BAŞKAN TUNA; “YERLİ TÜKETİM BİLİNCİ, KÜÇÜK YAŞTA KAZANDIRILMALI” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
BAŞKAN TUNA; “YERLİ TÜKETİM BİLİNCİ, KÜÇÜK YAŞTA KAZANDIRILMALI”

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, ülkemizin kalkınmasında yerli malların tercih edilmesinin önemine değinen Başkan Tuna, tutum ve yatırım alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması ve bu bilincin nesilden nesile aktarılması gerektiğine dikkat çekti.

Bir ülkenin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğini belirten Başkan Tuna, göreve geldikleri 14 yılda Toroslar Belediyesi’ni üreten bir yapıya kavuşturduklarını vurgulayarak; “Ülkemizin üretim gücünün artması, dışa bağımlılığı azaltır. Ve üretim, bir toplumu kalkındıran ve her anlamda öne çıkartan bir değerdir. Toroslar Belediyesi olarak çalışmalarımızda her zaman üretimi ön planda tutuyoruz. Piknik masası, kamelya, çöp kovası, bank, aydınlatma direği, pergole gibi malzemeleri kendi işçimizle kendi atölyemizde üreterek ve onararak, gelirlerimizi israf etmeden hizmete dönüştürüyoruz ve böylelikle milli ekonomiye de katkıda bulunuyoruz. Tutum, yatırım ve yerli malların tercih edilmesi, çocuklara aileden başlayarak öğretilmesi gereken önemli bir olgudur.Yerli malı tüketmek noktasında halkımızı bilinçlendirmede biz yerel yöneticilere önemli görevler düşmektedir. Bilinçli tüketicilerin yetişmesini sağlamamalıyız. İhtiyaçlarımızı karşılarken önce yerli mallarına yönelmeliyiz” dedi.

Her yıl Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında, ilçedeki okullara ve vatandaşlara belediye bahçesinde yetiştirdikleri mandalinaları dağıttıklarını belirten Başkan Tuna; “Mersinimiz, narenciyesi ile öne çıkan bir kenttir. Toroslar Belediyesi olarak kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz yaklaşık 7 ton mandalinayı  her yıl Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında  ilçemizdeki okullarımıza dağıtıyoruz.Bu çalışma ile çocuklarımıza sağlık açısından C vitamini deposu olan narenciyenin tüketilmesinin önemini aşılamanın yanı sıra yerli malının tercih edilmesinin önemini de göstermeyi amaçlıyoruz.Bunu da çocuklarımıza altını çizerek öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

Köydeki doğal, organik  ve sağlıklı ürünleri kentliyle buluşturdukları Üretici ve Köylü pazarını da hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Tuna; “İlçemizde üç noktada oluşturduğumuz Üretici ve Köylü pazarı ile köylü vatandaşımızın tarlasında yetiştirdiği organik ürünleri doğrudan halka daha az maliyetle satabilmesine vesile oluyoruz.Bu  duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutluyorum” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA