“Evde Bakım Hizmeti’nde Yüzlerce Vatandaşa Ulaşıldı” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
“Evde Bakım Hizmeti’nde Yüzlerce Vatandaşa Ulaşıldı”

 

Akdeniz’de bir ilk olan örnek proje büyük bir başarıyla devam ediyor

* Kadın ve Aile Müdürlüğü’nün, 7 personel ve 1 araç yardımıyla yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik sürdürdüğü evde bakım hizmetinde ulaşılan insan sayısı artıyor, ihtiyaç duydukları hizmetler vatandaşın ayağına kadar gidiyor.

Sosyal belediyecilik alanında da ses getiren hizmetlere imza atan Akdeniz Belediyesi’nin, ilerleyen yaşları veya hastalık nedeniyle kişisel bakım ve ev temizliği gibi ihtiyaçlarını yerine getiremeyen bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlara yönelik Mersin’de başlattığı “Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti” devam ediyor. Kadın ve Aile Müdürlüğü’ne bağlık ekipler tarafından, evlerin temizliği ve yaşlı vatandaşların kişisel bakımı için 6; yaşlılık, dulluk veya engellilik maaşı bağlanması veya yiyecek temini için ilgili kurumlara başvurularının yapılabilmesi için gerekli takip işlemleri için de 1 personel sürekli hizmet veriyor.

228 eve sürekli hizmet verildi, 700 ev temizlendi, 15 evin çatısı onarıldı

Ekipler tarafından sahada yapılan araştırmalar sonucu, 2017 yılı içerisinde 383 ev tespit edilip yüz yüze görüşmeler yapılırken, görüşülen bu evlerden 228’inin hizmet vermeye uygun olduğu anlaşıldı. Yine ekipler tarafından, toplamda periyodik olarak gidilenler dâhil bugüne dek yaklaşık 700 evin temizliği yapıldı. Uygulama sayesinde 15 aileye giyecek ve eşya yardımı, 23 hasta vatandaşa refakat hizmeti, Ramazan ayında 350 gıda kolisi, 95 eve de Sosyal Yardımlaşma Vakfı destekli gıda yardımı yapıldı. Yine ekipler tarafından tespit edilen 50 vatandaşa da evde kişisel bakım hizmeti verildi. Evde yaşlı bakım hizmeti sırasında, ilçenin farklı mahallelerinde yaşayan ve evleri aşırı yağışlardan zarar gören 15 vatandaş da tespit edilerek, bu vatandaşların evlerinin çatıları onarıldı, duvarların boya-badanası yapıldı.

Hasta vatandaşlar hastaneye götürülüp tedavi ettiriliyor

Kadın ve Aile Müdürlüğü ekipleri, yaşlı ve engelli vatandaşların bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, muayene olacak hasta vatandaşları da araçla evlerinden alıp hastaneye götürüyor ve burada muayene bitene dek yanlarından ayrılmıyor. Ekipler, hastanedeki işlemler bittikten sonra vatandaşı tekrar evine bırakıyor. Evde bakım ve temizlik hizmeti için gelen Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü ekiplerini karşılarında görünce mutlu olan vatandaşlar, uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiriyor, belediye yetkililerine şükran ve teşekkürlerini ifade ediyor.

Başkan Pamuk; “Bizim için en büyük ödül, alacağımız hayır dualarıdır”

Mersin’de, ilk kez Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan “Evde Bakım Hizmetine” ilişkin bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, insan odaklı sosyal proje ve hizmetlere özel bir önem verdiklerinin altını çizdi. “Yaşlılarımızı sevip onları korumak, saygı ve hürmet göstermek en büyük erdemlerdendir” diyen Başkan Pamuk, “Akdeniz Belediyesi olarak, çok önem verdiğimiz proje ile evde bakım ve temizlik hizmetini vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz.

Bu hizmetimizle, yaşlı veya engelli insanlarımıza aileleri kadar yakın olmaya çalışıyoruz. Bizim için en büyük ödül de onlardan alacağımız hayır dualarıdır. Bakıma muhtaç insanlarını korumayan, onlara sahip çıkmayan toplumların geleceği de sağlam olamaz. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın daima yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz.

Belediyemiz imkânlarını zorlayarak bu hizmetimizin kapsamını daha da genişletecek, böylece çok daha fazla insanımıza ulaşacağız. Evinde veya çevresinde bakıma muhtaç yaşlısı veya engellisi olan insanlarımızın, belediyemiz Kadın ve Aile Müdürlüğüne başvurmaları halinde gereken her türlü yardım ve destek en kısa sürede sağlanacaktır. Muhtarlarımızdan da duyarlı olmalarını, evinde yalnız yaşayan, bakıma ve ilgiye muhtaç vatandaşları bizlere mutlaka bildirmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Evde Bakım ve Temizlik Hizmetinde Prosedür Nasıl İşliyor?

Yaşlı ve engelli vatandaşlara sunulan evde bakım ve temizlik hizmeti, Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlar ve muhtarların da yardımını alarak müdürlüğün başlattığı araştırmayla başlıyor. Akdeniz ilçe sınırları içinde yaşayan ve hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü vatandaşlar tespit edildikten sonra ekipler tarafından yaşadığı ev ziyaret edilerek ihtiyaç duyduğu hizmetler belirleniyor. Bu tespit sırasında müdürlük görevlileri; yaşlı vatandaşa rehberlik ve danışmanlık hizmeti de verirken, bakacak kimsesi olup olmadığı, huzurevine yerleşmek isteyip istemediği, yaşlı, engelli veya dulluk maaşı alıp almadığı gibi sorular da yönelterek, alınan yanıtlar doğrultusunda ilgili kurum-kuruluşlarla bağlantı kuruyor ve vatandaşa yardımcı olunuyor. Akdeniz ilçe sınırları içerisinde yaşayan ve Kadın ve Aile Müdürlüğü’nün bakım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, (0530-290-9797) veya (0324-232-0441 veya 42) nolu telefonlardan müdürlüğe ulaşabilirler.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA