12 EYLÜL 1980 DARBESİNİ ve BUGÜNÜ ANLAMAK | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
12 EYLÜL 1980 DARBESİNİ ve BUGÜNÜ ANLAMAK

 

Av. İzzet Uludağ’ın Kaleminden

ABD’NİN "Bizim olanları yaptı" diyerek sahiplendiği ve ülkemizde küreselleşmeye ve bunun doğal sonucu halkçılık ilkesinin ortadan kaldırılarak vahşi liberalizmin ülkemize zorbalıkla hâkim kılınmasının yıl dönümüdür.

Zaten bu nedenle de 12 EYLÜL darbesi sonrası, bütün millet ve aydınlarımız ABD'nin dayattığı neo-liberal ve serbest piyasacı sisteme geçiş yolunun açılması için en ağır baskılar altına alınmak durumunda kaldılar.
Ancak o gün dayatılan bu sistem bugün çöküş halindedir. Batı ve emperyalizme bağımlı sistemin derdimize derman olmadığı gibi, ekonomin çökertilmesinden ülkenin bölünme sürecine sokulmasından, komşularla kavgalı hale getirilmemizden başka hiç bir işimize de yaramamıştır.
Zaten bir işe yarama ihtimali de asla mümkün değildir.
12 EYLÜL 1980 darbesinin ev vahşi yanı, bugün bakıyorum da, darbe gününe kadar sadece darbeye meşruiyet sağlamak için yaratılan kaos ve kargaşadır. 
O günleri yaşayan çok iyi hatırlar.
Her gün sağ-sol diye birbirine karşı kışkırtılan gençlerimiz, ne olup bittiğini dahi anlamadan bir diğerinin boğazına sarılır hale düşürüldü. Kardeş kardeşi, gerçekten vurdu. Daha doğrusu kardeşler birbirine vurduruldu.
Darbenin sosyal meşru zemini yaratıldı.
Türk milleti, kardeş kanı dursun diye büyük bir komplo sonucu darbeyi bekler hale getirildi.
Kısacası bugün yaşadığımız bütün sorunların kaynağı olan 12 EYLÜL darbesi, on binlerce gencimizin ölümüne, hatta 1 Mayıs'ta 34 işçimizin katledilmesine de neden oldu.
1945 yılında içine sürüklendiğimiz cehennem, bütün kötülükleri ile birlikte Türk milletini yakıp kavurdu, bu günlere getirdi.
Bugün milletçe şikayet ettiğimiz her durum ve konu, 1945 yılı sonrasında ülkemize "demokrasi" sözü ile birlikte askeri gemileriyle giren ABD, NATO benzeri melanetlerin eseridir.
Bu belaları, sırtımızdan atmadan kurtuluş da mümkün değildir.
Bugün siyasal, ekonomik, kültürel, eğitim vb alanlarda yaşadığımız sıkıntılı günler ve zor hayat koşulları, bizi tekrar 1920'ler sonrasında izlediğimiz ekonomik ve siyasi çizgiye ve köklerimizin derinliklerine doğru itmektedir.
Bugün tekrar ALTI OK ve özellikle milliyetçilik ve halkçılığın yeniden hayata geçirilmesinin ve 1945 sonrası yıllarda temeli atılan ve 1971 12 MARTI ve 1980 12 EYLÜLÜ'nde pekiştirilen emperyalizme bağımlılık zincirinden kurtulmanın yolu ABD/NATO ve bunun kara gücü PKK ve siyasi gücü FETÖ gibi bölücü ve gerici örgütlerin ülkeyi bölmelerine, Türk Milli Devleti'nin dağıtılmasına ülke içinde ve bölgede dik durmak ve mücadele etmekten geçmektedir.
Bunun yolu da, ülke içinde ve dışında emperyalist ABD ve şürekalarına karşı tutum almaktır.
12 EYLÜL sonrasında güçlenerek bölücülüğü temsil eden PKK ile gericiliği temsil eden ve 15 TEMMUZ 2016 günü de devleti ele geçirmek için darbeye kalkışan FETÖ'nün ülke içinde temizlenmesi acil görevlerdendir.
Buna bağlı olarak da, bölge devletlerinin toprak bütünlüğünün yok edilmesine ve bölgede SEVR'i uygulamaya kalkarak sözüm ona BÜYÜK KÜRDİSTAN kurmaya kalkışan ABD ve İSRAİL'in emellerine karşı Atatürk'ün vasiyetine de uygun olarak tıpkı 1937 yılında kurulan SADABAT PAKTI çerçevesinde IRAK, İRAN, SURİYE devletleri ile birleşilmeli, milli bağımsızlıklarımızın korunması ve güçlendirilmesi sağlanmalıdır.
Bunlar için de en kısa zamanda ülkemizde iç cephenin pekiştirilmesi için en geniş milli birliğin kurulması esas alınmalıdır.
12 Eylül, arkasında bulunan ABD açığa çıkarılmadan anlaşılamaz, kınanamaz ve bugün de bu güce karşı bağımsızlık için uyanık olunamaz.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA