"BU KURULTAY, KILIÇDAROĞLU’NUN ALDIĞI 5. BÜYÜK YENİLGİDİR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
"BU KURULTAY, KILIÇDAROĞLU’NUN ALDIĞI 5. BÜYÜK YENİLGİDİR

 

5 EYLÜL 2014 TARİHİNDE YAPILAN 18. OLAĞANÜSTÜ KURULTAY’DAN BİR GÜN SONRA YAZDIĞIM BU YAZIYI BELKİ SON KURULTAYIN ARDINDAN BUGÜN DE DERS ÇIKARMAK İÇİN DEĞERLENDİRİLİR UMUDU İLE PAYLAŞIYORUM:

KURULTAY SONRASI ALTI OK’U SAVUNANLARA, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN YOLUNDA YÜRÜYENLERE, BİZLERE DÜŞEN GÖREV

CHP seçmeni ve bütün Millet, içinde bulunduğumuz perişan halden bizi kurtaracak CHP’nin özlemi içindedir.
1919’da başlayan milletleşme, halkçılaşma ve çağdaşlaşma süreci özellikle 12 yıldan bu yana tam tersine çevrilmeye başlanmış, bu gericileştirme, yeniden köleleştirme saldırısına direnmesi gereken CHP’nin kurucu iradeden ve Altı Ok çizgisinden uzaklaştırılmış olması nedeni ile elimiz kolumuz bağlanmıştır.
2010 yılında Sayın BAYKAL’ın bir komplo sonucu genel başkanlıktan uzaklaştırılması sonrasında göz kamaştırıcı iddialarla yönetime getirilen KILIÇDAROĞLU ve yakın çevresi, sürece direnemediği gibi CHP’nin başta Milliyetçilik ve Halkçılık olmak üzere Altı Ok ilkesinden uzaklaşarak partinin yönünü sözüm ona oy alabilmek için ABD ve AB’nin, liberal çevre ve gericilerin beğeneceği bir yapıya doğru çevirmişlerdir.
Bunun sonucunda 2010 Referandumu ile başlayan yenilgi silsilesi ayakta kalmaya çalışan umutları eritmiştir.
Parti, CHP çizgisinden bölücülerin ve liberallerin önemli görevlere getirildiği bir noktaya çekilmiştir.
Uzun zamandan bu yana ABD’nin CIA yetkilisi Graham FULLER’in “Kemalizm’in sonu gelmiştir.” söylemini, AB temsilcisi Karen FOGG’un benzer söylemleri ve Fethullah GÜLEN’in “ulusal dalgayı aşacağız” çağrısı birbirini takip etmiştir.
En son, 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimi için KILIÇDAROĞLU tarafından yapılan taktik ve özellikle stratejik hatalar sonucu Türkiye, Recep Tayyip ERDOĞAN’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle esaslı bir darbe almıştır.
KILIÇDAROĞLU’nun bu seçim öncesinde “risk aldım” diyerek sonucuna katlanması ve istifa etmesi gerektiği halde bundan kaçınması, CHP seçmenleri arasında ve bütün halk içinde esaslı tepkilerin yükselmesine neden olmuştur.
KILIÇDAROĞLU, istifa etmek yerine tepkileri bastırmak ve gelişen milli ve halkçı (Altı Ok’çu) muhalefeti bastırmak için üç hafta içinde bir olağanüstü kurultay yapılmasına karar vermiştir.
Milli muhalefetin toparlanmasına fırsat vermeden 5 ve 6 Eylül’de yapılacak 18. Olağanüstü Kurultay’a Kemal KILIÇDAROĞLU ve Muharrem İNCE aday olmuşlardır.
Kurultay, CHP siyasi hayatında belki de ilk kez tartışmasız ve çekişmesiz küçük salonlarda gerçekleştirilmiştir.
Başladığı gibi de bitmiştir.
Bu baskın kurultay, esas olarak her iki adayın konuşması ile sona ermiştir.
Öze ilişkin Hiçbir tartışma yapılmamış, delegeler bu sürece aktif olarak katılamamıştır.
10 Ağustos’ta yapılan ve Kurultay’ın yapılmasına neden olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İHSANOĞLU’nun çatı adayı olarak gösterilmesinin ve seçimdeki başarısızlığın ve hatta ağır yenilginin nedenleri ve sonuçları hiçbir biçimde masaya yatırılmamıştır.
Haklı olarak soruyoruz:
NEDEN?
KILIÇDAROĞLU, bu yenilgiyi savunamamıştır. Konuşmasının içeriği, incir çekirdeğini bile dolduramamıştır.
Ancak muhalefet adayı olarak çıkan Sayın İNCE de, KILIÇDAROĞLU ve yakın çevresinin ideolojik hatalarını sorgulamaktan kaçınmıştır.
Adaylar, seçim öncesi ve sonrasında yaşanan durumu, yenilgiyi, nasıl başarı sağlanacağını, CHP’nin yeniden Millet için hangi yöntemle bir umut haline geleceğini, yenilgide rol oynayan ve bu yenilgiye damga vuran İDEOLOJİK tahribatın nasıl bertaraf edileceğini, ALTI OK ve kurucu iradenin nasıl yeniden partiye hâkim olacağını ya da tam tersine 1919 Yılı’nda 4 Eylül günü Sivas’ta kurulan CHP’nin artık misyonunu tamamladığını, nasıl bir değişime (!) ihtiyaç olduğunu açık seçik ortaya koymadılar.
Tepkilerden korktular.
Her iki aday da havanda su dövdüler.
Esasa, CHP’nin ve Türkiye’nin içinde bulunduğu ve yakın bir tarihte kapımızı çalacak olan daha da büyük bölünme ve ekonomik kriz gibi belalara karşı tahlil ve çözüm yolları üretmediler. Üretemediler.
Yangından mal kaçırdılar.
Bu durumda iş bize kalmıştır.
Millet’in makûs talihini yine Millet değiştirecektir.
Genel başkanlık seçiminde oyların dağılımı, bu umudumuzu güçlendirmektedir.
Genel Merkez’in her türlü etnik, inanç temelli ve geleceğe yönelik delegeler üzerindeki baskısına rağmen bu delegasyon KILIÇDAROĞLU’na sadece 740 oy vermiştir.
Bu da KILIÇDAROĞLU’nun aldığı beşinci büyük yenilgidir.
Asla sevinmesin!
CHP’yi Altı Ok’tan uzaklaştırma çabası, tarihi olarak yenilgiye mahkûmdur.
Altı Ok’u savunan CHP’lilerin önü açıktır.
Yeter ki Dünya’yı ve Türkiye’yi doğru okuyalım.
Dünya, son 150 yıldan bu yana 1922 yılında denize döktüğümüz güçlerin saldırı tehdidi altında bulunmaktadır.
Yakın bölgemizde devam eden işgal, savaş ve şiddet olayları, Büyük orta Doğu Projesi ve hatta bizatihi AKP iktidarı ve icraatları emperyalizm çağında yaşadığımız gerçeğini açıkça göstermektedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yaptığını yapacağız. Emperyalizme başkaldıracağız.
Çünkü günümüzde de milli devleti güçlendirmenin, halkçı politika izlemenin olmazsa olmazı, tam bağımsız bir ülke yaratmaktan geçmektedir.
Kurultay’da konuşan her iki adayın en önemli sorun diye söz ettiği ama ne yazık ki nasıl yok edileceği bir türlü açıklanamayan işsizlik, açlık, sefalet, irtica, etnik ve dinsel ayrımcılık yine bu küresel şer güçlerden kaynaklanmaktadır.
Milli ekonominin yok edildiği bir vakıadır.
Ancak her iki adayın da bu çöken ve üretmeyen ekonomiyi nasıl yeniden kuracakları hakkında tek söz etmedikleri de ortadadır.
Kurultayda, dört seçimden bu yana yaşanan yenilginin nedenleri tartışılmamış, ortadan kaldırılan laikliğin, milli devletin, milli ekonominin, milli birliğin yeniden nasıl tesis edileceği bize ve delegelere anlatılmamıştır.
Gördüğümüz kadarıyla esen küresel rüzgâra ve statükoya mahkûm edilmişiz. 
Bu böyle giderse 2015 yılında yapılacak seçimlerde bizi ve Türkiye’yi yeni bir yenilgiye mahkûm etmiştir. 
Bu yazılanlar, bir kehanet değildir.
Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ifade ettiği gibi, “gerçekleri söylemekten asla korkmayan” bir cumhuriyet yurttaşının, CHP içinde ya da dışında kendisi ya da yakın çevresi için her hangi bir makam ya da kazanç öngörmeyen ve düşünmeyen, “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” bir devrimcinin feryadıdır.
Gerçekleri söylemekten korkanlar, asla ve asla büyük zaferlerin peşine düşemezler.
Büyük zaferler, bizi boğmak isteyen emperyalizme karşı milli Devleti kollayan, milli ekonomiyi canlandıran, Millet’i gerçekten özgür ve bağımsız kılan ALTI OK’u ve devrimleri savunmak ve uygulamaktan geçiyor.
Karamsarlık değil, büyük coşku!
Liberalizme, küresel saldırıya teslimiyet ve batı hayranlığı değil tamamen milli ALTI OK!
Bölünme değil, birleşme ve kardeşlik!
Manda ve himaye değil, her alanda tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir TÜRKİYE!
İşte bizi iktidara ve kurtuluşa götürecek yol!

YAŞASIN ALTI OK’LU CHP VE YÜCE TÜRK MİLLETİ!

06.09.2014"



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA