3. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
3. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

 

“Mersin Uluslararası Tiyatro Festivalinin bu yıl 18-26 Kasım 2017 tarihleri arasında üçüncüsünü düzenleyeceklerini yineleyen Yıldırım, “Amacımız aynı: şehrimizde tiyatral çalışmalar oluşturarak yeni nesillerle Türk tiyatrosunu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmaları şehrimize getirerek iyi bir izleyici kitlesi oluşturmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine aracı olmak.”

Turan DAL 

Mersin Tiyatro Derneği tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan ‘Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’ başlıyor.  “İşimiz gücümüz sadece tiyatro” diyerek, sahneledikleri oyunlarla Mersin’in ruhuna dokunan sanatçılar, bu yıl da ‘3. Uluslararası Tiyatro Festivali’ni kentimize kazandırma çabası içerisine girdi. 

“MUTLULUKLA YORGUNLUĞUMUZDAN KURTULURUZ" 

Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan açıklamada Yıldırım konuşmasına, “Bizler birer tiyatro oyuncusuyuz. İşimiz gücümüz sadece tiyatro! Bizler birer sahne işçisiyiz. İşimiz gereği gece-gündüz çalışırız. Kimimiz gündüz başka işlerde çalışıp yorulur, akşam provalara katılırız, sizlere en güzel, en farklı, gerçekçi bir oyunla ulaşmak için. Birlikte gülüp, birlikte coşarız, sevincimiz hüznümüz birdir ve birlikte düşünürüz. Yorucu ve zahmetli çalışma dönemlerinden sonra oyunlarımızı seyirciyle buluşturduğumuzda güzel bir oyun sonrasının tatlı yorgunluğu içinde göz göze gelir, mutlulukla yorgunluğumuzdan kurtuluruz” ifadeleriyle başladı. 

“SON 4 YILDA ADINDAN SÖZ ETTİRMİŞTİR

Yaşanan zorluklara karşın sanat heyecanı ile hala oyun çalışan perde açabilen özel tiyatro guruplarının ve sanatçıların verdikleri mücadelenin göz ardı edilemeyeceğini kaydeden Yıldırım, “İşte bu mücadelenin Mersin Tiyatro Derneği çatısı altında birleşmesiyle 2013 yılından beri kentimizde sanatsal etkinliklerde, sahnelenen oyunlarda nicel ve nitel bir artış sağlanmıştır. Mersin Tiyatro Derneği, kentimizde sanatla ilgili her alanda aktif olarak rol almıştır. Gerek kendi ürettiği projelerle ve sanatsal çalışmalarla gerekse de şehrimize damgasını vuran etkinliklerde aktif görev alarak son 4 yılda adından söz ettirmiştir” dedi. 

“AMACIMIZ TÜRK TİYATROSUNU GELECEĞE TAŞIMAK” 

 İlk günden beri hedefleri doğrultusunda çalışmalarına başladıkları Mersin Uluslararası Tiyatro Festivalinin bu yıl 18-26 Kasım 2017 tarihleri arasında üçüncüsünü düzenleyeceklerini yineleyen Yıldırım, “Amacımız aynı: şehrimizde tiyatral çalışmalar oluşturarak yeni nesillerle Türk tiyatrosunu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmaları şehrimize getirerek iyi bir izleyici kitlesi oluşturmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine aracı olmak. Kültür ve düşünce hayatımızı şekillendiren tiyatroyu bütün renkleriyle kucaklayarak önce şehrimize sonra ülke insanımıza tanıtmak; tarih, toplum, dil ve kültür üzerinde bu denli etkili olan tiyatronun yetiştirmiş olduğu insanları bu kapsamda ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmaktır” diye konuştu. 

“DÜNYA SANATLA DAHA GÜZEL VE YAŞANILIR"  

“Mersin’de tiyatro yok!’, ‘Şehirde sanatla uğraşan birileri var mı?’ gibi serzenişleri(!) dile getirenler aslında bir yanılgı içerisindedirler” diyerek konuşmasını sürdüren Yıldırım son olarak şu ifadeleri kullandı: “Çünkü sanatsız bir şehir olmaz! Sanata dair bir sorun varsa bunu birlikte çözeceğiz, ama önce şehrin sanatçılarını tanıyarak dinleyerek destekleyerek. Çünkü bu şehirde yaşayan çok değerli sanat insanları var. Çevrenize dikkatle bakarsanız gençleri göreceksiniz. Bir değişimin, bir gelişimin yaşandığını fark edeceksiniz. Genç tiyatrocuları göreceksiniz! Hepsi de yetenekli, yürekli ve cesur. Bir araya gelip kendi özgün tiyatrolarını kuruyorlar. Yazıyorlar, oynuyorlar ve perdelerini hiç kapatmıyorlar. Tiyatroyu unutursak hayatı, insanı ve insanca olanı unuturuz... Dünya, sanatla daha güzel ve yaşanılır. O halde açılsın perdeler! Oynansın oyunlar”   

FESTİVALİN PROGRAMI ŞÖYLE:

 Festival 18 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’da plaket töreni ve kokteyl ile Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayacak. 
19 Kasım Pazar günü Yenişehir Nikah Salonu’nda saat 19.30’da Ankara ekibi Karınca Yapım, ‘Bir Kaburga Sancısı’ adlı oyununu sahneleyecek. 
20 Kasım Pazartesi günü Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da  İzmir ekibi  Roket Yapım  tarafından ‘Kül Kızı’ adlı oyunu sergilenecek. 
 21 Kasım Salı günü Yenişehir Nikah Salonu’nda saat 20.00’da İstanbul ekibi Dirmit Seyyar Sahne tarafından ‘Sevgili Arsız Ölüm’ adlı oyunu sergilenecek. 
22 Kasım Çarşamba günü Yenişehr Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da İstanbul ekibi Krops Tiyatro tarafından ‘Hiç Kimsenin Oyunu’ adlı oyun sergilenecek. 
23 Kasım Perşembe günü Yenişehir Nikah Salonu’nda saat 19.30’da Ergün Özfırıncı tarafından ‘Adanalıyııkkkk’ stand-up gösterisi sergilenecek. 
24 Kasım Cuma günü yine Yenişehir Nikah Salonu’nda saat 19.30’da Eskişehir ekibi Oyun İşleri tarafından ‘Tefeci’ adlı oyun sergilenecek. 
25 Kasım Cumartesi günü ‘Tefeci’ isimli aynı oyun saat 18.00’da Silifke Belediyesi Kültür Merkezi’nde sergilenecek.
 Festivalin 26 Kasım Pazar günü Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da İstanbul ekibi Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından ‘Muhsin Beyin Son Hamleti’ adlı oyunun sergilenmesiyle son bulacak. Festival boyunca tiyatro oyunlarının yanı sıra atölyelerde kurulacak. Zeynep Kımız Bozkır tarafından yönetilecek atölyede  ‘Form Tiyatro’ konusu işlenecek. 
Atölye 19 Kasım Pazar günü ve 21 Kasım Salı günleri arasından Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. İki farklı grup halinde yapılacak atölye ilk grup için saat 10.00- 12.00, ikinci için grup 13.30- 17.00 saatleriarasında yapılacak. Bir diğer atölye ise ‘Tiyatro Yazarlığı’ konusunda Zana Kılıç ve Birol Tezcan’ın yönetiminde Kültürhane’de yapılacak. 
Atölye, 20 Kasım Pazartesi ve 22 Kasım Çarşamba günleri arasında saat 14.00- 16.00 saatleriarasında yapılacak. Festivalin üçüncü atölyesi ‘Ses, Beden, Nefes, Tai Che’ konularında Mutlu Polat’ın yönetiminde Agon Küçük Sahne’de yapılacak. Bir gün sürecek olan atölye saat 10.00- 12.00 ve 13.30-17.00 saatleri arasından yapılacak. Festivalin bir diğer atölyesi ‘Stanislavski Oyunculuğu’ konusunda Nihat Çapar’ın yönetiminde Agon Küçük Sahne’de yapılacak.  
Atölye, 25 Kasım Cumartesi günü 13.30- 17.00 saatleri arasında yapılacak. Festivalin son atölyesi ‘Takım Oyunculuğu’ konusunda Derman Atik yönetiminde Agon Küçük Sahne’de yapılacak. Atölye, 23 Kasım Perşembe günü 13.00- 17.00 saatleri arasında yapılacak.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA