Sabri Tekli: 2. Bölgeye 2 Bin öğrenci kapasiteli yeni bir lise yapacağız | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Sabri Tekli: 2. Bölgeye 2 Bin öğrenci kapasiteli yeni bir lise yapacağız

 

Bakan Elvan ve Bakan Özlü, MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Ziyaret Etti

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından düzenlenen ‘OSBÜK Akdeniz Bölge Toplantısı’ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Mersin-Tarsus OSB’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, il protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, oda başkanları ve farklı illerden gelen 25 OSB Başkanı katıldı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ‘OSBÜK Akdeniz Bölge Toplantısı’ sonrasında Mersin-Tarsus OSB içerisindeki Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Okul girişinde İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve okul yöneticileri tarafından karşılanan Bakan Elvan ve Bakan Özlü, karşılama sonrasında okul binasını, sınıfları ve atölyeleri gezerek öğrencilerle bir araya geldi.

MTOSB Başkanı Sabri Tekli sanayicilere verdiği desteklerden dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Sözlü’ye tüm sanayiciler adına teşekkür etti ve Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırımların ilimize kazandırılmasında verdiği desteklerden dolayı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a teşekkür ederek, 'Henüz 22 yaşında genç bir OSB'yiz. 22 Yıldan bu yana hiç geriye gitmedik. Sürekli ivme kazanan bir yapımız var. İstihdam artışımız, yatırım artışımız, üretim rakamlarımız, ihracat rakamlarımız hep yükselişte oldu. Bu sene enerji tüketim rakamlarımızda yüzde 30 artış söz konusu. Bölgemize çok ciddi bir talep var, sürekli yeni yatırım talepleri geliyor. 1. ve 2. OSB'mizde 200 parselde yaklaşık 170 sanayicimiz ile tam doluluk oranında ülkemize hizmet veriyoruz. Bizler şu an Sayın Valimiz ve bakanımızın da büyük desteğini gördüğümüz 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde karar aşaması geçerek, parselasyonumuzu yaptık. Yaklaşık 98 hektarda 750 bin m2 sanayi parselini en geç şubat ayında yeni yatırımcılarımıza sunacağız' dedi.

Tekli, 'Aldığımız talepler 7 milyon m2'nin üzerinde. Bundan dolayı yatırımcılarımızı belirlerken ciddi seçici kararlar vermemiz gerekiyor. Müteşebbis heyetimizde bunun kriterlerini oluşturduktan sonra şehrimize, bölgemize ve ülkemize en faydalı firmalara tahsis etme konusunda kararlıyız. 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde hedefimiz 5 bin yeni istihdam. Şu an 2 Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 16 Bine yakın çalışanımız var. Hemen sonrasında ise 1. Bölgenin batısında 56 hektarlık bir alana 4. bölge, ve 2. bölgenin üzerinde 300 hektarlık bir alana 5. bölge yapılması hususunda çalışmalarımıza başladık' dedi.

Tekli, 'Biz sadece üretmiyoruz. Eğitimde de çok önemli çalışmalarımız var. Bugün içerisinde bulunduğumuz MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bölgemize aranan elemanlar yetiştirdiğimize inandığımız bir yapıda. Şu an 630 öğrencimiz eğitim görüyor. Önümüzdeki dönem 2. Bölgemize 2 bin öğrenci kapasiteli yeni bir okul yapmak için müracaat ettik. MTOSB olarak eğitime büyük önem veriyoruz' dedi.

Okul ziyareti boyunca karşılaştıkları öğrencilerle yakından ilgilenen Bakan Elvan ve Bakan Özlü, atölyelerde imal edilen makine ve araçları inceleyerek, imalat süreci ile edinilen deneyim hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA