“Aile Hukukunda Yargıtay Uygulamaları” Semineri Düzenlendi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
“Aile Hukukunda Yargıtay Uygulamaları” Semineri Düzenlendi

 

Mersin Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi işbirliğinde, “Aile Hukukunda Yargıtay Uygulamaları” konulu meslek içi eğitim semineri düzenlendi.

Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Binası’nda düzenlenen ve TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi ve seminer sorumlusu Av. Serpil Özok ile Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Bşk. Ömer Uğur Gençcan’ın sunumuyla gerçekleşen seminere, Mersin Barosu Bşk. Av. Ali Er, Bşk. Yrd. Av. Gazi Özdemir, Asliye Hukuk Mahkemesi ve Aile Mahkemesi Hâkimleri ve Avukatlar katıldı. 
Eğitimin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av. Ali Er, “Mersin Barosu Başkanlığı olarak, meslektaşlarımızın ve stajyer avukatlarımızın, sürekli değişen yasalar karşısında kendilerini geliştirmeleri için eğitimlere ve seminerlere büyük önem veriyoruz. Aralık ayı da yoğun bir eğitim programıyla, seminerlerle geçiyor. Meslektaşlarımızın mesleki gelişimine ne kadar katkı sağlarsak, meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına ne kadar çok cevap verirsek, Baromuzun da kalitesi o kadar artar. Mersin Barosu olarak, meslektaşlarımıza en yüksek kalitede hizmet sunarak, Baromuzun hizmet kalitesini arttırdık” dedi. 
TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi ve seminer sorumlusu Av. Serpil Özok konuşmasında, HMK Yargıtay uygulamasının avukatlar için hem kolaylık sağladığını, hem de zorluklar ve riskler taşıdığını, bu nedenle Türkiye Barolar Birliği olarak, Türkiye genelinde tüm barolarda bu konuda eğitim seferberliği başlattıklarını söyledi.
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Bşk. Ömer Uğur Gençcan, ‘Aile Hukuku ve HMK Yargıtay Uygulaması’ konulu sunumunda avukatlık mesleğinin çok ciddi bir iş olduğunu söyleyerek, avukatların HMK Kanunu’nu çok iyi bilmesi gerektiğini vurguladı. Yeni HMK, teksif ilkesinin acımasızca uygulandığı bir sistem olduğunu söyleyen Gençcan, “HMK iyi ki var, mükemmel bir kanun. Hukuk, gerçek bir yargılamaya dönüşmüştür” dedi.
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Bşk. Ömer Uğur Gençcan konuşmasında, HMK Kanunu’nun 194. 119. 140. 191. 137. 25. ve diğer maddelerini okuyarak, somut dava örnekleriyle katılımcıları bilgilendirdi. Boşanma davalarında dilekçe yazarken kanunun öngördüğü zorunlulukları anlatan Genç, “Son bir yılda 100 bozmamızın 80 tanesi usul bozmasıdır. Avukat, maddi hukukunu ve usul hukukunu mutlaka iyi bir şekilde bilmelidir ve avukat kendisini sürekli yenilemelidir. Avukatlar boşanma davası dilekçesi yazarken somutlaştırma yükünü yerine getirmeli. Bir avukat çekişmeli olan vakalar için delil gösterir. Bir davanın çekişmeli olup olmadığı da ancak ön incelemede belli olur. Bir avukat hangi vakayı, hangi delille ispatlayacağını söylemeli” diyerek karşı ispat konusunda da katılımcıları bilgilendirdi.
Mersin Barosu Bşk. Av. Ali Er, seminerin sonunda bilgileriyle avukatların aydınlatılmasına imkân sağlayan Türkiye Barolar Birliği’ne ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Bşk. Ömer Uğur Gençcan’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA