AYTUĞ ATICI’DAN MEMUR-SEN’E TEPKİ: | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
AYTUĞ ATICI’DAN MEMUR-SEN’E TEPKİ:

 

“SARI SENDİKA MEMURA KUMPAS KURMUŞTUR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmelerle ilgili olarak “Binde 5’lik artışı büyük bir başarı gibi gösteren Sarı Sendika, 5 milyon kişinin ahını almıştır.” dedi.

Milletvekili Atıcı, hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşme ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Görüşmelerin baştan aşağı bir fiyasko ile sonuçlandığını ifade eden Atıcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Hükümetin arka bahçesi gibi davranan Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmelerinde, onurlu sendikacıların yüzünü kızartacak davranışlar sergilemiştir. Yaklaşık 5 milyon memur ve emekliye umut ışığı olması gereken ancak görüşmeler boyunca, ‘sıkı pazarlık’ yapıyoruz algısı yaratmaya çalışan, Memur-Sen, binde 5’lik artışa razı olmuştur. Basına açık konuşmalarda ‘Bu teklife kapalıyız’ kartları ile tiyatro oynayan sendika yetkilileri, kapalı kapılar ardında ne tür pazarlıklar yaptığını da açıklamak zorundadırlar.

MÜREKKEP BİNDE 5 İLE Mİ DOLDU?

Hükümetin son olarak önerdiği yüzde 3,5+3,5’lük artışa ‘Hükümet bize kalem uzatmıştır ama mürekkebini doldurmamıştır’ gibi hamaset dolu sözcüklerle yanıt veren sendika yetkililerinin birkaç saat sonra sadece binde 5’lik artışı kabul etmesi akıllara türlü türlü soruları da getirmiştir. Geçtiğimiz dönemlerde benzer şekilde davranan Memur-Sen Genel Başkanı’nın AKP tarafından ödüllendirilerek milletvekili yapılmış olması hafızalardaki yerini halen korumaktadır.

TEK ADRES CHP

Tüm görüşmeleri tek başına yürüten ve diğer memur sendikaları ile hiçbir görüş alışverişinde bulunmayan Sarı Sendika,  zam pazarlığında Hükümet ve Saray ile işbirliği içinde 5 milyon kişiyi enflasyonun altında ezilmeye mahkûm etmiştir. Oynanan bu oyunun adı “kumpas” değil de nedir? Kamu çalışan ve emeklilerinin son 15 yıldır enflasyon ve büyüme oranlarından doğan ancak AKP tarafından gasp edilen haklarını alabilmesi için maaşları iki katına çıkarılmalı yani %100 zam yapılmalıdır.  Bu ülkenin tüm kamu emekçilerinin hakça taleplerinin savunucusu yine Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA