, Singapur ve Güney Kore öğretmenlerin performanslarıyla birlikte maaşlarını da artırıyor ve başarılı öğrencilerin bu mesleği tercih etmesini sağlıyor. Singapur’da öğretmen seçimi ve eğitimine yönelik özel politikalar uygulanıyor. Güney Kore’de yetenekli gençleri öğretmenliği özendirmek için yüksek bütçeler kullanılıyor, Şangay ve Hong Kong’da ise öğretmen eğitimi ve öğretmenlerin iyi uygulamalarını paylaştıkları mekanizmalar geliştiriyor.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞART

PISA sonuçları okul öncesi eğitimin de ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Singapur’da devlet destekli okul öncesi eğitime erişim yüzde 100’e ulaşmış durumda. Güney Kore’de devletin yaptığı çalışmalar sayesinde üç ve üç yaşın altındaki çocukların okul öncesi eğitim kurumlarına devam etme oranı OECD ortalamasının üzerinde. Çin’de 2020’ye kadar koyduğu hedef ise iki yıllık okul öncesi eğitimini de neredeyse ülke tamamına yaygınlaştırmak. Sezai Eyüpoğlu “Okul öncesi eğitim sadece Asya ülkelerinde değil Avrupa ülkelerinde de büyük önem taşıyor. Polonya ve Yunanistan’da okul öncesi eğitimin zorunlu kılınmasıyla okul öncesi eğitime katılım önemli oranda arttı. Uluslararası araştırmalar 15 yaş nüfusu içerisinde okul öncesi eğitim alanların almayanlara göre daha yüksek akademik başarı sergilediklerini ortaya koyuyor. Tüm bu göstergelere rağmen Avrupa ülkeleri arasında Türkiye, okul öncesi eğitim ücretli olduğu halde ailelere herhangi bir desteğin sağlanmadığı tek ülke olarak göze çarpıyor,” diyor. Bu noktada velilere en büyük tavsiyesi ise okul öncesi eğitimine önem vermeleri ve çocuklarının gidecekleri okulların akademik kadrolarını mutlaka incelemeleri.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA