ÇGC’den gazetecilere meslekiçi eğitim | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
ÇGC’den gazetecilere meslekiçi eğitim

 

Kent Muhabirliği Uygulamalı Eğitim Proğramı ÇGC Lokalinde başladı

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) desteğiyle, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından, “Kent Muhabirliği Uygulamalı Eğitim Proğramı” konulu eğitim semineri başladı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde başlayan seminerin ilk gününde Mustafa ARIK ‘Foto Muhabirliği’, ÇGC Mali Sekreteri Mutlu Mete ‘Röportaj’ konusunda eğitim verdi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir seminerin açılış konuşmasında, “ÇKA desteğiyle başlattığımız bu eğitim seminerlerini bundan sonra da sürdürmeyi düşünüyoruz. Bu seminerle arkadaşlarımızın bilgilerini tazelemek, meslek içi eğitimi yerine getirmek hem de mesleki dayanışmayı sağlamak için buradayız. Eğitim faaliyetimize destek veren ÇKA’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Esendemir, eğitim faaliyetlerinin 4 gün süreceğini, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca (Köşe Yazarlığı), TGF Genel Sekreteri ve ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan (Haber Yazma Teknikleri), Hürriyet Gazetesi Çukurova Bölge Yazı İşleri Sorumlusu Erdal Fernergiz ve Cemiyetimiz üyesi Şahin Çoban (Sayfa Tasarımı) konularında bilgi vereceğini ve seminerin son günü sertifika töreni düzenleneceğini kaydetti.

Mustafa Arık, foto muhabirliğinin gazetecilik mesleği içerisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu, bu alanda başarılı olabilmek için teknik donanımların yanısıra istekli, mücadeleci, araştırmacı ve sorgulayıcı olmak gerektiğini anlattı.

Foto muhabirinin iyi bir fotoğrafçı olduğu kadar iyi bir muhabir de olması için sürekli kendini geliştirmesinin önemini vurgulayan Arık, örnek fotoğraflar üzerinden yaptığı sunumunda dikkat edilmesi gereken unsunları belirtti.

Mutlu Mete de röportajın gazetecilikte ayrıcalıklı bir yeri bulunduğunu, başarılı olmak için; iyi bir gözlem yeteneğine, araştırmaya, okumaya, incelemeye, haberciliğin gereklerini yerine getirip yaratıcılıkla ve yeniden kurgulayarak, zengin, akıcı, merak uyandıracak şekilde konuyu işlemek gerektiğine vurgu yaptı.

Gezeteciliğin ana unsurunun kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu ifade eden Mete, doğru sorularla merak edilenleri, araştırmalarla, görseller ve diğer unsurlarla tanıklık yapılarak iyi bir kurgu ve öykülemenin gerçekleştiği röportajın amacını gerçekleştirebileceğini, okuyucuyu, izleyiciyi veya gerçekleştirilen röportajın dinleyiciyi de olayların içine katabileceğini kaydetti.

Seminere gazetecilerin yanısıra Ç.Ü.İletişim Fakültesi, Ç.Ü. Meslek Yüksek Okulu ve İletişim Meslek Lisesi öğrencileri de katıldı.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA