Tuncelime dokunmayın! Tuncelime dokunamazsınız! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAŞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOĞAZI ÇEVRE FESTİVALİ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMİZİ KURTARMAK İSTİYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE GEÇİŞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ŞEHITOĞLU, KıZ KARDEŞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı 
Tuncelime dokunmayın! Tuncelime dokunamazsınız!

 

Doğu Perinçek

Tunceli isminin Dersim olarak değiştirilmesi, Cumhuriyet Devrimini yıkma faaliyetinin en kritik girişimidir. Tunceli, yalnız etnik düzlemde değil, mezhepsel düzlemde bölünmenin de odağı olarak görülmektedir.

Emperyalistler, Türkiye’nin Kürt nüfusunu, Dersim kampanyasıyla bölücülükte birleştirmek istiyorlar. Yalnız bölücülükte değil, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığında da birleştirmek istiyorlar.

Dersim, karşıdevrimci güçler tarafından Kemalist Devrimin zayıf noktası olarak değerlendiriliyor. Katliam suçlamalarıyla Tunceli’nin Alevi halkı ve genel olarak Türkiye’deki Alevi kitlesi, Kemalist Devrime düşman konumlara sokulmak isteniyor.

Cumhuriyet yıkıcıları, Dersim harekâtını cumhuriyetin “budağı” olarak görüyorlar. Bu açıdan Dersim kampanyası, Kemalist Devrime yöneltilen en kritik saldırıdır.

GÖĞSÜMÜZ TUNCELİ’YE SİPER

Tunceli’ye göğsümüzü siper edemezsek, Kemalist Devrimi ve Atatürk’ü anlayamaz ve Cumhuriyeti de savunamayız.

Atatürk’ün Tunceli harekâtı, Kemalist Devrimin Ortaçağ kurum ve ilişkilerine karşı en kritik, en önemli ve doğrudan mülkiyet ilişkilerine yönelik en temel harekâtıdır.

Dersim harekâtı, Cumhuriyetin feodal ilişkilere karşı en köktenci, en kararlı mücadelesidir.

Bu harekâtın, etnik ve mezhepsel boyutları, zaaf nedeni değil, kararlılık nedeni olmalıdır. Çünkü cesaretin zorlaştığı düzlem orasıdır.

KÜRDÜMÜZÜ CUMHURİYETE KAZANMAK

Tunceli’nin Dersim yapılması, bir isim değişikliği değildir; milleti bölme ve Cumhuriyeti yıkma sürecinin söz yerindeyse kesin sonuca yönelik hamlesidir.

“Kürdü kazanmak” gerekçesiyle bölücülüğün peşine takılmaya kadar varabilecek anlayışlar kabul edilemez.
 
Kürdü kazanmak için bölücü olmak, halkı kazanmak için dinci olmak formülleri gerici saflarda vardır. Kürdü nereye kazanacağız, Cumhuriyete mi Cumhuriyet yıkıcılığına mı? Dersim politikası, Kürdü bölücülüğe ve Cumhuriyet yıkıcılığına kazanır.

Türkiye’de ABD emperyalizmine direnen esas güç, Türk milleti kimliğini benimsemiştir. Kürt yurttaşlarımızın önemli bir bölümü, ne yazık ki PKK’nın, AKP’nin ve dinci güçlerin denetimi altındadır. Kürdü kazanmanın yolu, öncelikle Türk milletiyim diyen, büyük halk çoğunluğunu kazanmaktan geçiyor. Türkü kazanırsak, Kürdü kazanırız. Önceliği “Kürdü kazanma”ya verirsek, kazandığımız Türkü de kaybederiz ve Kürdü hiç kazanamayız.

HEDEFLERİNDE ATATÜRK VAR

Tunceli’nin Dersim yapılmasına suskun kalırsak, PKK yanında MHP’yi de güçlendirmiş olacağız. Milletin birliğini ve Cumhuriyeti tek başına savunma mevzisini MHP’ye teslim ederiz. O zaman halkımızı MHP’nin kucağına kendi elimizle itmiş olacağız.

Dersim konusundaki yanlış, herhangi bir yanlış değildir; Türkiye’nin bölücülükle ve cumhuriyet yıkıcılığıyla savaştığı bir dönemde, en temel yanlıştır.

Tunceli’yi Dersim yaptıktan sonra atacakları adım, Atatürk’ü “Kürtlerin ve Alevilerin katili” ilan etmektir.

Eğer Tunceli’yi Dersim yapabilirlerse, ne millet kalır, ne cumhuriyet kalır, ne de Atatürk kalır.

Burada ikircikli olanlar, mücadelenin kenarına düşer. Kararlı olanlar ise, milletin önderi haline gelir.

Tunceli, Cumhuriyettir. Dersim Ortaçağdır.
Tunceli birliktir. Dersim bölünmedir.
Tunceli’ye dokunan Atatürk’e dokunur.
Tuncelime dokunmayın!
Tuncelime dokunamazsınız!



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA