BETONDAN MERSİN | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
BETONDAN MERSİN

 

Av. Alpay Antmen / Haberci Gazetesi

Mersin geçmişte portakal, limon bahçeleri ile çevrili, her yeri yemyeşil olan ve çiçek kokan bir kent iken: çarpık yapılaşma, en baştan denizden dağa doğru dik paralel yolların açılmaması, deniz kenarlarında yüksek yapılaşmaya izin verilmesi, yeşil alanların katledilmesi, rant uğruna verilen imar izinleri nedenleri ile çok kötü bir görünüme sahip,  yeşili az bir kente döndü. Bu durumdan bu güne kadar görev yapan bir çok Belediye Başkanımızın suçu ve kusuru var; bu açık.
 
Ancak son aylarda gözümüze çarpan yeni bir moda var… Bulduğun her yere beton dök…
 
Önce Adnan Menderes Bulvarında yeşil alan ve yeşil bantlara taşan restoran ve kafeler yıkıldı; bu çok güzel yeşil alanlar artacak, işgal edilmeyecek dedik; Dedik ve yanıldık… Bir çok yerde yeşil alan olarak kalması gereken “yeşil bantlar” beton ya da kaldırımla taşa döndürüldü.
 
Sahil kenarında kat be kat alan işgal eden kafeler yıkıldı ; buna da güzel dedik ve yine yanıldık; yine bir çok alanda asfalt, kaldırım ve beton dökülerek toprak ve yeşil alanlar ortadan kaldırıldı.
 
Çarşıdaki Çankaya Çay Bahçesi ağaçlardan görünmez halde idi, ıslah edelim dediler; bütün ağaçlar hemen hemen kesildi her yer taş kaldırım oldu.
 
Bu arada Büyükşehir Belediyesi güneyinde binanın önündeki garabetler kaldırıldı diye sevinirken, Belediye’nin güneyindeki bu alan pergole ile kapatılarak Belediye araçları için otopark yapıldı. Yazıktır, tarihi bir binanın silueti böyle kapatılmaz. Her yerde mi, her zaman mı birileri ayrıcalıklı olacak? Tarihi Belediye binası önü kapatılır mı?  Bir iki adım yürümemek için mi bu tarihi güzelim binanın görüntüsünü bozuyorsunuz? Ayrıca, tarihi binanın cephesine hangi akla hizmet klima motorları takılır, buna da anlam vermek zor.
 
Betonlaşan Mersin’e dönersek: şimdi de Adnan Menderes Bulvarındaki sahil şeridi, özellikle Mezitli bölümü yine betona kurban ediliyor. Taşlar, kaldırımlar , beton yapılar; ortada ağaç, yeşillik, çim, toprak kalmayacak nerdeyse…. Tartan bisiklet yolu bile beton yapıldı, bir de üstüne boyandı…. 
 
Allah aşkına, bu şehirde yeşil alan, park, ağaç toprak bırakmayacak mısınız? Allah aşkına bırakın taşı, kaldırımı, asfaltı, betonu yeşile ve toprağa sahip çıkın.
 
Yakında Belediye seçimleri var kim betonu kaldıracak, kim park yapacak, kim ağacı-yeşili koruyacak, kim eski betonları kaldırıp toprağa nefes aldıracak ona bakacağız artık… 
 
Yapmayın; kıymayın bu güzel Şehir’e; yeşile, ağaca, doğaya…
 
Sevgi ve saygılarımla…


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA