Türkiye’de Alevi-Sünni kardeşliği ebedidir | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Türkiye’de Alevi-Sünni kardeşliği ebedidir

 

22 Kasım’da Malatya’da Alevi yurttaşlarımıza ait evlerin kapısına konulan çarpı işaretleri akla Amerikancı kontrgerillanın geçmişteki provokasyonları getirdi

Murat İnce

22 Kasım 2017 tarihinde Malatya ilimizin Cemal Gürsel mahallesinde Alevi yurttaşlarımıza ait 13 evin kapısına çarpı işareti konulması akla hemen geçmiş dönemleri getirdi. Amerikancı kontrgerillanın provokasyonları hafızalarda canlandı.

Her dönem ortaya çıkan ve karamsarlık yayanlara da gün doğdu! Anadolu Alevilerini; vurulduk, kırıldık, öldük, bittik, soykırıma uğradık kelimeleriyle adeta esir alanlar yine bilindik sözlere sarıldılar. Alevilerimize umut vermek ve Sünni kardeşleriyle barış içinde bir arada yaşamalarını önermek yerine, onları karanlıklara mahkûm ettiler. Hiçbir toplum, grup, çevre karamsarlık şırınga edilerek ayağa kaldırılamaz ve mücadeleye sevk edilemez.

AYDINLIK’IN MANŞET HABERİ

18 Ekim 2017 tarihli Aydınlık Gazetesi’nde çok önemli bir haber yer aldı. “ABD’nin Alevi tertibi” başlıklı haber, önümüzde ki dönem olabilecekleri açıklıyordu. Türkiye’de “dini çatışmalara” yönelik hamlelerini çok iyi bildiğimiz CİA/Mossad’ın yeni tertibinin karşısına dikilmek günün en önemli görevleri arasına girmiştir.

Aydınlık Gazetesi bazıları gibi “Alevicilik” yapmak yerine Alevilerimizi uyarıyor ve Sünni kardeşleriyle beraber ortak yaşam koşullarının muhafaza edilmesi için uğraş veriyor.

KIŞKIRTMALAR ARTIYOR

Son zamanlarda Adıyaman, Hatay, Didim, Bahçelievler ve Üsküdar’da Alevilerimize yönelik bazı olumsuz girişimlerin arkasında ki gücü tespit etmeden doğru tahlillerde bulunamayız. Nasıl ki Amerikancı kontrgerilla Maraş, Çorum, Erzincan, Sivas vb yerlerde Alevilerimizi hedefleyerek kışkırtmalara girişmişse, bugünde aynı devletin piyonları işbaşında.

Her kim ki HDP/PKK ve FETÖ tipi bozguncuları piyasaya sürdüyse, şimdi de Sünni/Alevi çatışması için aynı bozguncular piyasaya sürülüyor. Yani, daha doğrusu gladyonun babası Amerikan emperyalizmi yeniden maşaları vasıtasıyla Alevilerimize tertip hazırlıyor.

DİKKATLERİ PKK VE FETÖ’DEN UZAKLAŞTIRMA TAKTİĞİ

ABD emperyalizmi Barzanistanı kuramadı ve büyük yara aldı. ABD açısından Suriye’de sonun başlangıcına doğru gidiliyor. Türkiye halkı tüm varlığıyla ABD emperyalizmine direniyor ve başarılar elde ediyor. Piyon HDP/PKK hendeklerin içinde boğuluyor. FETÖ neredeyse bitirildi. İşte bu koşullar içinde ABD’nin herhangi bir başarı şansı olmayan Alevi/Sünni kışkırtması da tutmayacaktır.

Türkiye’nin birliğini tehdit eden etnik ve dini bölücülüğün güç kaybetmesi, PKK/ FETÖ’nün ezilmesi ve işlerin ABD’nin istediği istikamette ilerlememesi yeni arayışları da beraberinde getirmiştir. Amerikan emperyalizminin hesabına göre; PKK bölücülüğüne eklemlenmiş dini çatışmalar (Sünni/Alevi) ülkemizin direnme kabiliyetinin zaafa uğratacak.

ABD İÇ ÇATIŞMA İSTİYOR

ABD’nin kara gücü HDP/PKK ve FETÖ’nün piyasada ki konumunun değişmesi ve itibar yitirmesi genel olarak halkta rahatlama yaratmıştır. Bunu tespit eden Amerikan emperyalizmi Alevi tertibiyle iç kargaşalık çıkarmayı hedefliyor.

1950’lerden beri ABD’den çekmediği kalmayan Türkiye halkı artık gerçeği görüyor ve cephesini Amerikan emperyalizmine dönüyor. Bu iyi bir gelişmedir.

NATO ve dolaysıyla ABD’den kopma sürecine girmiş bir Türkiye’de iç kışkırtmalara kalkışmak deliliktir. Başarı şansı sıfır olan böylesi bir girişim, ABD düşmanlığını katmerleştirecektir.
 
ALEVİ KURUMLARINA DÜŞEN GÖREV

Alevilerimize yönelik her türlü tertibe karşı tüm vatandaşlarımızı uyanık olmaya ve böylesi bir tezgâha kapılmamaya çağırıyoruz. Zaten, farklı kesimlerin, partilerin olumlu açıklamaları da bu yönde oldu. Geçmiş dönemlerden farklı olarak sağ ve sol cenahta yer alan pek çok parti ağız birliği etmişçesine Malatya’da yaşanan olayı kınamışlardır. Bu da gösteriyor ki Türkiye, o, ABD’nin gölgesinin ağır bastığı koşullarda ki Türkiye değil!

Özelliklede PKK/HDP’ye yaklaşan ve Aleviler adına ortaya çıkan kurum ile kuruluşları (dernek, federasyon, vakıf) bir an önce onlarla her türlü ilişkiyi kesmeye çağırıyoruz. Kardeş kavgasının örgütleri olan PKK/HDP’nin yanına dahi yaklaşmanın acı faturası olacağı bilinmelidir.

ÇARPITMALARA HAYIR

Malatya’da yaşananları çarpıtmaya gerek yoktur. 13 evin kapısına çizilen çarpı işaretlerinden yola çıkarak “Alevilerin göçertilmek istendiği”, “bölgenin Türkleştirilmek istendiği” gibi gerçeği yansıtmayan ve bölücülüğü besleyen görüşlerden uzak durulmalıdır. Aleviler adına böylesi açıklamalar son derece yanlış ve tehlikelidir.

“Aleviler sindirilmek isteniyor”, “Yeni bir Alevi kıyamı hazırlanıyor” türü yazı ve görüşler ateşe benzin dökmek anlamına gelir. Alevilerimiz adına söz söylemeye yeltenen bazı kesimlerin akıl almaz açıklamaları PKK/HDP’yi güçlendirmekten başka bir işe yaramıyor.

“Katledileceksiniz” sözünü sık sık kullanmanın ne yararı var? Güya Alevilerimizi uyarıyorlar! Peki, o zaman ABD emperyalizmine ve onun her türlü piyonlarına karşıda aynı cesaretle karşı çıksanıza. Çıkında görelim! Kuru kuruya laf üretmekle bir yere varılamaz. Alevileri, etnik bölücülüğün arenasına sokma sevdasından artık vazgeçiniz.

Aleviler adına açıklamalar yapanlar, sorunu derinleştirme tavrını bırakmalı ve sağduyuyla hareket etmeli. Suçlamalar listesi yayınlamak ve geçmişi güncelleştirerek korku yaymak hiç kimseye yarar sağlamaz.

ALEVİ SÜNNİ BİRLİĞİ

Kardeşliğin vatanı Türkiye’de, ne Sünni’yi Alevi kardeşlerinden ve ne de Aleviyi Sünni kardeşlerinden ayırarak birbirine kırdırmak mümkün değildir. Bunun zamanı geçti. “Birileri” ABD/İsrail’in devlet çıkarları için kardeş kavgası çıkarmaya yeltenirse, karşılarında ilk önce tüm halkımızı göreceklerdir.

Sünni/Alevi düşmanlığını körükleyen her türlü girişimi nereden gelirse gelsin lanetliyoruz.

ÇÜNKÜ VATAN PARTİSİ VAR

Alevilerimize yönelik saldırılara karşı mücadelenin kalesi Vatan Partisidir. O laf üretmiyor çalışıyor, mücadele ediyor. Alevilerimizi hedefleyen her türlü karanlık girişimi tüm gücüyle engellemeye çalıştı/çalışan yine Vatan Partisidir.

Mesele, Alevilerimize yönelik saldırılar olduğunda durup beklemek değil, aktif karşı çıkış sergilemektir. Bazı kesimleri yalnızca anma toplantılarında görüyoruz ama iş cesaretli çıkışları gerektirdiğinde bu kesimleri göremiyoruz. Zor zamanda arazi ol ve rahat zamanda ortalıkta cirit at tavrında olanlar, Alevilerimize zarar vermekten öteye bir şey yapamazlar.

Şu nesnel gerçekliği görelim; Türkiye var oldukça Sünni/Alevi birliği sürecektir ve hiçbir karanlık, bölücü, gerici, emperyalist güç bunu bozamayacaktır.

Kaynak: Aydınlık Gazetesi



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA