Mersin yeni eğitim-öğretim yılına hazır | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mersin yeni eğitim-öğretim yılına hazır

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, geçen dönem birçok başarıya imza atan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, il genelinde bin 141 okul, 11 bin 307 derslik, 370 bin 446 öğrenci ve 21 bin 820 öğretmen kapasitesiyle 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da çeşitli alan ve projelerle yeniliklerin ve başarıların öncüsü olma iddiasıyla hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin’in 18 Eylül 2017 tarihinde başlayacak 2017-2018 eğitim-öğretim yılına hazır olduğunu belirtti. Koca. Mersin’in eğitimde geçen yıl gerçekleştirdiği başarılar ve yeni döneme ilişkin hazırlıklarla ilgili bilgi verdi. 

“2016-2017 eğitim-öğretim dönemi Mersin için başarılarla dolu bir yıl oldu” Mersin’in geçen eğitim-öğretim döneminde birçok başarıya imza attığını vurgulayan Müdür Koca, yeni eğitim dönemi için hazırladıkları projelerle bu yıl da başarılara imza atacaklarına inandığını vurguladı. Türkiye İstatistik Kurumunun 2015 eğitim verilerine göre, iller sıralamasında 17’nci durumda bulunan Mersin’in, yürüttükleri 

“Mersin Eğitimin Niteliğinin Geliştirilmesi” 

projesi ile farklı alanlarda pek çok başarılı çalışmaya imza attığının altını çizen Koca, “Gerçekleştirdiğimiz projeler sonucunda 2016-2017 eğitim öğretim yılı Mersin için başarılarla dolu bir yıl olarak geçti. 2017 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında sunulan projeler arasında Mersin ilimiz 22 asil ve 17 yedek proje ile Türkiye birincisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 5’incisini düzenlediği ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ kapsamında Mersin, 3 bin 357 proje arasında saha incelemesine kalan proje sayılarına göre Türkiye ikincisi, bölge illeri sıralamasında ise 17 proje ile bölge birincisi oldu” dedi. 

1-3 Aralık 2016 tarihlerinde, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Antalya’da düzenlenen 7. eTwinning Ulusal Konferansında Mersin’den 23 öğretmenin, iyi örnekler proje stantları kurarak ve atölye çalışmalarına katılarak Mersin’i başarı ile temsil ettiğini anlatan Koca, “Böylelikle 2015 yılı içerisinde Avrupa Kalite Etiketi alan eTwinning projeleri ile Türkiye’de birinci olan Mersin, başarısını bu kez proje sayısını artırarak yineledi” diye konuştu. 

“Hedefimiz, yeni eğitim döneminde başarımızı daha da artırmak” 

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi öncesinde geliştirdikleri yeni projelerle Mersin’in başarısını daha da arttırmayı hedeflediklerini vurgulayan Koca, yeni döneme ilişkin bilgiler verdi. Koca, “İl genelinde bin 141 okul, 11 bin 307 derslik, 370 bin 446 öğrenci ve 21 bin 820 öğretmen kapasitemizle 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da çeşitli alan ve projelerle yeniliklerin ve başarıların öncüsü olma iddiasıyla hazırlıklarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı. Bu çerçevede yaptıkları çalışmaları anlatan Koca, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, imam hatip ortaokulu ve imam hatip liseleri düzeyinde 10 olmak üzere 51 ayrı; sınıflar esas alındığında ise 176 müfredatın yenilenmesi üzerine "Güncellenen Öğretim Programları Tanıtım Çalışmaları Uygulama Takvimi" hazırlayarak uygulamaya koyduklarını kaydetti. Koca, yayımlanan takvimde müfredatın neden yenilendiğinden müfredatta öne çıkan yeniliklere kadar her şeyin madde madde ve ayrıntılı bir şekilde anlatılacağını, temel eğitim ve ortaöğretimdeki tüm öğretmenlere tanıtım eğitimi verileceğini söyledi. 6 Eylül’de başlayan ve 12 Eylül’e kadar sürecek olan tanıtım eğitimleriyle öğretmenlerin müfredat hakkında bilgilendirileceklerini aktaran Koca, böylece öğretmenlere yönelik hazırlıkları tamamlayacaklarını dile getirdi. 

“Türkiye’de ilk kez Öğretmen Akademisi uygulamasını başlatıyoruz” 

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Mersin Öğretmen Akademisi uygulamasını başlatacakları bilgisini de veren Koca, “Mesleki Gelişim Çalışmaları dönemlerinde, ilimizde görev yapan eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin, çağın eğitim gereksinimlerine uygun eğitim anlayışına yönelik konularda fikir alışverişinde bulunmak, eğitime yönelik güncel ulusal ve uluslararası gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek amacıyla Mersin Öğretmen Akademisi yapılanmasına gittik. Öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri için her türlü fırsatı hazırlamaya çalışıyoruz. Bu çerçevede, bu ay içerisinde Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitesi’nden 12 akademisyen ve branşında uzman 74 öğretmenin katılımıyla çalışmalar planlandı. 2017 Eylül döneminde yaklaşık 4 bin 500 öğretmen, 54 farklı oturumda gerçekleşecek atölye çalışmalarına, seminerlere, film ve kitap eleştirisi faaliyetlerine katılacaklar” şeklinde konuştu. 

“Yeni dönemde 56 okul inşaatı devam edecek” 

Yeni okul inşaatları ve mevcut okulların yenilenmesi konularını da değerlendiren Koca, şu bilgileri verdi: “2017-2018 eğitim-öğretim yılı içerisinde toplam 56 okul inşaatı devam ettirilecek. Bu yatırımların toplam maliyeti 381 milyon 567 bin 685 liradır. Devam eden okul inşaatları tamamlandığında okul ihtiyaçlarımızın büyük bir kısmı giderilmiş olacak. Öte yandan, mevcut okullarımızın fiziki ortamlarının iyileştirilmesi kapsamında 7 milyon 100 bin lira harcayarak 77 okulumuzun bakım ve onarımlarını tamamladık ve yeni döneme hazır hale getirdik.” Gerçekleştirecekleri projelerden birinin de Başarı Güçlü Zihinler İster Güdümlü Projesi olduğunu söyleyen Koca, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve proje desteği toplam 1 milyon lira olan projenin, 7 ilçedeki 32 ilköğretim okulunda öğrenim gören 18 bin 590 öğrenciyi hedef aldığını bildirdi. Mersin Barosu ile imzaladıkları proje çerçevesinde ise çocukların istismardan korunma yönünde bilinçlenmelerini sağlayan, toplumda bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlayan ‘Bilge Dedenin Öğütler Kutusu’ isimli tiyatro oyununun okullarda sahneleneceğini ifade eden Koca, ayrıca Mersin Çocuk Üniversitesi Projesi’nin bu yıl da devam edeceğini kaydetti. Koca, Akademik Başarının İzlenmesi ve Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde de son üç yıla ait branşlar bazında ilçe, il ve Türkiye ortalamaları dikkate alınarak, ilçe karneleri oluşturulduğunu, 2017-2018 öğretim yılı için tüm ortaokul ve ilçelerden TEOG hedefleri belirlemelerini istediklerini belirtti. 

“Eğitimin niteliğini geliştirmeyi hedefliyoruz” 

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, ‘yönetişim’ ilkesi ile ekip ruhunu birleştirerek çalışma prensipleri geliştirdiğine işaret eden Koca, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni alanlarda farklı bakış açılarıyla eğitimin niteliğini geliştirmeyi hedefliyoruz. ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ mantığıyla çalışan personele, öğretmenlere, eğitim yöneticilerine ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine başarılar diliyoruz. Mersin en iyiye layıktır, bunu biliyoruz. Mersin için en iyiyi hedefleyen herkese selam olsun.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA