Sınav ve iş kaygısı gençlerin saçını döküyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Sınav ve iş kaygısı gençlerin saçını döküyor

 

Dermatoloji Uzmanı Dr. BağlantıMehmet Erol Ak, sınav ve iş kaygısının, gençlerde ve çocuklarda saç dökülmesinin en önemli nedeni olduğunu söyledi

Lise ve üniversite için sınavlara giren, mezun olmak ve sonrasında iş bulmak için çabalayan çocuk ve gençler, yaşadıkları stres nedeniyle birçok sıkıntının yanı sıra ‘saç dökülmesi’ sorunuyla da karşılaşıyor. Medical Park Tarsus Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Erol Ak, günümüzde 2-40 yaş aralığında akneden sonra en sık rastlanan cilt probleminin saç dökülmesi olduğunu söyledi. Dr. Ak, bu tabloda en önemli etkenin ‘stres’ olduğunu belirtti.

STRES ALTINDA YAŞIYORLAR

Çocuklar ve gençlerin öğretim dönemlerinde dersler ve sınav hazırlığı stresi yaşadığını, mezuniyetlerinin ardından da iş bulma kaygısına girdiklerini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Erol Ak şöyle devam etti: “Çocuklar, sınava hazırlık ve derslerin yanı sıra kurslara da gidiyor. Bir üniversite kazandıklarında mezun olma stresine giriyorlar. Sonrasında bir iş bulabilmek ya da memur olabilmek için çabalıyorlar. Yaş biraz ilerleyince de evlilik stresi başlıyor. Tüm bunlar, 40 yaş altındaki insanları ağır stres altına sokuyor ve normalde nadiren rastlamamız gereken saç dökülmelerine artık daha sık rastlıyoruz.”

TEDAVİSİ MÜMKÜN

Stres kaynaklı saç dökülmelerinin tedavi edilebileceğini kaydeden Dr. Mehmet Erol Ak “Öncelikle stres kaynağını ortadan kaldırmak, gerekirse kişiye psikolojik destek vermek gerekiyor. Ancak bunun yanında ilaç, PRP tedavisi, kök hücre tedavisi ve mezoterapi gibi etkili yöntemlerin de uygulanmasını öneriyoruz. Bunlar, stres kaynaklı saç dökülmelerde kıl kökü sağlam ya da yarı sağlam olduğu için çok başarılı sonuçlar verebiliyor” diye konuştu. Dr. Ak, genetik yatkınlıktan kaynaklanan saç dökülmesinde ise bu yöntemlerin sadece dökülmeyi geciktireceğini ancak engelleyemeyeceğini, etkili çözümün ‘saç ekimi’ olduğunu kaydetti.

DÖKÜLMENİN BİRÇOK NEDENİ VAR

Dr. Mehmet Erol Ak, çocuklar ve gençlerde stres dışında saç dökülmesine neden olabilen diğer nedenleri şöyle sıraladı: “Genetik yatkınlık, yanlış beslenme ve veya yanlış diyet sonucu çinko ve demir eksikliği, aşırı beslenme, alışkanlık olarak saçla çok oynamak, mantar hastalıkları, yüksek ateşle seyreden hastalıklar, tiroid bezi hastalıkları, kız çocuklarında yumurtalık kisti, erkeklerde erkeklik hormonuna bağlı hastalıklar, saçın aşırı derecede gerilmesi, at kuyruğu yapılması, saçın sık yıkanması, fön kullanılması, saçın boyanması, sık fırçalama.”

GÜNDE 100’DEN FAZLA OLMALI

Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Erol Ak, özellikle gençlerin yastıklarında saç gördüklerinde hemen telaşlandığını belirterek bu konuda da bilgi verdi. Dr. Ak, “Günlük 50-100 saç dökülmesi gerçekten bir saç dökülmesi rahatsızlığı değildir. Kesin olarak saç dökülmesi probleminin olduğunu söylemek için, sabah yastıkta 100’den fazla dökülmüş saç teli olması gerekir” dedi. Dr. Ak, diğer yandan saç dökülmesinde bitkisel ürünleri tavsiye etmediklerini, bunların karaciğerde hasara yol açtığını vurguladı. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA