TGB’den üniversite yönetimlerine çağrı: | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
TGB’den üniversite yönetimlerine çağrı:

 

Soykırım yalanına karşı vatan savunmasına

 

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yaptığı basın açıklaması ile Almanya Berlin'de yapılması planlanan çalıştaya karşı TGB Almanya'nın eylem yapacağını açıkladı

Almanya'da Berlin Potsdam Üniversitesi’ne bağlı Lepsiushaus Potsdam ve European Academy Berlin 15-18 Eylül günlerinde Berlin’de, “Geçmişte ve Bugün Avrupa’nın Ermeni Soykırımına Yaklaşımı” başlığı altında “Ermeni ve Türk Akademisyenlerinin Çalıştayı” düzenleneceği açıklanmıştı.Türkiye Gençlik Birliği (TGB) sözde Ermeni soykırımı üzerine düzenlenecek olan ve Türk üniversitelerinden de destek alan bu çalıştaya karşı İstanbul Barosu’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğu, Eğitim İş İstanbul  4 No'lu şube Başkanı Zekeriya Çakmak ve TÜMÖD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Akalın katıldı.

TÜRK GENÇLİĞİ SESSİZ KALMAYACAK

Basın açıklamasını yapan TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, "Türk üniversitelerinin Türkiye düşmanı çalıştaya katılması akademik özgürlük çerçevesinde değerlendirilemez. Vatana ihanetin akademik özgürlüğü olmaz. Herhangi bir yetkili mahkeme kararı yokken, tarihi belgelerle aksi ‘’Ermeni soykırımı’’ başlığı altında hiçbir akademik çalışma yürütülemez. Türkiye’yi soykırımcı ilan eden bu çalıştaya, Türk gençliği sessiz kalmayacaktır. TGB Almanya, 10 Eylül’de çalıştayı iptal ettirmek için  bir eylem yapacak. Çalıştayın iptal olmaması durumunda ise tüm tarihi, hukuki, siyasi belgelerle çalıştaya katılarak gerçekleri ortaya koyacak. Bizlerde her daim konunun takipçisi olacak, bilim yuvası üniversitelerimizi, emperyalist yalanlara alet ettirmeyeceğiz" dedi.

Açıklama şu şekilde:
 
TÜRK ÜNİVERSİTELERİ EMPERYALİST YALANLARA ALET OLAMAZ!
 
Birkaç gün önce kamuoyunda infial yaratan bir olay gündeme gelmiştir. Berlin Potsdam Üniversitesi’nde 15-18 Eylül tarihinde düzenlenmesi planlanan "Geçmişte ve bugün Avrupa’nın Ermeni soykırımına yaklaşımı" başlıklı çalıştay, gerek konuları gerek katılımcıları itibariyle Türkiye düşmanlığını körükleyecek, tarihe, hukuka ve bilime aykırı bir faaliyettir. "Kürtlerle Ermenilerin ortak kaderi" ya da "Kürt soykırımı" gibi başlıkların yer aldığı çalıştaya ilk etapta Sabancı Üniversitesi’nin kurumsal olarak, Bilgi ve Koç üniversitelerinin de akademisyenlerini göndererek katıldığını öğrenmiştik. Etkinliğin kamuoyunda büyük tepkilerle karşılanmasının ardından Sabancı Üniversitesi konuyu önce, "Akademik Özgürlük" olarak nitelemiş daha sonra ise diğer üniversiteler ile birlikte etkinlikten çekilmiştir. Bu Türk kamuoyunun bir başarısıdır.
 
VATANA İHANETİN AKADEMİK ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZ
 
Türk üniversitelerinin Türkiye düşmanı çalıştaya katılması akademik özgürlük çerçevesinde değerlendirilemez. Vatana ihanetin akademik özgürlüğü olmaz. Herhangi bir yetkili mahkeme kararı yokken, tarihi belgelerle aksi kanıtlanmışken ve AİHM’de görülen Perinçek-İsviçre davasında Doğu Perinçek tarafından Türkiye lehine bir zafer kazanılmışken ‘’Ermeni soykırımı’’ başlığı altında hiçbir akademik çalışma yürütülemez.

Bu başlık bir araştırma başlığı değildir.
Bu başlık kesin hüküm içermektedir.
Bu başlık Türkiye’yi soykırımcı ilan etmektedir.

Bu ilanın altında imzası bulunan bütün kurum ve şahıslar, Türkiye düşmanlığına alet olurlar. Tarihi ters yüz eder ve uluslararası hukuku çiğnerler. Vatana ihanet boyutundaki bu çalıştayın herhangi bir özgürlük ifadesiyle yan yana getirilmesi mümkün değildir.
 
SOYKIRIM YALANINA KARŞI VATAN SAVUNMASINDA YER ALIN!
 
Türkiye’yi soykırımcı ilan eden bu çalıştaydan Türk üniversitelerinin geri çekilmesi önemli bir başarıdır. Bu vahim hatadan geri dönen kurumlarımızı tebrik ediyoruz. Ve tekrarlanmaması için kurum yöneticilerinin görevlerini titizlikle yürütmesini talep ediyoruz. Türkiye’nin diğer bütün üniversitelerini ve Yüksek Öğrenim Kurumu’nu (YÖK) Türkiye düşmanı, hukuka ve bilime aykırı faaliyetlere izin vermemeye davet ediyoruz.
 
Türkiye düşmanı faaliyetleri masumane hatalar olarak göremeyiz. Osmanlı imparatorluğunu paylaşma hayalleriyle yanıp tutuşan emperyalist kuvvetlerin, birinci dünya savaşından itibaren kullandığı bu büyük yalana bilim yuvası üniversitelerimizin alet olmaması gerekmektedir. Türk gençliğinin üniversitelerimizden beklentisi yalana karşı tarihi belgelerle, hukuki kararlarla yani bilimsel verilerle karşı çıkmalarıdır.
 
YALANLARIN HEDEFİ TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ!
 
Berlin’de düzenlenecek olan çalıştayın gündem maddelerinden bazıları Kürtlerle Ermenilerin ortak kaderi ya da ‘Kürt soykırımı’ gibi başlıkları içermektedir. Türk Ordusu ve Türk milleti 2 yılı aşkın süredir ABD destekli terör örgütlerine karşı büyük bir mücadele vermektedir. Türküyle-Kürdüyle omuz omuza verilen mücadeleyi ‘’Kürt kıyımı’’ gibi göstermek, PKK terör örgütüne can simidi atma ve Türk Ordusu’nu durdurma girişimidir.
 
TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİLDİR!
 
Türkiye’yi soykırımcı ilan eden bu çalıştaya, Türk gençliği sessiz kalmayacaktır. TGB Almanya, 10 Eylül’de çalıştayı iptal ettirmek için  bir eylem yapacak. Çalıştayın iptal olmaması durumunda ise tüm tarihi, hukuki, siyasi belgelerle çalıştaya katılarak gerçekleri ortaya koyacak. Bizler de her daim konunun takipçisi olacak, bilim yuvası üniversitelerimizi, emperyalist yalanlara alet ettirmeyeceğiz.

ulusal.com.tr



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA