Özyiğit: Aday değilim deyinceye kadar il başkanıyım | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Özyiğit: Aday değilim deyinceye kadar il başkanıyım

 

Mersin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Abdullah Özyiğit, ocak ayında yapılacak il seçimleriyle ilgili hakkında siyasi spekülasyonların yapıldığını belirterek, bu konunun partiye zarar verdiğini söyledi.

Özyiğit, “Aday değilim değinceye kadar il başkanıyım” ifadelerini kullandı.   

CHP İl  Başkanı parti binasının önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasından ocak ayında gerçekleşecek seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunurken, geçtiğimiz günlerde gece yarısı çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK)  ile ilgili de sert tepki gösterdi. Parti içi seçimlerin 12 Ocak’a kadar devam edeceğini belirten Özyiğit, kendisi hakkında siyasi spekülasyonların yapıldığını söyledi. Parti başkanı bu konunun kendisini üzdüğünü ve partiye zarar verdiğini açıkladı. Özyiğit, kendisi hakkında yapılan ifadelere şunları söyledi: “ İl Başkanlık seçimine kadar bu kentin il başkanıyım. Hiçbir zaman il başkan adayı olduğumu açıklamadım. “Aday değilim değinceye kadar il başkanıyım ifadesini kullandım” Yine aynı şeyi söylüyorum. Ama ne yazık ki “adaylıktan çekildi, aday olmuyor, falan kişiyi destekliyor gibi spekülatif ifadeler doğru değildir.İki arkadaşımız adaylık çalışması yapıyorlar. Herkesin en demokratik hakkıdır. Bana düşen il kongresi sürecinin sağlıklı, verimli ve demokratik koşullarda yapılmasını sağlamaktır. Bütün çabam ve uğraşım bu temeldedir. Sonuçta seçilen il delegelerimiz özgür, bağımsız iradelerini kullanarak tercihlerini yapacaklardır” diye konuştu.

EN SON ÇIKAN KHK’LARA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

İl Başkanı Abdullah Özyiğit,  geçen günlerde gece yarısı çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK)  ile ilgili de sert açıklamalarda bulundu. Özyiğit, “Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki gece yarısı çıkan her Kanun Hükmünde Kararname ile bütün hayatımız alt üst oluyor. Daha düne kadar torba yasa ile birbirinden alakasız konular yasallaşırken 15-16 Temmuz darbe girişimi ile gerçekleşen OHAL süreci olağan hale KHK’ler ise hukuki bir süreç olarak meşrulaşıyor. Ülkemizi yönetenlerin yönetemediği,çıkan bu kanun hükmünde kararnamelerle bir kez daha net bir şekilde ortaya koyuyor. Taşeron işçilere kadar bir sürü düzenlemenin yanı sıra savunma sanayi, eğitim, tarım, tek tip kıyafet, vergi düzenlemeleri, enerji, maden, yerleşim birimlerinin başka alanlara taşınması, seçim kanunu, mesleki ihraçlar ve atamalar dâhil daha birçok birbiriyle alakasız konuları MHP’nin kayıtsız şartsız desteğiyle, iktidar Kanun Hükmünde Kararname çıkartarak yasallaştırıyor. En son alelacele bir gece yarısı çıkarılan “Terörle Mücadelede yardımcı olan sivillere dokunulmazlık” Kanun Hükmünde Kararnamesi birçok hukukçu ve siyasi parti tarafından tepkiyle karşılandı. Bu KHK’ler AKP’nin kendi içinde bile tartışma konusu oldu”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA