Mezarlık ziyaretine gelenler çiçeklerle karşılandı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mezarlık ziyaretine gelenler çiçeklerle karşılandı

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi Mersin genelinde mezarlık ziyaretlerini gerçekleştiren vatandaşlara çiçek ve su dağıtımı gerçekleştirdi.

 Mezarlık girişine kurulan stantlarda dağıtılan çiçekler ve sular, bayram öncesi mezarlık ziyaretini gerçekleştiren vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla Arife günü kent genelindeki bütün mezarlıklarda ziyarete gelen Mersinlilere, kaybettikleri yakınlarının mezarlarına ekmeleri için Vinka türü çiçeklerden yaklaşık 41 bin adet dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından mezarlık girişlerinde kurulan stantlarda dağıtılan çiçek fidelerini alan vatandaşlar, yakınlarının kabirlerine ekme fırsatı buldular. Mersin’de Anneler Günü, Babalar Günü ve Ramazan Bayramı gibi özel günlerde kabir ziyaretine gelenlere geleneksel olarak çiçek dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramında da geleneği devam ettirerek Mersinlilerin takdirini topladı. On binlerce çiçek Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Mersin’deki mezarlık girişlerinde vatandaşlara Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin armağanı olarak verildi.

Mezarlık girişindeki stantlarda dağıtılan çiçeklerden alan vatandaşlar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileterek, duygularını dile getirdiler.

“Annemin en sevdiği çiçekti”

Böyle bir uygulamanın çok hoş olduğunu ve her bayramda Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde yakınlarının mezarlarına çiçek ekebildiklerini ifade eden Münevver İdare “Çok hoş bir uygulama ve biz her bayram bunu yaşıyoruz. Her bayram geldiğimizde bizlere bu ikramlar yapılıyor. Bugünde çok duygulandım. Çünkü annemin en sevdiği çiçekten dağıtılıyor. İsabet oldu. Başkanımıza bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz. İnşallah bundan sonra daha da iyi şeyler olacak” dedi.

Mardin Kızıltepeli Çetin Bilen, Başkan Kocamaz’ı çok sevdiğini dile getirerek, “Kendisinden Allah razı olsun, böyle şeyleri düşünüp, yapıyor. Çünkü bu mezarlıklar hepimizin yeridir. Aldığım çiçeği yeğenimin ve abimin mezarına dikeceğim. Ben Mardin Kızıltepeliyim ve başkanımızı çok severim. Başkanımız köylüdür ve milletin derdini biliyor. Allah kendisinden razı olsun, Allah dert, bela vermesin. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Nazan Yılmaz ise çiçek dağıtımının çok güzel bir uygulama olduğunu belirtti ve “Belediyeyi çok beğeniyoruz. Faaliyetlerinden memnunuz. Çiçekleri eşimin mezarına dikeceğiz. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum ve kendisini destekliyorum” diye ifade etti.

Başkan Kocamaz’a teşekkürlerini ileten ve kendisinin hizmetlerinden her zaman çok memnun kaldığını sözlerine ekleyen Mehmet Gürbüz’de “Mezarlığımızın yollarını bile yapmış Başkanımız. Ayriyeten buradaki her türlü ilgiden dolayı da kendisine teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Ayrıca bütün Mersin halkımızın Kurban Bayramı’nı ve geçmiş 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı candan kutluyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çiçek dağıtımı Kurban Bayramı’nın birinci günü de devam edecek ve aynı zamanda Kurban Bayramı boyunca mezarlık ziyaretini yapmakta zorlanan yaşlı, engelli ve hamile vatandaşlar golf aracı hizmeti ile mezarlık ziyaretlerini rahat bir biçimde gerçekleştirebilecekler.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA