GERÇEK İNSAN HAKLARI, ANCAK EŞİTSİZLİĞİN, ADALETSİZLİĞİN VE DOLAYISI İLE EMPERYALİZMİN YOK OLDUĞU BİR DÜNYADA TÜM İNSANLIĞA BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞACAKTIR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
GERÇEK İNSAN HAKLARI, ANCAK EŞİTSİZLİĞİN, ADALETSİZLİĞİN VE DOLAYISI İLE EMPERYALİZMİN YOK OLDUĞU BİR DÜNYADA TÜM İNSANLIĞA BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞACAKTIR

 

Av. İzzet Uludağ’ın Kaleminden

Dünya açlar ve yemekten ölenler diye günümüzde de ikiye ayrılıyor.

Dünya üzerinde yaşayan insanlar ve milletler arasında var olan derin ekonomik, kültürel, sosyal farkların ve kabul edilemez gayri insani eşitsizliğin kaldırılmasının yok edilmesinin, hedefimiz olduğu açıktır.

Bu nasıl gerçek olabilecektir?

Öncelikle saptamamız gereken şey, bu sistemin kaynağıdır.

Mustafa Kemal ATATÜRK, "Bizi, -mazlum milletleri- mahvetmek isteyen emperyalizme karşı ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı" dik durmak ve milli devletleri kurmak, tam bağımsız bir ülkeye kavuşmak sayesinde olacağını işaret etmiştir.

Bu gün, dünyayı ele geçirmek için yırtınan, var olan farkların ve eşitsizliğin daha da artmasına neden olan emperyalist politika izleyen ezen devletlere karşı bizim gibi ezilen milletlerin güçlü ve bağımsız milli devletlerinin birlikte mücadelesi bu eşitsizliğin daha da artmasını engelleyecek ve süreç içinde yok olmasına hizmet edecektir.

Bu kısaca şu anlama geliyor:

Emperyalist ABD ve BATI var olan eşitsizliği nesnel konumları nedeni ile ortadan kaldıramaz, istese bile.

O halde iş bize mazlum milletlere ve bizim olan milli devletlere düşmektedir.

Öncelikle şunu bileceğiz: Mazlum milletleri ezen emperyalist devletler, bizlere, mazlum milletlere ve kendi dünya üzerinde kurmak istedikleri münhasır egemenliklerine karşı bir dalgakıran ve rakip olarak gördükleri milli devletlerin güçlenmesini, bağımsız olmalarını asla ve asla istemezler ve aksine buna engel olmak için ellerinden ne gelirse onu yaparlar.

Sorun bizim bu nesnel durumu kabul edip etmememizde yatmaktadır. Kabul etmiyorsak bu dayatmayı tersine nasıl çevirebileceğimiz yeni bir istiklal savaşından geçmektedir.

Bu ise, miadını tarihsel olarak tamamlamış bulunan ABD ve Batı emperyalizmi ile, milleti kandırmak için değişik bahaneleri öne sürerek bütünleşerek ve onlara teslim olmaktan değil, başı dik yaşamak için üreten, ayakları üzerinde duran Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu bütünlüklü bir HALKÇI ve MİLLİ bir politika ile olacaktır.

Tek kuralımız ve ölçütümüz, hükümette hangi parti olursa olsun, izlenen çizgi emperyalizme darbe vuruyor mu, Türk milli devletini güçlendiriyor mu?

Daha mı bağımlı oluyoruz yoksa tam bağımsızlığa doğru mu yürüyoruz?

Bugün görev budur!



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA