Mezitli Kent Konseyi Kongre Kararı Aldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mezitli Kent Konseyi Kongre Kararı Aldı

 

Mezitli Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 23 Eylül’de Seçimli Olağan üstü Genel Kurul kararı aldı.

Mezitli Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 23 Eylül’de Seçimli Olağan üstü Genel Kurul kararı aldı. Alınan karar üzerine düşüncelerini paylaşan Konsey Başkanı Doç. Dr. Erkan Aktaş  “Genel kurula gitmemizin en temel önemi; mevcut olumsuzluklar içerisinde Mersin’deki en faal kent konseyi olduğumuz iddiasını savunuyoruz. Bunu da ispatlamak için genel kurul kararı aldık.” dedi. 

Turan DAL

 Geçtiğimiz hafta Mezitli Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Erkan Aktaş’ın, Mezitli Belediyesi’nin bir çalışanı tarafından bileşenlerden imza toplanarak, konseye antidemokratik darbe yapılacağı iddiasında bulunmuştu. İddiayla başlayan tartışmaların akabinde,  Konsey Yürütme Kurulu gerçekleştirmiş olduğu son toplantıda oy birliğiyle 23 Eylül’de Olağan üstü Genel Kurula gitmeyi kararlaştırdı. Konsey başkanı Aktaş, yaşanan sürece ilişkin yorumlarda bulundu.

“KONSEYİ SÜRECİNİN DEVAMLILIĞI İÇİN ALMIŞ OLDUĞUMUZ BİR TAVIR BU”

Yürütme Kurulu’nun almış olduğu 23 Eylül’de Seçimli Olağan üstü Genel Kurul’a gitme kararını değerlendiren Aktaş, “Kent konseyi gönüllülükten oluşmuş bir kurum ve yaklaşık 2 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Yasa gereği desteğini belediyeden almaktadır. ‘Kent konseyi başkanının, kent konseyi ile ilgili yapmış olduğu bu kara propaganda’ gibi söylemler üzerine yürütme kurulu olarak çok üzüldük. Biz koltuk meraklısı değiliz. Bu nedenle seçim kararı alma gereği duyduk. Belediyelerden bağımsız kent konseylerin yaşaması pek mümkün değil. Çünkü bütçeyi belediye belirliyor.  En azından kent konseyi sürecinin devamlılığı için almış olduğumuz bir tavır bu.” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI İSPATLAMAK İÇİN GENEL KURUR KARARI ALDIK”

Aldığı duyumlara göre imza toplanmaya devam edildiğini kaydeden Aktaş, “Kent konseyi istifa etmiş şeklinde yanlış bilgiler verilmeye devam ediliyor. Bileşenler de ‘madem istifa edilmiş, neden imza toplanmaya devam ediliyor?’ şeklinde soru sormuşlar. Genel kurula gitmemizin en temel önemi; mevcut olumsuzluklar içerisinde Mersin’deki en faal kent konseyi olduğumuz iddiasını savunuyoruz. Bunu da ispatlamak için genel kurul kararı aldık.” diye konuştu.

“BİRİNCİ AĞIZDAN SÜRECİ ANLATACAĞIM”

Aktaş son olarak, “Mezitli Kent Konseyi sürecini birinci ağızdan anlatmak için görüşmelerim de olacak. Bileşenlere ziyaretlerde bulunacağım. Önceki gün Mezitli Alevi Derneği’ni ziyaret ettim. Önümüzdeki günlerde partileri de ziyaret edeceğim. Bu şekilde ziyaretlerimi gerçekleştirerek süreci birinci ağızdan anlatacağım.” sözlerini aktardı.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA