MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASINDA PROJELER DÖNEMİ BAŞLIYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASINDA PROJELER DÖNEMİ BAŞLIYOR

 

Ahmet Akın’ın kaleminden

Genel olarak meslek odaları, üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki anlamda yapılan işlerini kolaylaştırmak, mesleğin çıkarlarını korumak, meslektaşların birbirleri ile iletişim kurmasını ve dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulan kuruluşlardır.

Sermaye ve üretimin küreselleşmesi ticaret ve sanayi kuruluşlarını derinden etkilemektedir. Ticaret ve Sanayi Odaları bu konularda üyelerini bilinçlendirmeli ve farklı bakış açılarını benimsetmelidir. Çağımız yazılım ve otomasyon çağı olduğuna göre, buna göre davranmalı, dünyadaki teknolojik değişiklikler proaktif olarak takip edilmelidir. 
Ticaret ve Odaları da gücünü Anayasa’dan alan kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlardır. Ticaret ve Sanayi Odalarının kent ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri vardır. Etkin ve verimli çalışabilmesi ortaya koyacağı projelerin başarısı ile ilişkilidir. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’da önümüzdeki dönemi projeler dönemi olarak açıklamıştır. Çorbada bizim de tuzumuz olsun örneği; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın neler yapması gerektiği konusunda bazı görüş ve önerilerim şu şekildedir:
Her şeyden önce, Mersin’in ve Türkiye’nin sosyal ve ekonomik sorunlarını objektif bir şekilde ortaya koyacak bir yönetim anlayışının benimsenmesi gerekiyor. Mesleklerin ayıcı özelliklerinin halka karşı olan sorumluluğunun kabul edilebilirliği ilkesini yaşama geçirmeyi hedef edinerek yol alma zorunluluğu unutulmadan, uzmanlık, şeffaflık ve hesap verme sorumluluğu bilincinin yerleştirilmesi önem kazanıyor.
Devlet yatırımlarından ve kaynaklarından yeteri kadar pay alamayan Mersin’in gelir seviyesi yönünden önemli ölçüde gerilediği inkar edilemez bir gerçek. Aslında, MTSO’nun yapacağı en önemli işlerden birisi, Mersin’deki kamu ve özel sektör yatırımlarının takibi ile teşvik tedbirlerinin sağladığı katma değeri ölçmek olmalıdır.
Ekonomideki yapısal sorunlar reel sektörün canına okuyor. Bu sorunları çözme noktasında yetkili olanlar ise hamasetten başka bir iş yapmıyor. İşte bu konuda MTSO’ya düşen görev objektif bir şekilde sorunların tartışılacağı ve çözüm yollarının belirleneceği ortamı hazırlamak olmalıdır. Yani, paneller, konferanslar, sempozyum, strateji ve yöntem geliştirme merkezleri…
Vergi ve sosyal güvenlik Türkiye ekonomisindeki yapısal sorunların başında geliyor. Bu konularda farklı görüşlere ve farklı vizyonlara gereksinim var. Hükümet ne der saplantısından kurtularak sorunları ortaya koymalı ve uzmanların çözüm yolları önerilerini çekinmeden kamuoyuyla paylaşabilmeliyiz.
Sevdamız ve derdimiz Mersin olduğuna göre, daha çok çalışarak daha çok üreterek beklentileri boşa çıkarmama zorunluluğumuz var. Kişinin ya da kurumun ne olduğundan çok, karşı tarafın sizi nasıl algıladığı önemlidir. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, MTSO’nun Mersin halkı tarafından algısı pozitif ve yüksek seviyededir. Bu algıyı boşa çıkarmamak için tüm çalışmalarımızı bir şekilde halkla paylaşmalı, üyelere dönük politikalara önem vermeliyiz. 
Elbette, ülkenin güvenli bir ülke olması ve siyasi istikrarın güvence altında olması gerekiyor. Yarın sabah ne olacağı belli olmayan bir ülkeye bırakınız yabancı sermayeyi bir uzman bile getirmek mümkün olmuyor. Güvenliğin yanına da mutlaka makro ekonomik istikrarı koymalısınız. Döviz kurundaki istikrarsızlık ve yüksek enflasyon yatırım iştahını azaltıyor. Hedeflerimizi bir odak etrafında şekillendirmek ve ortak vizyona dönüştürmek zorundayız.

ahmetakinmersin@gmail.com



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA