Türk milli devletini kuran CHP’nin bu doğum gününde; | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Türk milli devletini kuran CHP’nin bu doğum gününde;

 

CHP PROGRAMINA UYGUN BİR TUTUM NASIL OLMALIDIR?

Av. İzzet Uludağ'ın Kaleminden 

25 EYLÜL'DE YAPILACAK SÖZÜM ONA BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN REFERANDUMU KONUSUNDA, ATATÜRK'ÜN İRADESİNE VE CHP PROGRAMINA UYGUN BİR TUTUM NASIL OLMALIDIR?
Ülkeyi bölme esas olarak 150 yıldan bu yana emperyalist güçlerin ve destek verdiği bölücülerin planları içindedir. Bugün emperyalist ABD, bu planı artık açıkça görüldüğü gibi BOP eş başkanı ile değil, bölgede terör faaliyeti yürüten başta PKK olmak üzere kara güç olarak kullandığı sözüm ona KÜRDİSTAN kurma hayaliyle uyuttuğu işbirlikçileri vasıtası ile yapmaya çalışmaktadır. Öncelikli amaçları Irak Kürdistanı sonrasında, ülkemiz Türkiye dahil bütün bölge devletlerinin toprak bütünlüğünü bozup yeni haritalar çizerek İran'dan Akdeniz'e kadar uzanan BÜYÜK KÜRDİSTAN'ı kurmak ve işin tepesine de terör örgütü PKK'nin yerleşmesini sağlamaktır.
25 EYLÜL referandumu, bu sürecin en önemli ayağıdır.
Bu bölgede ABD ve İSRAİL'in dayatması ile yapılan referandum sonucu kurulması BOP çerçevesinde planlanan sözüm ona bir KÜRDİSTAN; öncelikle ülkemizde de açıkça faaliyet yürüten BARZANİ YANLILARININ VE milletvekili SEZGİN TANRIKULU'nun gazetelere yansıyan açıklamalarının tersine, yine ABD'nin IRAK’ı işgal altında tutarken zorlaması sonucu kabul edilen IRAK ANAYASASIna da açıkça aykırıdır.
Daha da önemlisi böyle bir sonuç, açıkça ABD’nin kara gücü olan ve ülkemizde son 33 yılda onbinlerce yurttaşımızı ve güvenlik görevimizi şehit eden, terör yaratan, katliamlar yapan PKK'nin ülkemizi de bölerek ABD emperyalizminin kazanmasına hizmet etmesi demektir.
Sonucuna siz karar verin.
Ancak bu referandumda sonuç ne çıkarsa çıksın bütün bölge devletleri ve milletleri ve hatta aklı başında ALMANYA, ÇİN, HİNDİSTAN, RUSYA vd bu sonuca razı olmayacaktır.
Bu referandumu ülkemiz içinden destekleyen açıklamalar, maalesef ABD'nin kara gücü olan terör örgütü PKK'nin ve doğrudan ABD'nin kazanması üzerine hazırlanan senaryolar üzerine oturtulmuştur.
"Kuzey Irak'ta yaşayan Kürtler, zaten bağımsızdır. Bu yüzden orada bağımsızlığın ilanı da doğru olur." anlayışı siyaseten hatalı ve gerçeklere de ters düşmektedir.
Öncelikle IRAK KUZEY BÖLGESEL YÖNETİMİ, asla IRAK ANAYASASINA göre de bağımsız bir devlet de değildir ve referandumda evet çıksa dahi Irak Anayasası'na uygun olamaz. Ayrıca bu referandum kabul edilse bile 1926 ANKARA ANTLAŞMASIna da aykırı bir sonuç doğurur. Bu da taşları yerinden oynatır.
Bir fikir ileride sürerken işin aslını öğrenmek en doğrusudur.
Bu konuda dün CHP MİLLETVEKİLİ VE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SAYIN ÖZTÜRK YILMAZ'IN gazete ve televizyonlara da düşen bu konudaki AÇIKLAMASI doğru, yerinde ve ÖĞRETİCİDİR.
Sayın YILMAZ, geçmişte PKK'NİN avukatlığını yapan, şaibeli bir geçmişi olan, CHP'ye de nasıl geldiği anlaşılamayan milletvekili SEZGİN TANRIKULU'nun sanırım kendisine verilen göreve uygun olarak ifade ettiği "Referandum, bir haktır. KÜRDİSTAN kurulmalıdır" anlayışının tam tersine ve ATATÜRK'ÜN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin kurucu İRADESİNE ve kurucu CHP PARTİ PROGRAM'NA UYGUN VE TARİHİ BİR AÇIKLAMA yapmıştır.
Sayın YILMAZ'ı Atatürkçü ve ALTI OK’u savunan bir CHP’li olarak kutluyorum.
CHP de en kısa zamanda kurumsal olarak Atatürk’ün iradesine, CHP'nin devlet kurucu Programına uygun olarak bu emperyalist merkezlerin desteklediği REFERANDUMA KARŞI TÜRK KAMUOYUNU AYDINLATICI VE RAHATLATICI BİR AÇIKLAMA YAPMALI VE bu bölgedeki milli devletler aleyhine bir durum yaratacak olan ve özellikle o bölgede yeni çatışmalara ve savaşlara da yol açacak referanduma karşı MÜCADELEDE BAŞI ÇEKMELİDİR.
Cesaretle ifade ediyorum: REFERANDUMA KARŞI ÇIKMAYAN, SÖZÜM ONA BAĞIMSIZ BİR KÜRT DEVLETİNİN KURULMASINA DİRENMEYEN, MÜCADELE ETMEYEN HİÇ KİMSE NE ATATÜRKÇÜ VE NE DE VATANSEVER OLAMAZ.
Bugün bu REFERANDUMA kim destek veriyorsa, o açıkça PKK ve ABD EMPERYALİZMİNİ destekliyor demektir.
Başta ULUSLARIN KENDİ KADERİNİ TAYİN HAKKI vb olmak üzere hiç bir teori, bu gerçeği değiştiremez. Kimse emperyalizme hizmet eden bu hikayelerle bizi kandıramaz.
KONFÜÇYÜS’ün dediği gibi, DÜŞÜNMEDEN ÖĞRENMEK FAYDASIZ, ÖĞRENMEDEN DÜŞÜNMEK TEHLİKELİDİR. DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ.
Bütün CHP'li arkadaşları, Atatürk'ün kurucu iradesini ve ALTI OK'u savunan seçmenleri ve hangi partiye yakın olursa olsun bütün Türk Milleti'ni bu gelişmelere karşı uyanıklığa ve mücadeleye davet ediyorum.
Bugün, anti-emperyalist mücadelenin tarihi bu alanda yazılmaktadır.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA