CHP Silifke ‘Adalet Kurultay’ına Gidiyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP Silifke ‘Adalet Kurultay’ına Gidiyor

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak olan Adalet Kurultayı’na katılım gerçekleştireceklerini açıkladı.

Adalet Yürüyüşü ‘nün ardından toplumun her kesiminden çok önemli çağrılar geldiğini açıklayan CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “"Bütün toplum kesimlerinin adaleti tartışacağı bir kurultay talebi geldi Türkiye'den. Bütün adaletsizliklerin tartışılacağı bir kurultaya ihtiyaç var dendi ve o nedenle, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de 5 günlük bir adalet kurultayı yapacağız…Bu kurultayda, toplumun her kesimi bütün boyutlarıyla Türkiye'de yaşanan adaletsizlikleri ve çıkış yollarını konuşacak. Peki, neden kurultay? Çünkü tarihimizde atalarımız bütün büyük devlet meselelerini ve toplumsal sorunları kurultayla çözmüşler. Halk ve millet olarak bir araya gelmişler ve meseleleri çözmüşler. Adalet gibi temel mesele ancak ve ancak tarihi birikimimize uygun olarak adalet kurultayıyla mümkün olabilir dendi ve bizim tarafımızdan bunun uygulanması zaruri olarak görüldü…"

 “Unutmayalım ki adalet herkes için gereklidir” diye konuşmasını sürdüren Başkan Uçar, “Adalet Kurultayına katılmak isteyen tüm halkımızın İlçe Örgütümüzle irtibat kurmalarını istiyoruz. Bizler Türkiye olarak Türk Milleti olarak huzur içinde bir Türkiye arzu ediyoruz. Beraber yaşayacağımız bir Türkiye arzu ediyoruz. Terörün olmadığı, kavganın olmadığı, huzurun egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz. Bizler Genel Başkanımızın ardından yürümeye, kurultaylara katılmaya ve adalet aramaya devam edeceğiz. Evinde oturan hanımlar için, tarlada çalışan çiftçi için, görevini yapan memur için, çalışan işçi için, sanayici için, yargıçlar için, herkes için adalet arayacağız. Yeter ki, bu ülkeye adalet gelsin. Adaletin olduğu bir ülkede, adaletin olduğu bir Türkiye’de emin olun hepimiz ama hepimiz huzur içinde yaşayacağız” dedi.

NEDEN ÇANAKKALE?

Başkan Uçar, "Neden Çanakkale?" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk defa, hiçbir etnik ayrım gözetmeden ulusal kurtuluş savaşından önce bu milletin emperyalist işgale karşı koyun koyuna savaştığı yerdir Çanakkale. Ulus bilincinin ilk tohumlarının atıldığı bir destandır. Bu nedenle, ortak davanın tartışılmasının Çanakkale'de yapılmasının doğru olacağı görüşü ortaya çıktı; talepler geldi ve kararlar alındı.26-30 tarihlerinin bir diğer önemi de, büyük taarruzdan büyük zafere giden yol olmasındandır. Bu nedenle, aradaki 5 günlük dönem, milletimizin yeni bir büyük taarruzunun ve zaferinin görüşmelerinin yapıldığı tarihler olacaktır. 5 gün, bütün temel meseleleri konuşacağız. Bu, partinin kurultayı olmayacak. Partiler üstü bir kurultay olacak. Adalet isteyenlerin ve özleyenlerin kurultayı… 16 Nisan'da partiler üstü kampanya yürüttük ve bunun birleştirici özelliğini gördük. Adalet Yürüyüşü ‘nü de aynı şekilde yaptık ve milletin her kesiminin desteğini yaşadık. Şimdi bu kurultayı da parti bayrağıyla yapmıyoruz. Milletin büyük davalarının çözüleceği kurultaylara benzer bir kurultay olacak…"



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA